Kattenbelletje

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw
Het is een heel andere oudejaarsavond dan vorig jaar. Allereerst omdat ons gezellige avondje bij vrienden wegens ziekte van mij niet doorging, maar ook omdat de katten zo onzettend relaxed zijn. Vorig jaar bepaalde onze Maine Coon Boris de stemming in huis. Hij was als de dood voor vuurwerk en als hij maar iets hoorde schoot hij met zijn buik over de grond richting schuilplaats. En Siepie deed gezellig mee. Dit jaar geen centje pijn. Siep en Gijs liggen lekker te slapen en laten zich nergens door intimideren.

(B)engeltjes

(B)engeltjes
Jeempiedepeempie wat waren Siepie en Gijs vervelend tijdens Kerst. We hebben ze zeker 20 keer uit de voorraadkast moeten halen (stom, maar ik vergeet steeds de deur op slot te doen) en ik weet niet hoe vaak we ze van de tafel met het lekkere kerstbuffet gejaagd hebben, wat uiteindelijk voor de katten resulteerde in eenzame opsluiting in onze slaapkamer. Het is echt ongelooflijk hoe onverzadigbaar ze zijn en ze hebben de meest gekke dingen gegeten van net gekookte pasta tot vogelzaadjes uit een kapot gebeten zakje in de voorraadkast. Hoog tijd voor een streng regime.

Help!!!!!

Help!!!!!
Buurkat Moos is een beetje verliefd op Gijsje. Als Gijs ‘s middags even naar buiten mag, zit Moos meestal al op hem te wachten in de tuin om samen te gaan spelen. Maar vanmiddag werd het Moos allemaal een beetje teveel. Hij werd erg opgewonden van onze mooie jonge kat. En Gijs? Die moest er niets van hebben. Je ziet hem denken: ‘He Moos, wat bij je nou aan het doen? .”

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig
ik ben nogal een Crea-Thea en dat is best lastig met twee jonge siamezen in huis. Ze moeten overal met hun neus bovenop zitten en leg ik even iets onbeheerd neer dan ben ik het meteen kwijt, dat is dan meegenomen om mee te spelen.

STOUT

STOUT
Al heel vaak heb ik het er over gehad dat onze Siepie geobsedeerd is door eten. Hij is door al dat ge-eet erg dik geworden, daarom is hij nu enkele weken aan de lijn en hij leek echt slanker te worden. Tot gisteren: Siepie en zijn broertje in het kwaad hebben de kast opgebroken (ik dacht toch echt dat ik de deur op slot had gedaan) en ze hebben alle kattensnoeperijen opgegeten. Er lag best veel, allemaal gekregen van de ‘kraamvisite’. Hierboven nog een van de lege verpakkingen die we op de grond aantroffen. En nu is Siepie dus weer terug bij af, ZUCHT.

Goede maatjes

Goede maatjes
Het is zo’n goede beslissing geweest om toch een tweede kat in huis te halen. Niet alleen voor ons, maar ook voor Siepie. Hij is weer jong geworden door onze nieuwe wildebras. Ze spelen wat af samen en als de een even buiten beeld is, loopt de ander hem te zoeken. Al konden in het verleden al mijn katten het goed met elkaar vinden, ik heb nog nooit een stelletje gehad dat zo gek op elkaar was.

Niet te geloven

Niet te geloven
Vanavond was de film Garfield op tv. De film gaat over een egocentrische, door eten geobsedeerde rode kater, genaamd Garfield. Garfield heeft een aantal kattenvriendjes, waaronder een schele siamees. Niet te geloven, maar Gijsje reageerde meteen toen hij de katten op tv zag. Vooral de siamees had zijn onverdeelde aandacht. Grappig he?

Vriendschap

Vriendschap II
Siep en Gijs zijn onafscheidelijk. Waar Siep is, is Gijs en omgekeerd. Op zo’n vriendschap had ik zo gehoopt, maar het is altijd afwachten als je een nieuwe kat in huis haalt. Nou zijn Siamezen niet zo heel moeilijk, maar toch...
Gelukkig gaat alles goed; er wordt gespeeld, samen gegeten en samen geslapen. Alleen als Siepie even naar buiten gaat zijn ze even gescheiden, maar dat duurt nooit lang want Siep heeft ineens niet zoveel behoefte meer om naar buiten gaan. Gek he?

