Kattenbelletje

Gevochten?


onderdedeken
Vorige week lag er ineens een plas bloed in de kamer. We verdachten Gijsje, maar we konden niets aan hem ontdekken, behalve een snee in zijn poot. Maar de plas bloed was best groot en op maar een plek in de kamer, dus het kon zijn poot bijna niet zijn, want dan hadden er overal op de vloer bloedvlekken moeten zijn.
Afgelopen zaterdag werd Gijs hangerig. Hij sliep alleen nog maar (en het liefst onder een dekentje), wilde niet meer eten en hij kwijlde erg. Ook rook hij naar ontsteking. Toen ik op een gegeven moment even bij hem zat en Gijs gaapte, zag ik ineens een flinke snee in zijn tong. Dat moest de boosdoener zijn.
Vanavond zijn we bij de dierenarts geweest. Ook zij vond het zeer aannemelijk dat de plas bloed van de snee in Gijs z'n tong kwam. Hij moet veel bloed hebben ingeslikt en het toen uitgespuugd hebben. Gijs heeft een injectie met pijnstiller annex ontstekingsremmer gekregen en we kregen hetzelfde spul mee om in te nemen en dan zou het donderdag over moeten zijn. Het lijkt beter te gaan. Voor het eerst heeft hij vanavond weer gegeten. Een goed teken!
Maar ik vraag me wel af hoe Gijs aan die snee is gekomen. Zou hij gevochten hebben of….?