Kattenbelletje

Oudejaarsdag

Oudejaarsdag
Oudejaarsdag is voor huisdieren de vervelendste dag van het jaar. Onze Boris ligt om de haverklap in allerlei donkere hoekjes te schuilen en Siepie ligt met grote schrikogen in zijn mandje te wachten tot het overgaat. Je zult zien, op nieuwjaarsdag hebben ze weer praatjes voor tien, alsof ze helemaal niet bang geweest zijn.
2011: we gaan er weer een fijn jaar van maken!

Kerstmaal

Kerstmaal
Als voorgerecht op eerste Kerstdag had ik voor iedereen twee (nep)vleesrolletjes gemaakt met een vulling van salade. Toen we aan tafel gingen, vroeg Peter mij verbaasd waarom hij maar een zo’n rolletje kreeg. Tja, de tafel even onbemand achtergelaten, dus.......drie keer raden!!!!!!!!!!

Verveling


Het is ook geen wonder dat je je als kat in huis moet uitleven op de kerstboom, want buiten is er geen doorkomen meer aan. Siepie verveelt zich te pletter: geVervelingen bezoekjes aan de buren, geen water drinken uit de vijver. Siep kan hooguit een stukje heen en weer ploegen door de tuin. De sneeuw komt tot aan zijn buik. En Boris? Ondanks zijn dikke vacht waagt hij zich niet verder dan de mat voor de keukendeur.

Overpeinzing

Overpeinzing
Hier zit dan de schuldige zijn zonden te overpeinzen. En dat mag ook wel, want sinds de kerstboom opgetuigd is, heeft onze Siepie iedere dag minimaal een kerstbal kapot gemaakt. Zou er met Kerst nog een versiering in de boom zitten?

Kerstboom

Kerstboom
Gisteren de kerstboom opgetuigd. Nou dat hebben we geweten.... feest in huis! Siepie had binnen een half uur alle versiering tot ca. 75 cm. vanaf de grond uit de boom gehaald. En Boris gaat steeds onder de boom zitten en trekt er bij het weglopen, door zijn onhandigheid, steeds bijna de verlichting uit. Inmiddels heb ik de onbreekbare ballen onderin gehangen en krijgen de jongens door mijn gegil zo langzamerhand door dat ze stout bezig zijn....

Vreemd

Vreemd
Ik had al eens eerder geschreven dat onze Siep een dief is. Hij heeft een vreemde smaak, want vandaag had hij een vogel-vetbol mee naar huis genomen. (Weer geen idee waar vandaan.) Ik heb de vetbol moeten afpakken, want Siepie vond hem erg lekker en was bezig een enorme rommel te maken in zijn mandje door er stukjes af te bijten. En dat geeft veel vette kruimels.

Jekkes

Jekkes
De poten hoog opgetrokken.....een uitje door de sneeuw. Spannend, maar wel errug koud.

Beetje saai

Beetje saai
Op dit moment is het erg rustig aan het kattenfront, op het saaie af eigenlijk. Er is dus niet zoveel te melden, behalve dan dat Boris en Siepie steeds closer worden. Er wordt veel gespeeld, maar ook veel samen geslapen en geknuffeld.

Gebedel

Gebedel
Hoe komt het toch dat ik twee van die bedelaars heb? Ze krijgen goed te eten, Siepie schnabbelt er bij de buren ook nog wat bij en toch hebben ze nooit genoeg.

Niks geen schatje.....!!!!!

Niks geen schatje.....!!!!!
Siep is de laatste tijd erg lastig. Vanavond wilde hij weer niet thuiskomen en na lang en wanhopig zoeken bleek meneer weer eens bij een van de buren op bezoek te zijn. Om precies te zijn lag hij een paar huizen verderop in een slaapkamer op bed te slapen. De huiskat aldaar heeft, net als de meeste andere buurkatten, geen bezwaar tegen deze huisbezoeken en Siep mag dus bijna overal zonder enige weerstand naar binnen. Ik ben steeds meer geneigd om Siepie een tijdje binnen te houden.

Kroelen

Kroelen
Wat kan onze Siep toch altijd gruwelijk genieten van een stevige kriebelbeurt op zijn borst. Hij gaat er echt voor zitten en spint luidkeels. Het is heel schattig om hem zo te zien genieten met z’n ogen stijf dicht. Het lijkt soms zelfs of hij dan glimlacht.