Kennismaking

Kennismaking
Hier de eerste kennismaking tussen onze Gijs en buurkat Moosje. Na wat voorzichtig neuzen, besluiten ze elkaar aardig te vinden. Daarna hebben ze lief gespeeld. Siep gedraagt zich jaloers.

Groeien

Pasted Graphic 1
Gijs groeit als kool. Hij haalt steeds meer kattenkwaad uit en komt daarom soms in vervelende situaties. Zo moest ik afgelopen week even in de schuur zijn en nam Gijsje even mee de tuin in. Hij vond het zo leuk dat hij de kolder in z’n kop kreeg en als een gek ging rondhollen in de tuin. Op een gegeven moment neemt hij een enorme sprong om over de vijver te springen, maar misrekent zich en landt er midden in. Toen snel weer naar binnen, lekker afgedroogd worden en bekomen van de schrik.

De jeugd heeft de halve wereld!

De jeugd heeft de halve wereld!
Het leven is niet altijd eerlijk. We hadden speciaal voor Gijsje een klein mandarijnenkistje neergezet, waarin alleen hij zou passen (dachten we). Maar nee hoor, Gijsje ligt breeduit in de ‘grote kattenmand’ en Siep heeft zich in het kratje gepropt. En aan Siep te zien, ligt het niet lekker.

Uitrusten

Uitrusten II
Hier ligt onze jongste kat lekker uit te buiken in zijn mandje tegen de verwarming aan. Hij heeft net gegeten en het is heel duidelijk te zien dat hij volkomen tevreden is.

Genieten II

Genieten II
Onlangs hebben we iets aan onze vloerverwarming laten doen, zodat het water beter door de buizen stroomt. De verwarming werkt nu een stuk beter. Iets dat Siepie ook heeft ontdekt. Hij ligt nu steeds breeduit op de tegelvloer te luieren. Super uitkijken, want je breekt je nek over hem.

Spelen, spelen en nog eens spelen

Spelen, spelen en nog eens spelen
Gijsje is bijna niet te fotograferen. Alleen als hij slaapt krijg ik mooie plaatjes. Als hij wakker is speelt hij zich een ongeluk, alleen met een speeltje of samen met Siepie. Vooral het samen spelen is feest. Het huis wordt bijna afgebroken. Er wordt achter elkaar aan gerend of ze houden wilde knokpartijtjes. Siep vindt het ook geweldig zo’n speels maatje in huis. Hij wil niet eens meer naar buiten.

Kraamvisite

Kraamvisite
Gijsje krijgt veel aandacht. De afgelopen dagen zijn er veel familieleden en vrienden langs geweest om hem te bekijken. Zo ook onze kleindochters Bridget en Beaudine. En Gijsje zou geen siamees zijn als hij niet heel erg lief was voor de kinderen. Hij ging bij ze liggen en liet zich lekker aaien. De meisjes vonden hem geweldig en ik was vertederd om ze zo met die kleine kat bezig te zien.

Bijzonder II

Bijzonder II
Het is heel bijzonder hoe snel Siepie en Gijsje aan elkaar gewend zijn. Ze liggen zelfs na twee dagen al bij elkaar te slapen, dicht tegen elkaar aan. Tussen het slapen in, wordt er heel veel gespeeld. Aanvankelijk eerst alleen maar achter elkaar aan racen, maar nu ook kleine vriendschappelijke knokpartijtjes. En wat ook heel schattig is: als Siepie even de poten gaat strekken buiten, dan loopt Gijsje hem in huis te zoeken.

Onze nieuwe

Onze nieuwe
En hier is dan onze Gijsje, gisterenavond opgehaald uit het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Hij was de tweede die het nest verliet. Moederpoes en kittens waren er klaar voor. De hele weg naar huis heeft Gijsje vreselijk gejammerd, maar eenmaal uit het reismandje was het leed snel geleden en kon het grote ontdekken beginnen. Siep ontving zijn nieuwe maatje vriendschappelijk. Afwachten hoe deze relatie zich gaat ontwikkelen.

