Kattenbelletje

Brrrrr....koud

Brrrrr....koud
Lekker de hele dag tegen elkaar aan liggen vlak voor de verwarming. Tussendoor snel even eten en plassen en zo, dan weer snel in de mand. Dat wordt nog wat volgende week. Er worden temperaturen van -15 C verwacht.

Logeetje

logeetje
Vandaag hebben we een logeetje gekregen. Max zal hier weer een weekje wonen omdat zijn baasjes met de Kerst in een huisje zitten. Max is een Jack Russell. Een lief klein druktemakertje. Dat worden weer urenlange boswandelingen. Fantastisch! Happy

Boris en Thai hebben er geen problemen mee dat Max er is. Ze negeren hem gewoon. En Max doet ook net of ze niet bestaan. Maar stiekem vinden ze elkaar wel interessant.

Siepie en Sofie

Siepie en Sofie
Bianca meldde ons dat Siep zijn eerste checkup en inentingen heeft gehad. Alles was goed en hij is nu de trotse bezitter van een kattenpaspoort. Het zusje van Siep heeft nu ook een naam, een hele mooie: Sofie.
Ze schijnen zich bij de fokker helemaal uit te leven in en rond de kerstboom. Wat is het toch heerlijk om jong te zijn!

Dierenarts

dierenarts
Deze week naar de dierenarts geweest met Thai. Hij had een ontstoken oog en ik wilde meteen eens laten kijken naar zijn stijve gewrichten. Tja dat werd een dilemma. Niet wat betreft zijn oog, want dat is simpel te genezen met antibiotica. Nee, de gewrichten zijn het probleem. Een pijnstiller zou een extra belasting zijn voor Thai’s slechte nieren. Maar waar kies je voor: kwaliteit of kwantiteit? Wij hebben gekozen voor kwaliteit. De tijd, die Thai nog bij ons heeft moet zo pijnloos mogelijk zijn. En ik kan nu al merken dat hij zich een stuk beter voelt dan begin van de week.

Als kool...

als kool
Van de fokkers (Bianca en Bram) ontving ik weer een paar foto’s van onze Siep. Hij groeit als kool. Hij krijgt nu een peuterkoppie. Zijn oren gaan rechterop staan en zijn kop wordt wat spitser. Wat wordt hij mooi. Ik kan haast niet wachten tot hij groot genoeg is om bij ons te komen wonen.

Tandjes

tandjes
Regelmatig gaan onze katten voor het schoonmaken van hun gebit naar de dierenarts. De laatste jaren blijken er bij Thai steeds tanden en kiezen los te zitten, die er dan uit getrokken moeten worden. Inmiddels heeft Thai nog maar 1 hoektand. En dat ziet er gek uit als hij tegen je miauwt of als hij gaapt. Met name het gapen levert een probleempje op, want als zijn kaken weer op elkaar klappen zit meestal zijn wang tussen zijn ene overgebleven hoektand. Hij moet dan wat mummelen om zijn bekkie weer normaal te krijgen.

Even kennismaken... Siepie

siepie1
Via de internetsite van SOK van Neocat kwamen wij in contact met Bianca en Bram van cattery Cinshi. Ze hadden twee Thai-kittens te koop. Vanmiddag zijn we wezen kijken.

En nu worden we dus de trotse huisgenoten van....Siepie!
Hij is nu nog heel klein en wordt nog lekker verwend door zijn moeder en ‘tante’. Als alles goed gaat mogen we Siep begin januari ophalen. Heel spannend. Wat zullen Thai en Boris ervan vinden. Weg rust!

Thai en Boris

2
Mijn hart huilt als ik mijn oude Thai-tje zie. Hij is dit jaar 15 jaar geworden. Ons oude sokkie wordt mager en steeds stijver. Hij heeft duidelijk last van zijn gewrichten. Hij slaapt veel in de tijdschriftenkist. Zijn grote vriend Boris, onze Maine Coon, ligt graag bij hem en houdt hem dan lekker warm.