Sieperdepiep Hoera

Sieperdepiep Hoera
Onze Siepie is vandaag jarig. Hij is alweer 1 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel en wat heeft ie al veel beleefd als ik het blog nog eens ‘doorblader’…

Niet meer onbeperkt op stap

Niet meer onbeperkt op stap
‘s Nachts is het lekker rustig buiten en katten durven dan veel verder van huis te gaan dan overdag. Daarom willen we niet dat onze katten ‘s avond en ‘s nachts naar buiten gaan. Om dat te voorkomen zetten we de vuilnisbak voor het kattenluikje, maar dat is niet echt een mooi gezicht. Bovendien gaat Siep steeds op de vuilnisbak zitten, maar die heeft een automatische deksel, dus die staat steeds open. Peet heeft daarom nu een geniaal afsluitsysteem gemaakt. Nu hoef ik alleen maar een metalen plankje in te schuiven en de katten hebben huisarrest. Maar ach, het is zo weer ochtend en dan mogen ze weer lekker naar buiten.

Op schoot

Op schoot
Onze neef Rens kwam een nacht en een dag logeren. Zoals alle jongens houdt Rens van gamen. Dus Rens zat op een gegeven moment met de computer op schoot een spannend spel te spelen toen Siepie eraan kwam en op schoot wilde. Plons bovenop het toetsenbord waar hij toen met zachte hand afgeschoven werd. Een beetje beledigd heeft Siep toen een tijdje naast Rens gezeten, maar die had helemaal geen oog voor hem.

Lekker warm

Pasted Graphic 1
Vandaag is het een beetje fris. Tijd om voor de eerste keer dit najaar de open haard weer eens aan te steken. Speciaal voor de katten hebben we er een krukje voor gezet en dat is dankbaar in gebruik genomen. Drie keer raden wie er het dichtst bij de warmte ligt?????

De schrik van m’n leven

De schrik van m’n leven
Afgelopen woensdagavond kwam Siepie niet thuis om te eten. Dat was verontrustend, want onze dikke siamees slaat zijn eten nooit over. Later op de avond werd ik echt panisch. Siepie was nog steeds niet thuis en reageerde ook niet op mijn geroep. Uiteindelijk zijn we maar naar bed gegaan. Om 5.00 uur even naar beneden....geen Siep. In alle vroegte een rondje door de buurt gemaakt....geen Siep. Toen hij ook na mijn werk nog steeds niet terug was, heb ik briefjes gemaakt, maar toen ik daar net klaar mee was, kwam meneer binnen. Jeempie, wat was ik blij. Iets later die middag ging de bel en stond mijn jonge buurvrouw Christa op de stoep. Ze vertelde dat Siepie stiekem bij haar naar binnen was gegaan en bij haar op zolder ingesloten was geweest in een soort kast. Hij had al die tijd geen kik gegeven. Gelukkig werd Siep uiteindelijk door de kat des huizes opgemerkt en toen door Christa bevrijd. Hoera, de vermist-briefjes konden de papierbak in!!!!

Pietje Bel

Pietje Bel
Het is iedere keer wat met onze Siep. Dan weer horen we van een buurvrouw dat onze Siepie aan zijn riempje aan een hekje hing en ze hem daar gelukkig op tijd vanaf kon halen. Vervolgens komt er een buurvrouw langs om te vragen of we Stoute Siep afgelopen weekend kwijt geweest zijn. Ze waren een weekendje weg en ze dacht dat hij wellicht ingesloten was geweest. Haar kat had in huis gevochten en er lagen plukken haar, plas en poep in huis. Wij zijn Siep echter niet kwijt geweest. Hij was juist erg huiselijk afgelopen weekend, dus ik geloof niet dat hij de boosdoener is geweest. Maar toch.... onze Pietje Bell sluit ik niet helemaal uit van deze misdaad.

Knus

Knus
Het is echt te merken dat het kouder wordt. Boris en Siep liggen steeds vaker bij elkaar. Dat gaat niet altijd soepeltjes, want zodra Siep bij Boris is gaan liggen, gaat ie zich altijd eerst een tijd lang hysterisch zitten schoonlikken. Boris wordt na verloop van tijd wat geirriteerd van dat gewiebel tegen zich aan en wil dan nog wel eens brommen. Maar steeds vaker liggen ze uiteindelijk toch lekker tegen elkaar aan te slapen. Ziet er heel gezellig uit.

Simon’s cat


Al enige tijd volg ik op internet de website over Simon’s cat. Daarop staan korte tekenfilmpjes over de dagelijkse bezigheden van een huiskat. Ze zijn hilarisch en zooooooo herkenbaar voor een kattenliefhebber. Kijk en geniet!