In de mand

In de mand
Als we eten mag Siep niet over de tafel lopen. Zijn mandje staat op tafel en dat is de enige plek waar hij dan mag zijn en dat weet hij. Maar als we iets lekkers eten, vla bijvoorbeeld, dan wil hij de regels wel eens tarten door heel ver over de rand van zijn mand te gaan hangen.

Dat prikt

Dat prikt
Ik heb al eens eerder geschreven dat katten en egels goed samen gaan. Siep wil onze tuinlogeetjes wel eens stalken, maar hij zal de egeltjes geen kwaad doen. Dat zou ook niet echt makkelijk zijn met al die stekels.

Jarig!


JJarig!eempie, de tijd vliegt. Siep is vandaag alweer twee jaar geworden. Van een klein lichtgekleurd jong is hij een dikke hele donkere sealpoint geworden en hij begint nu een brede katerkop te krijgen. Ik ben gek op hem.

Schattig

Schattig
Wat zijn jonge dieren toch leuk. Ik kreeg van Nicole weer foto’s toegestuurd van Gijsje en zijn broertjes en zusjes. Het worden allemaal prachtige katten, maar ik vind mijn Gijs nu al de mooiste.

Hoeveel?

Hoeveel?
Als iemand me nu zou vragen hoeveel katten ik heb, zou ik kunnen antwoorden: anderhalf! Buurkat Moos is zo vaak op bezoek en slaapt nu zelfs met Siepie in een mand. Maar hij is nog steeds ‘op bezoek’, want hij gaat uit eigen beweging ook graag weer naar zijn eigen huis en dat moet ook. Zijn eigen baasjes zouden hem niet kwijt willen.

Kasten


Kasten
Geen kast is veilig voor Siepie. Je wilt even iets pakken en zoef... Siepie zit in de kast. Zelfs de keukenkastjes die boven het aanrecht hangen ontkomen er niet aan. Ik moest er even een foto van maken en toen heb ik Siep er snel uitgejaagd.

Kleuter

Kleuter
Wat is ie de afgelopen twee weken gegroeid en wat is hij mooi! Vandaag een paar foto’s gekregen van onze Gijs. Hij is baby-af en al een parmantig mannetje geworden. Ik ben reuze benieuwd naar zijn karakter.

Smachten

Smachten
Na zijn avondeten mag Siepie niet meer naar buiten. Het kattenluikje gaat op slot en hij mag pas weer in de ochtend de tuin in. De buurkaters mogen meestal wat langer opblijven en hangen dan vaak een beetje in onze tuin rond in de hoop dat Siepie toch nog even naar buiten mag. En Siep maar smachten voor het raam.... tot morgen!

Gijsje

Gijsje
Vanavond zijn we in de kop van Noord-Holland geweest om onze nieuwe kater uit te zoeken. Wat moeilijk. Nicole heeft een prachtige moederpoes met 7 schattige jongen, 2 poesjes en 5 katertjes. Boven een foto van de kitten die wij uitgezocht hebben. We gaan hem Gijs noemen.
En nee, ik zit hem niet te knijpen. Hij heeft net van de fokker een beetje nagellak op zijn nagel gekregen om hem als de onze te kunnen herkennen. Nu nog zo’n 2 maanden wachten en dan mag hij mee naar huis. Geduld is een schone zaak.

Moeilijk

Moeilijk
Nu ons Boortje er niet meer is, is Siepie erg eenzaam. Hij heeft gelukkig zijn buurvriendjes, maar die ziet hij alleen overdag. Daarom zijn we een beetje gaan rondkijken op internet naar een nieuw huisgenootje. Via de Vereniging van Tradionele Siamezen kwamen we in contact met Nicole van Cattery Kahurangi. Bij haar waren op 10 augustus jl. zeven(!) thai-kittens geboren. Over een maand mogen we een katertje komen uitzoeken. Heel leuk, Nicole heeft al flink wat foto’s van de kittens gestuurd. Zooooo schattig, het zal heel erg moeilijk worden er een uit te kiezen.