Kleptomaan

Kleptomaan
Onze kleine dief kwam vandaag thuis met een mooie rode leren speelmuis. Waar heeft hij die nou weer vandaan???? Van het gehakt dat hij al eerder eens mee naar huis nam, weet ik ook nog steeds de herkomst niet.
In ieder geval vindt Siep zijn nieuwe muis helemaal geweldig. Hij heeft er heerlijk mee gespeeld.
Eerlijk gezegd, ben ik wel blij dat het een speelmuis is en dat Siep geen echte muis heeft gevangen...!

Beetje zwaar

Beetje zwaar
Op deze foto is goed te zien dat Boris een prachtige staart heeft. Maar het is ook duidelijk dat het aanhangsel behoorlijk zwaar is!

Lang leve de lol

Lang leve de lol
Er wordt nog steeds heel veel gespeeld. Het is grappig te zien hoe verschillend de katten spelen. Boris gaat rechtop zitten en springt dan boven op Siep en pakt hem dan bij z’n nek of bijt in zijn dijen. Siepie zakt juist door zijn poten en probeert Boris bij zijn keel of buik te pakken. Je kunt dat ook zien op de foto hierboven. Het ziet er vaak heftig uit, maar als ik ze daarna nakijk, is er nooit ook maar een wondje te ontdekken.

Regen

Regen
Mijn broer Arend was gisteren even langs gekomen met zijn zoontjes Rens en Joris. Dat betekent drukte in huis. De katten trekken zich dan zoals gewoonlijk terug in de tuin. Alleen regende het. Gelukkig is er dan het tuinhuisje! En dan maar wachten tot het bezoek weer verdwijnt.

Triest

Triest
Gisterenavond werd ik gebeld door Esther, mijn schoonzusje. Ze was met haar Border Collies aan het trainen bij hun schaapskudde en had in de stal een nestje kittens gevonden. Ze was er al uren en had al die tijd geen moederpoes gezien.De katjes waren heel erg koud en moesten dringend vocht hebben. Nadat ik met een avond-dierenarts had overlegd, heeft Esther de vier katjes bij mij gebracht.
Peet had inmiddels speciale kittenmelk bij de dierenarts gehaald en toen zijn we gaan proberen te voeren. De katjes waren waarschijnlijk nog maar een dag oud, ze waren piepklein en hadden zelfs nog een stukje navelstreng. Maar ze waren zo verzwakt dat het voeren maar bij een van de jonkies lukte. De anderen reageerden nauwelijks meer. Ze waren zo koud, dat we ze op een warme kruik hebben gelegd maar ook daarvan werden ze niet warm. Bovendien zaten twee van de vier onder de vliegeneitjes. Uiteindelijk hebben we de dierenambulance gebeld. Die deed wat moeilijk, maar heeft ze toch opgehaald. Omdat er voor zulke jonge kittens geen opvangadres is, ziet hun toekomst er zwart uit. Heel triest allemaal.

Chagrijnig

Chagrijnig
Siep is een beetje grumpy. Jack Russell Max logeert alweer zo’n 2 weken bij ons en er is een soort koude oorlog gaande in huis. Siep accepteert Max nog steeds niet en zo langzamerhand verliest Max ook een beetje z’n geduld met Siepie. Siep slaat zodra Max binnen pootbereik is en Max voert schijn-aanvallen uit. Heel vervelend allemaal. Maar soms krijg ik toch een beetje het gevoel dat er ook wat show bij is. Het lijkt zo nu en dan toch wel erg veel op spelen.

Klimmen

Klimmen
Het was zojuist een heidens kabaal in de boom. Een gaai zat Siep uit te schelden. Siepie was tot bijna boven in de boom geklommen, waarschijnlijk met de bedoeling de gaai te vangen, maar die was naar de dunste takken boven in de boom gevlogen, waar Siepie net niet bij kon. Maar Siep was ver gekomen. Nu moet hij weer naar beneden klimmen. Dat wordt nog puzzelen voor Siep, maar hij is super lenig dus dat gaat wel weer lukken

Genieten

Genieten
Wat een warm weer! De katten genieten van de tuin. Boris heeft een vast plekje onder een grote struik. Het hele huis ligt vol blaadjes, takjes en aarde, dat aan de lange vacht van Boris mee naar binnen lift. Maar ach, daar zijn stofzuigers voor uitgevonden!

Stoer (II)

Stoer2
Zo nu en dan zit er een meeuw op het schuurtje van de buren te wachten of hij misschien iets te eten krijgt. Siepie racet dan zijn kattenladdertje op en gaat in sluipstand zitten kijken of hij de vogel kan vangen. Het blijft bij wat mekkeren, want de meeuw is wel erg groot, eigenlijk net zo groot als Siepie zelf!

Dakhaas

Dakhaas
Peet’s oudste zoon Tom is timmerman en vanavond heeft hij verrotte gootklossen vervangen onder de goot aan de voorkant van ons huis. Toen we op een gegeven moment omhoog keken, stak daar een stout koppie over de rand. Siepie had ons gehoord en had op de een of andere manier kans gezien over het dak te klimmen en keek wat we aan het doen waren. Nu even afwachten of hij zelf weer naar beneden kan komen. Anders moet Peet hem straks van het dak halen. Geen leuk klusje, want dat is meer dan 10 meter hoog!

P.S. Siepie is zelf veilig weer naar beneden gekomen.

Opgestaan, plaatsje vergaan

Opgestaan, plaatsje vergaan
Als ik ‘s avonds tv zit te kijken, moet ik het niet in mijn hoofd halen om op te staan, want Siep ligt meteen op mijn plekje. En hij ligt er dan met een snuit van ‘krijg mij er maar eens uit’. En meestal laat ik hem liggen. De rest van mijn tv-programma zit ik dan heel ongemakkelijk uit.

Vervelend

Vervelend
Gelukkig gaat het lichamelijk weer een stuk beter met Siep. Hij is alweer lekker actief. Vandaag kreeg ik echter vervelend nieuws. Een achterbuurvrouw vroeg of ik al gehoord had wat mijn kat in de vakantie had gedaan. Ik had geen idee. Siepie had bij haar in huis met haar kat gevochten en een enorme ravage veroorzaakt. Onze buurvrouw nam het gelukkig nogal laconiek op. Ze heeft nu een speciaal kattenluikje waar alleen haar kat met een speciale halsband in en uit kan. Ik hoop dat Siep, nu hij gecastreerd is, wat rustiger gaat worden......

Operatie

Operatie
Onze Siep ligt op dit moment bij te komen van zijn ‘grote-kater’-operatie. Hij is vandaag gecastreerd. Wat een zielig hoopje kat is het nu. Peet en ik voelen ons gewoon schuldig dat we hem dit hebben aangedaan, maar het was nodig. Hij was de laatste tijd al erg uit-huizig en dat zou alleen maar erger worden. Nu maar hopen dat hij zich snel weer beter voelt en weer lekker ontdeugend kan zijn.

Geketend


Siepie is aan het puberen en zijn hormonen spelen flink op. Hij wordt behoorlijk uit-huizig en ik vind dat hij nu echt een riem met identificatie-penning om moet. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar dit keer ben ik onvermurwbaar. Ik heb alleen nog nooit zo’n koppige kat gehad. Hij heeft de halve ochtend gevochten om het riempje weer af te krijgen (zie het filmpje hierboven). Nu, uren later, begint hij zich eindelijk gewonnen te geven. Gelukkig maar, want ik had het bijna weer opgegeven.

Klitten

Klitten
Onze Boris zou eigenlijk een beeldschone Maine Coon moeten zijn met makkelijk te onderhouden lang haar en een prachtige pluimstaart. Niets van dit alles, hij ziet er vrijwel altijd uit alsof hij net uit z’n nest is, na een wild nachtje achter de poezen aan. Gisteren kwamen we thuis van twee heerlijke weken vakantie in Frankrijk. Boris, normaal dus al een voddenbaal, had nu zijn halve rug vol klitten zitten. Niet van die kleintjes, die je er met veel moeite nog wel uit kunt kammen, nee, van die grote vervilte klitten, die er alleen nog maar door een rigoreuze knipbeurt uit te halen zijn. Zie hierboven het gruwelijke resultaat.....!

Moddervet

Moddervet
Vanmiddag ben ik even bij de slager langs geweest. De achtertuin van de slager ligt in ons woonblok en ik moest even zekerheid hebben. Siepie kwam gisteren met een enorm stuk gehakt thuis. Ik wilde even nagaan of hij dat nou gekregen had of gepikt, maar de slager wist nergens van en vond het eigenlijk wel vermakelijk. Maar nu weet ik nog steeds niets. Zou een van mijn andere buren nou geen vlees bij zijn avondeten gehad hebben???? In ieder geval wordt Siepie steeds dikker, dus hij heeft ergens een snack-adresje, maar waar?

Perenboom

PerenboomVandaag hebben we onze oude zieke perenboom gesnoeid. Alle dode takken hebben we eruit gezaagd en dat waren er best veel. De takken hebben we vervolgens klein gezaagd als brandhout voor de open haard. Onze Siepie vindt het reuze gezellig als wij in de tuin bezig zijn. Hij loopt dan ook constant om ons heen en zodoende steeds voor onze voeten. Hij vermaakt zich in ieder geval enorm.