Speeltuin


Vandaag hadden we een feestje in de tuin. Buurkaters Toeter en Moos waren bij Siepie op bezoek en er werd gespeeld dat het een lieve lust was. Ze zijn echt een bende van drie aan het worden. Ze zoeken elkaar steeds op en gaan steeds vaker samen op pad.
In de karakteromschrijving van een thai siamees staat dat ze sociaal zijn. Nou, dat klopt helemaal.

Afscheid

Pasted Graphic
Vanavond heeft de dierenarts onze Boris laten inslapen. Hij was er zo slecht aan toe. Het begon midden vorige week toen ik dacht dat Boris een blaasontsteking had. Hij kreeg een antibiotica-kuur maar knapte niet op. Het ging alleen maar steeds slechter met hem. Bij de dierenarts werd geconstateerd dat Boris een hartruis had en ondertemperatuur. Met name dat laatste gaf aan dat er iets ergs gaande was. Koorts geeft aan dat het lichaam nog aan het vechten is; bij ondertemperatuur geeft het lichaam het op. Vanmiddag is er bij een dierenspecialist een echo van Boris z’n hart gemaakt. Er bleek zoveel mis te zijn dat ik vanavond bij mijn eigen dierenarts de knoop heb doorgehakt. Wat zal ik mijn verlegen maar o zo lieve kater missen.

Uitrusten

Uitrusten
Hoe lui kun je zijn? Wat heerlijk als je toch zo ongegeneerd met je dikke buik om hoog kan liggen slapen. Het is eigenlijk wel een compliment voor ons, dat ons roofdier ons zo vertrouwt.

Nog een vriendje

Nog een vriendje
Vorige week was het de eerste keer dat buurkatertje Moos onze Siep en Boris kwam bezoeken in onze tuin. En ook dat bezoek ging in gemoedelijke sfeer. Moos is een chocolate point thai. Hij is prachtig met zijn bijna witte velletje en zijn meer dan blauwe ogen. Hij is nu alweer de derde siamees in ons woonblok; een invasie van super eigenwijze katten. Siepie en Boris vinden het gezellig die aanloop. Het brengt een beetje leven in de brouwerij en dat is vooral fijn voor Boris, die onze tuin niet uit kan vanwege zijn handicap.

Hanenkam

Hanenkam
Is het nou hanekam of hanenkam. Ach, het doet er niet toe. Onze Siep heeft er in ieder geval een. Eentje die hij ‘opzet’ als hij het heel erg naar zijn zin heeft. Een richeltje haar op zijn ruggengraat, dat van kop tot staart overeind gaat staan. Hierboven op de foto zie je het een beetje. Als ik ooit een betere foto kan maken zal ik die plaatsen.

Wat is dat nou weer?

Wat is dat nou weer?
Altijd leuk als er weer eens iets in de kamer ligt, waar je normaal gesproken niet bij kunt komen. Even snuffen, even aanzitten en als het kan ook even mee spelen. De baas was niet blij en stuurde Siep al heel snel uit wandelen.

Duiveneitje

Duiveneitje
Zojuist vond ik in de kamer een duivenei. Die moet Siep mee naar huis genomen hebben. Maar ik heb geen idee of Siepie hem zelf uit een nest geroofd heeft of dat een van de kraaiachtigen uit de buurt hem ergens heeft laten vallen en dat Siep hem ‘eerlijk’ gevonden heeft.
Ik hoop het laatste, want ik vind het een vreselijk idee dat mijn dikke huisgenootje nesten leeghaalt. Maar ja, hij is en blijft een roofdier.

Warm

Warm
Je zou denken dat het nu toch echt te warm is om tegen elkaar aan te gaan liggen. Maar nee hoor, het is gewoon gezellig!

Drinken

Drinken
Wat is dat toch met katten? Er staat een keurig drinkbakje voor ze in de keuken, maar ze drinken het liefst uit een vaas met vies groen water of een bakje oud regenwater of uit de vijver. Er zal wel een bijzonder smaakje aan zitten.

Klussen

Klussen
Terug van vakantie hadden we nog een paar vrije dagen thuis. Dagen die we welbesteed hebben met het doen van allerlei klusjes in huis. Hier is Peet bezig om een kabeltje netjes weg te werken. Dicht naast hem zit zijn trouwe fan. Toezicht moet er zijn, toch?

Relaxed

Relaxed
Wat een bijzondere kat is onze Siep toch. Kijk hem toch eens heerlijk relaxed liggen. We hebben echt ‘ons’ ras gevonden. Ik geloof niet dat ik ooit nog een ander soort kat zou willen. En onze buurvrouw is inmiddels ook helemaal om. Zij gaat een dezer dagen ergens bij Nijmegen haar tweede thai-siameesje ophalen. Ik ben heel benieuwd.

Bijzonder

Bijzonder
Siepie heeft een bijzondere band met Peter. Heel aandoenlijk. Siep wil steeds bij hem zitten, ook nu Peet het nogal in zijn rug heeft en regelmatig op de bank ligt om zijn rug even wat rust te geven.

Spelen

Spelen
Gisteren is Siep’s halfbroertje Toeter voor het eerst in onze tuin geweest. En dat was feest. De broertjes hebben zeker wel een uur met elkaar gespeeld. Het was zo grappig om te zien. Maar toen Boris ook naar buiten ging was het over. Toeter vond hem eng en gromde vervaarlijk. Maar er gebeurde verder niets. Boris vond het prima dat Toetie in de tuin was. Hij was zelfs erg geïnteresseerd. Afwachten hoe zich deze relaties verder gaan ontwikkelen.

Een beetje verwend

Een beetje verwend
Mensen zonder huisdieren zullen hiervan griezelen. Onze Siepie ligt als wij eten meestal in zijn mandje op tafel te slapen. Althans zo lijkt dat. Hij houdt ons echter strak in de gaten, want hij mag altijd, nadat wij gegeten hebben, de yoghurtbakjes uitlikken. Hij is namelijk dol op yoghurt en vla. Vanavond was hij een beetje lui. Languit liggend werden de bakjes uitgeslobberd. Koning Kat!

Held

Held
Hier zit dan onze held (op sokken). Zojuist heb ik buurhond Didi weer naar huis gebracht. Zij kwam vanavond op proef om te kijken of de katten met haar overweg zouden kunnen. Wat schetst mijn verbazing.... onze Siepie was doodsbang voor haar. Na een kleine achtervolging door Didi zat hij zelfs bovenop onze 2,5 meter hoge boekenkast. En onze Boris? Onverstoorbaar. Hij heeft de hond eerst een poosje zitten observeren en ging daarna rustig ergens liggen. Wat kun je je toch vergissen. Maar al met al toch wel heel vervelend, want nu kunnen we deze zomer niet op Didi passen, als haar baasjes met vakantie gaan.

Lente? Het lijkt wel zomer

Lente? Het lijkt wel zomer
De winter is voorbij en het is weer tijd voor gelummel in de tuin. Het lijkt wel alsof de lente is overgeslagen en we meteen aan de zomer begonnen zijn. Siepie en Boris hebben het erg warm.

Even voorstellen: .....Toeter!

Even voorstellen .....Toeter!
Sinds december 2010 woont twee huizen verderop ook een Thai-siamees. Het is Siepie’s halfbroertje Toeter, een jong van Siep’s ‘tante’ en vader. En het grappige is, dat het net lijkt of Siepie en Toeter weten dat ze familie zijn. Ze zijn namelijk onafscheidelijk. Aanvankelijk was Siep niet weg te slaan uit de tuin van de buren, nu komt Toeter met Siepie mee. Ze zitten dan gezellig samen op ons schuurtje, maar Toetie durft nog niet bij ons in de tuin te komen.

Mooie ogen

Mooie ogen
Onze Boris heeft mooie ogen, maar onze Siep ook. Ogen zo blauw als Vergeet-me-nietjes.

Stevig

Stevig
Onze Siep is behoorlijk aan de maat. Hij houdt van zijn eten en dat is goed te zien. Maar nu het weer wat beter wordt en Siep meer naar buiten gaat, zal hij wel weer wat afvallen. Het is wel nodig!!!!

Intrigerend

Intrigerend
Iedereen verbaast zich erover dat Siepie vaak zo vlak voor het vuur in de open haard gaat zitten. Op de foto hierboven zit hij er nog redelijk ver vanaf, want meestal zit hij op het tegelrandje. Wat een gek beest is het toch, dieren horen bang te zijn voor vuur.