Vet cool

Vet cool
Bij aankoop van een pak kattenbrokjes kreeg ik onlangs voor mijn vierpotige huisgenootjes een kattenspeeltunnel kado. Nou, dat viel thuis in goede aarde. Siepie heeft er de eerste dag zeker een uur in gespeeld en hij blijft het ook na twee weken nog steeds leuk vinden om er met een noodgang in te duiken en er allerlei wilde spelletjes te doen met zijn nepmuizen.

Stalker

Stalker
Siepie en Max, onze logeerhond, zijn nog steeds geen dikke vrienden. Als Max bij ons is, wordt hij de hele tijd door Siep gestalkt. Maar het is ook wel eens gezellig. Zie hierboven!

Stoer

Stoer
Toen Siepie bij ons kwam had hij al een scheurtje in zijn oor. Het ziet er best wel stoer uit, alsof hij met z’n zes maanden al een ervaren vechtkater is. Ik ben best wel benieuwd hoe hij nou aan zo’n oor gekomen is, maar daar zal ik wel nooit achter komen.

Mooi

Mooi
Is ie niet mooi geworden? Je kunt nu heel duidelijk zien hoe donker zijn snuit is geworden. Toen hij half januari bij ons kwam was alleen het deel rond zijn neus donker. En nu is dat donkere deel al tot om zijn ogen. Siep wordt niet alleen steeds mooier, hij wordt ook steeds liever. Vooral als hij slaapt..... (ha, ha).

Tuinhuisje

Tuinhuisje
Ooit had ik een konijn in de tuin, die altijd los mocht lopen. Hij had een nachthok met stro, waar hij naar believen in of uit kon. Onze katten vonden dat een heerlijk plekje om lekker in te luieren. Toen het konijn dood was en het hok weg, kreeg ik van mijn broer voor mijn verjaardag een kattenhuisje voor in de tuin. Er ligt een laag stro in en een dekentje. Het is de laatste jaren intensief gebruikt en ook onze Siep heeft het nu ontdekt als een lekker lounge-plekje.

Lekker

Lekker
Vissen eten over het algemeen niet in de periode november-mei. Ik geef mijn vijvervissen in die tijd dus ook niets, want ze eten het toch niet op en dan kan het water zuur worden. Omdat het al een paar dagen lekker weer is, heb ik vandaag geprobeerd of ze alweer willen eten. Niet dus! Alleen Siepie was geinteresseerd. Hij heeft net zolang staan hengelen tot het voer binnen tong-bereik was en hij het samen met een slokje water kon opeten. Het zijn rare beesten, die Siamezen.

Verwend

Verwend
Dit is het oude mandarijnenkistje waarin Siepie sliep toen hij klein was. Het zit nu vol kattenspeelgoed dat Siep de afgelopen maanden heeft gekregen van de ‘kraamvisite’. En ook ik kan slecht weerstand bieden aan al het leuke speelgoed in de dierenwinkel en neem regelmatig wat voor hem mee. Maar wat denk je..... Siepie speelt op dit moment eigenlijk het liefst met de plastic afsluitdopjes van onze oude melkpakken.

Handig

Handig
Siepie is een vrijbuiter. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn en hij maakt regelmatig een uitstapje buiten de tuin. Dat kan makkelijk, want we hebben kat-vriendelijke buren en een gesloten woonblok, waar de katten niet uit kunnen. Lenige Siep kon redelijk makkelijk de tuin uit, maar terugkomen was wat moeilijker. Hij moest dan een enorme sprong maken vanaf de schuur en hij landde dan met een smak op de tuintegels. Vast heel slecht voor zijn gewrichten. Om het wat makkelijker te maken hebben we een soort kippentrappetje voor Siep gemaakt. En heel leuk, hij maakt er veelvuldig gebruik van.

Wisselen

Wisselen
Siepie is aan het wisselen. Volgens internet hoort dat bij katten tussen de 3e en 6e maand te gebeuren. Siep is op een week na 6 maanden dus hij is laat. Op de foto is mooi te zien hoe dat wisselen gebeurt. De nieuwe hoektand groeit naast de babytand en, naar ik aanneem, drukt die er uiteindelijk uit. Wat is dat toch mooi geregeld door moedertje natuur. In tegenstelling tot mensenkinderen zal ons jonge roofdier nooit met zo’n tandenloos bekkie rondlopen. Maar ik heb al wel gezien dat Siep’s gebit nu al aandacht nodig heeft. Zal ik het kunnen poetsen? Dat ga ik uitzoeken.

Vieze neus

Vieze neus
Onze Boris heeft een prachtige karakteristieke kop. Lekker breed met lange snorharen en hele mooie ogen.
Maar die neus van hem..... die is altijd zo vies. Dat komt omdat hij er altijd nerveus over likt. Maar ik blijf poetsen om mijn grote, maar o zo bange kat mooi te houden.

Vriendjes

Vriendjes
Vandaag hebben Boris en Siepie voor het eerst bij elkaar gelegen, zonder dat ik daar de hand in had gehad. De afgelopen tijd legde ik ze steeds bij elkaar en dat ging dan even goed, maar dan moest een van de twee weer zonodig woest spelen en meestal had de ander daar dan net geen zin in, met alle gegrom van dien. Toen ik ze net bij elkaar vond, lag Siepie helemaal op het randje van de mand en schoof heel sneaky steeds dichter tegen Boris aan. Gaat de grote vriendschap dan nu toch beginnen?

Mmmmmmm

Mmmmmmm
In de tuin hangen het hele jaar door korfjes met pinda’s in de boom als voer voor de vogels. Daar komen sinds enige tijd ook halsbandparkieten op af. Dat ziet er spectaculair uit. En dat vindt Siepie ook. Hij zou ze eigenlijk wel eens van heeeel dichtbij willen bekijken (en proeven), maar gelukkig kan hij er niet bij en ik hoop dat dat zo blijft.

De grote wereld

De grote wereld
Ja hoor, het is zover. Siepie heeft letterlijk de grote sprong gemaakt. Hij kan eindelijk op de schutting komen en hij vindt het geweldig. Eindelijk kan hij zien wat er aan de andere kant van de schutting is. En hij probeert of hij bij het leuke lapjespoesje van de achterburen kan komen, dat steeds bij ons op de schuur zit. Maar zij is bang voor hem en loopt snel voor hem weg. Siep voelt zich koning van de buurt.

Eeuwige honger

Eeuwige honger
Omdat we zo nu en dan egels in de tuin hebben, staat er een speciaal eethuisje voor ze, waarin een schoteltje voer staat. En omdat egels vleeseters zijn, is dat kattenvoer. Het huisje is zo ontworpen dat katten er niet in kunnen, maar de ontwerpers hebben geen rekening gehouden met de SS (oftewel Stoute Siepie), want hij kan er dus wel in komen en dus eet hij zich kogelrond. Hij wordt vast een dikke siamees met een hangbuik. Maar dat heeft wel weer een voordeel: hij kan dan niet meer in het huisje komen.

Uitstapje

Uitstapje
Onze Boris is een beetje motorisch gestoord. Hij heeft vrijwel geen kracht in zijn achterpoten en hij kan dus niet springen. Hij heeft zelfs een klein krukje nodig om op de bank te kunnen komen. Het is daarom erg mysterieus dat hij zo’n hele enkele keer weg is, zoals ook vanochtend. Hij blijkt dan in een van de buurtuinen te zitten, waar hij dan niet meer uit kan. Het is ons werkelijk een raadsel hoe hij er komt. Hij moet namelijk een 2 meter hoge betonschutting over. Als ik hem vanuit onze tuin roep, hoor je een heel zielig miauwtje en dan weet ik weer hoe laat het is. Dan moet ik hem gaan halen. Maar meestal is hij dan zo van streek dat hij bijna niet meer naar me toe wil komen. Na heel lang roepen komt hij toch en dan moet ik een spartelende kat mee naar huis zien te nemen. Eenmaal thuis gaat hij een tijdje bibberend, maar tevreden spinnend zitten uitrusten. Het is een rare kat.

Erg moe

Erg moe
Vandaag kreeg ik bij toeval deze foto onder ogen. Wat een wereldfoto. Hoewel niet nieuw, want je ziet achter Boortje onze oude Thai nog liggen, wil ik hem hier toch laten zien. Hij is zo grappig. En wat waren het toch goede vrienden. Ik ben nog steeds benieuwd of het ooit zo zal worden tussen Boris en Siepie. Ze hebben geen hekel aan elkaar, ze spelen heel veel samen, maar bij elkaar slapen is er absoluut nog niet bij.

Snor

Snor
Wat nou zo vreemd is, is dat Siepie’s snorharen steeds afbreken. Hij heeft hierdoor aan beide zijden, naast een paar lange snorharen, heel veel halve. Het ziet er uit alsof ze afgeknipt zijn. Ik kan me herinneren dat onze oude Thai dat ook had toen hij jong was. Heel vreemd allemaal. Maar als Siepie net zo opgroeit als onze oude Thai, dan komt het wel goed en zal hij ooit een prachtige snor krijgen.