Vriendschap

Vriendschap
Vanochtend zat buurkater Joris op ons schuurtje. Siepie ging er als een speer op af, maar zonder enige agressie. Heel even zaten ze neus aan neus. Wel heel voorzichting, want je weet nooit helemaal zeker of je niet een haal krijgt, maar zonder dikke staarten, slow-motion-bewegingen of gegil. Helaas was ik te laat met mijn camera voor dit bijzondere moment, maar ik kon wel een plaatje maken toen ze nog een beetje om elkaar heen bleven draaien. Ik kon duidelijk merken dat ze elkaar kennen en eigenlijk wel aardig vinden.

Zon

Zon
En als dan eventjes het zonnetje schijnt, moet je daar natuurlijk uitgebreid van genieten.

Krabplank

Krabplank
Wij hebben eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een van onze katten onze meubels kapot krabden. We zijn dan wel helemaal ingericht op katten, maar er staat genoeg in huis dat behoorlijk beschadigd kan worden. Ik denk dat het komt, omdat we een liggende krabplank hebben. Van jongs af aan hebben ze daarop hun nagels geslepen. Voor hen is het dus niet gewoon om te nagelkrabben aan iets dat rechtop staat. Heel prettig voor ons.

Interessant

Interessant
Gisteren heb ik een nieuwe koffiezetmachine gekocht. Het is zo’n ‘ouderwets’ filterapparaat met allerlei ‘nieuwerwetse’ snufjes. Zo zit er op de machine een houder waar koffiebonen ingaan, die per keer vers gemalen worden. Siepie vindt het apparaat hoogst intrigerend. Hij gaat er gezellig bij liggen en houdt de machine tot het moment dat de koffie klaar is nauwlettend in de gaten. Hierboven kun je hem zien tijdens de eerste keer doorspoelen zonder koffie. De keren daarna, toen er echt koffie gezet werd, herhaalde dit zich. Alleen had er voor hem geen koffiemolen op hoeven zitten. Daar schrik je je een bult van.

Kattenkapper

Kattenkapper
Boortje zit tijdens de voorjaars- en najaarsrui vaak helemaal onder de klitten. Vroeger knipte ik hem dan half kaal, want Boris vond het vreselijk om gekamd te worden. Maar nu heb ik de oplossing. Ik heb een geweldige borstel gekocht, waarmee ik de losse ondervacht super makkelijk kan uitkammen. En het mooie is dat Boris het geborstel ook nog eens heel lekker vindt.

Een beetje ziek

Een beetje ziek
Siepie voelt zich vanavond ellendig. Hij heeft waarschijnlijk buikpijn, want hij heeft al een paar keer overgegeven. Nu ligt hij als een dweiltje in de mand. Hij ziet er zo zielig uit en ik kan niets voor hem doen.

Kouwelijk

Kouwelijk
Onze Siepje vindt de winter met zijn kou en nattigheid maar niets. Hij gaat regelmatig een kwartiertje zijn poten strekken buiten, maar ligt nu het liefst voor de kachel. En, al heeft hij normaal gesproken een prachtig aansluitend fluwelen vachtje, als hij het koud heeft dan lijkt hij net een egeltje.

Aandacht

Aandacht
Ik wilde een verhaaltje schrijven over Siep en zijn grote behoefte om steeds in het middelpunt van alle aandacht te staan. Ben je iets aan het doen, dan moet ie daar perse bij zijn. Heel gezellig, maar vaak ook heel lastig. Zit je bijvoorbeeld de krant te lezen, moet ie precies voor je neus gaan zitten, boven op de krant, zodat je niets meer kunt lezen. Ik had er een foto van gemaakt, maar helaas was dat zo’n rooie ogen-foto geworden. Peet zou de foto voor me bijwerken; kijk hoe ik hem heb teruggekregen!!!!

Normaal

Normaal
Het is weer back-to-normal. De onrustige feestdagen en het griezelige vuurwerk zijn weer voorbij. Het weer is nog niet zo dat het lekker is om naar buiten te gaan, dus dan maar gezellig in elkaars armen in de mand.