ID-riem

ID-riem
Siepie loopt de laatste dagen steeds te kijken hoe hij op de schutting kan komen. Het lukt hem gelukkig nog niet, maar dat duurt niet lang meer. Tijd voor een riempje met ID-gegevens. Ik had al eerder een kittenriempje gekocht met een mooie penning eraan, maar dat werd een drama. Siep werd helemaal hysterisch van de penning die tegen zijn borst aan tikte. Nu heeft hij een fel-oranje riem, waarop we zijn gegevens geschreven hebben, maar ook aan die moet hij erg wennen. We hebben de riem zeker tot de helft ingekort, want zo’n dun nekkie heeft hij nog. En nu maar afwachten hoelang het nog duurt voor hij de tuin uit kan.

Lekker naar Buiten

Lekker naar buiten
Nu de temperatuur overdag wat hoger is geworden, zit Siep steeds meer in de tuin. Alles is er interessant: de vogels, de bijna vergane plantenstengels, oude blaadjes en..... VLIEGEN. Siep wordt er helemaal wild van en springt er als een vlo achter aan. Hij krijgt ze gelukkig nog niet te pakken.

Zwemmen

Zwemmen
Siepie is in de vijver gevallen. We verwachtten het al een tijd, want hij loopt steeds levensgevaarlijk over het randje heen en weer. En vandaag was het dan zover. Als een speer kwam hij naar binnen racen en heeft zich toen een uur lang in allerlei standjes zitten likken. En nu ligt hij vermoeid maar weer droog in zijn mandje bij te komen van zijn natte avontuur.

Hartverstening

Hartverstening
Siep is zich gisterenmiddag helemaal rotgeschrokken. Onze twee kleindochters kwamen enthousiast binnen. Ze waren vrolijk en er was niets bijzonders, toch voelde Siepie zich in het nauw gedreven. Hij overzag de situatie even niet meer en is toen in wilde paniek door het kattenluikje naar buiten gerend. Letterlijk door het kattenluik, want dat lag vervolgens in stukken in de tuin. Peter heeft het kattenluik weer provisorisch gemaakt. Vandaag zal hij een nieuwe gaan kopen. En Siep, die heeft de rest van de dag nodig gehad om weer tot rust te komen. De held, maar hij had waarschijnlijk een beetje hoofdpijn.

Gezellig op schoot

Gezellig op schoot
Siep is een echte mensen-kat. Hij vindt het geweldig als we thuis zijn. Hij wil graag met ons spelen, gewoon bij ons zijn of op schoot zitten. Thai en Boris deden dat ook wel, maar waren heel erg op mij gericht. Peet kreeg niet zoveel aandacht. Siepie is heel anders. Hij verdeelt zijn aandacht eerlijk. Hoeven we gelukkig niet jaloers op elkaar te zijn.

Lievelingsspeeltje

Lievelingsspeeltje
Alle speeltjes (en dat zijn er heeeeeel veeeeeel) vindt Siepie het hengeltje waaraan een gele staart met veertjes hangt het allerleukst. Het is zelfs zo dat hij het je komt brengen als hij wil spelen. Moeizaam sleept hij het hele geval (het is zeker een meter lang) met zich mee en legt het voor je neer. ‘Toe nou, speel nog even met me’. En dan moet je het wild heen en weer slingeren, zodat Siepie zijn jachttalenten kan vervolmaken.

Wat een raar beest

Wat een raar beest
Vandaag kwam Max voor de gezelligheid weer een paar uurtjes bij ons. Max is onze oude Thai en Boris gewend en er waren nooit problemen.
Maar Siep is andere koek. Hij vindt Max maar een raar beest en hij wil hem het liefst zo snel mogelijk het huis uit hebben. Siep loopt dus de hele tijd achter Max aan, besluipt hem, gaat hem strak aan zitten kijken of probeert hem te slaan. En Max probeert een confrontatie uit de weg te gaan. Hij voelt zich erg ongemakkelijk, maar lief als hij is, doet hij de kleine Siep helemaal niets. En het was zo makkelijk geweest, een hap en het probleem was opgelost.....

Plaaggeest

Plaaggeest
Onze Boris begint al aardig genoeg te krijgen van die kleine plaaggeest. Ligt ie lekker op z’n gemak in de zon, springt Siep ineens op zijn machtige buik of hangt ineens aan zijn staart. Boris is de vervelendste niet en speelt dan even met Siep, maar ja... krijg Siepie maar weer eens rustig. Hij vindt spelen geweldig en kan er niet zomaar mee stoppen.
Maar het grappige is dat Boris Siepie wel steeds opzoekt, dus Boortje zal het toch wel leuk vinden.

Beetje druk

Beetje druk
Zo moeilijk is het nou om onze Siep te fotograferen. Hij staat geen seconde stil. Heb ik hem eindelijk mooi in beeld, als ik afdruk is ie alweer op weg naar iets anders. Alleen als hij slaapt kan ik prachtige opnamen maken van hem, maar ja op een gegeven moment heb je wel genoeg van dat soort foto’s. Dus vanaf nu ga ik voor de actiefoto’s. Dat wordt spannend!

Verdrietig

…..Vanavond is gebeurd waar we al lange tijd bang voor waren. We moesten onze oude Thai laten inslapen. Het ging niet meer. Hij was te ziek. Thai kon bijna niet meer lopen en at vrijwel niks meer. Wat zullen we hem missen.

Gezellig

Gezellig
Vanochtend was het dan zover dat we Siepie in de mand vonden bij Thai. Hij was er zelf in gaan liggen. De afgelopen tijd heeft Siep steeds in zijn mandarijnenkistje op tafel geslapen, maar daar begint hij een beetje uit groeien.

Met Thai gaat het trouwens steeds slechter. Als hij uit de mand komt waggelt hij als een dronken kat door het huis. Morgen gaan we weer met hem naar de dokter. Ik houd mijn hart vast.

NEE, NEE, LAAT DAT, AF, NEE

NEE, NEE, LAAT DAT, AF, NEE
Als je Siepie zou kunnen vragen naar zijn naam, dan zou hij antwoorden dat hij NEE heet. Dat zeggen we namelijk zo vaak tegen hem. Nee, niet doen, nee, neeeeeee.
Siep verzint steeds ontzettend leuke dingen, waar wij dan weer niet zo heel enthousiast over zijn: in je been klimmen met zijn nagels uit, de melk uit je beker drinken, de kaas van je brood pikken als je even niet oplet of over de radiatorkast lopen en daar dan alles van af gooien. Op de foto hierboven staat Siep verbaasd het resultaat te bekijken. Ach..., het is in stukken gevallen. Nou ja, heb ik ineens dubbel zoveel speelgoed!

Beetje tv kijken

Beetje tv kijken
Ineens had Siepie het door. Er was een spannende film op tv. Gezeten op het randje van de bank heeft hij zeker 10 minuten onafgebroken gekeken. Vooral een spannende achtervolging had zijn onverdeelde aandacht. Zo nu en dan hield hij zijn kopje schuin. Het zag er heel schattig uit.

Te Groot

te groot
Het mandje van Siepie is wel heel erg interessant. Jammer dat je er als volwassen kat niet meer inpast. Je bent gewoonweg te groot. Boris blijft het echter proberen en perst zich er in. Het ligt uiterst ongemakkelijk. Hij blijft dan ook maar heel even liggen, want alle randen snijden in z’n vel.

Batterij opladen

batterij opladen
Tussen het spelen door, slaapt Siepie in een klein mandarijnenkistje op de eettafel. Een lekker rustig plekje, tegen de verwarming aan. Vandaar uit kan Siep alles goed in de gaten houden, want hij is erg nieuwsgierig.
Maar het is nog echt een kleuterkat, want als hij slaapt, dan slaapt hij heel diep.

Plezier


Wat is het leuk om weer een jonge kat in huis te hebben. Zelfs Boris knapt er van op. Hij wil ook met het nieuwe speelgoed spelen en is steeds in de buurt om niets van de lol te missen. Siepie voelt zich steeds meer op zijn gemak. Hij speelt de halve dag en slaapt de andere helft. Het leven is een feestje!

Spannend

Spannend
Omdat er voor vandaag sneeuw voorspeld was, hebben we gisteravond onze Siep al opgehaald uit Zeeland. Na een voorspoedige reis (ongelooflijk, Siepie heeft bijna de hele reis geslapen) hebben we hem aan Boris en Thai voorgesteld. Nou dat stelde niet zoveel voor. Er werd over en weer wat geblazen en toen ging eenieder weer zijns weegs. Vanochtend ging het al veel beter. Siep was met van alles en nog wat aan het spelen en Boris volgde hem op de voet. Hij wilde zelfs wel meespelen, maar voor Siep is hij nog wel erg griezelig groot.

En hij groeit, groeit en groeit maar door

En hij groeit, groeit en groeit maar door
Volgende week zaterdag 9 januari gaan we Siep halen.
Ik geloof dat ik het iedereen al, tot vervelends toe, verteld heb. Ik ben zo benieuwd hoe Thai en Boris gaan reageren. Ik hoop dat met name Boris een vriend krijgt. Onze Thai is al zo oud. Die is lekker om tegenaan te liggen, maar spelen is er niet meer bij. Dat wordt de taak van Siep