Kattenbelletje

STOUT IV

STOUT IV
Zie hier: mijn mooie lichtjes-snoer op tafel. Het stond zo feestelijk de slinger van lampjes met de kraaltjes erom heen. Tot eergisteren..... hij deed het ineens niet meer! Gijs of Siep heeft het snoer doorgebeten. Gelukkig stond er geen stroom op. Wat een stel lastpakken zijn het toch.

Feestje

Feestje
Een doos of een stuk knisperend papier, je kunt de katten geen groter plezier doen. Ik had een stuk vloeipapier op de grond gelegd. Binnen de kortste keren was het aan flarden gescheurd.

Prooi

Prooi
Hier vind ik bijna dagelijks het speelgoed van Gijs terug. Alles wordt verdronken in het drinkbakje.

Zo lief

Zo lief II
Liefde maakt een klein mandje groot. Als je er niet meer naast past, ga je gewoon bovenop je vriendje liggen. Lekker warm. En Siep??? Die slaapt gewoon door.

Moosje

Moosje II
Deze foto is weken geleden gemaakt. Toen kwam buurkat Moos nog regelmatig even langs. De vriendschap tussen Moos en Gijs is, volgens mij, over want Moos zie ik alleen nog maar over de schutting langskomen. Even bij ons naar binnen is er niet meer bij. Jammer hoor.

Weer beter

Weer beter

Ziek

Ziek
De katten zijn een beetje ziek. Ze zijn hangerig en koortsig, maar we hebben het ergste weer gehad. Hopelijk dat ze snel weer zin hebben om lekker te spelen en zo.

Er is er een jarig.......

Er is er een jarig.......
Siepie is alweer 3 jaar geworden. Nog niet zolang geleden was hij nog een schattig klein katje, nu een grote en vooral zware je-weet-wel-kater, die erg ondernemend is. Als verjaardagscadeau heeft hij een nieuw speeltje gekregen. Het zoveelste, want Siep en Gijs maken veel kapot of zoek.

Herfst

Herfst
De herfst heeft echt ingezet en het begint kouder en natter te worden. Zo nu en dan schijnt nog even de zon en dan is het zaak om snel een lekker plekje uit te zoeken om nog even te genieten.

Klussen II

Klussen II
We zijn weer eens aan het klussen in huis. En wat een plaag zijn de katten dan, want ze zitten overal aan en in. Heel lastig, maar ook heel grappig.

Iets nieuws

Iets nieuws
Uit de erfenis van onze ouders heeft mijn broer Arend indertijd de oude Friese staartklok gekregen. Hij heeft er geen plaats meer voor en nu mag ik hem hebben. Vanavond heeft hij de klok gebracht. Een feestje voor Gijs en Siep. Jippie, iets nieuws! Dat moet even grondig geinspecteerd worden.

Macho Gijsje

Macho Gijsje
Gijsje is nog steeds bevriend met buurkat Moosje, hierboven op de foto vooraan op de tafel. Maar ik vraag me af hoe lang nog, want Gijs is behoorlijk dominant aan het worden. En zowel Siepie als Moosje moeten het regelmatig ontgelden. Inmiddels ben ik Gijsje aan het behandelen met Bach-remedies. Hopelijk dat hem dat wat rustiger maakt.

After-dinner-dutje

After-dinner-dutje
Twee kussentjes op de bank, precies genoeg! Gijs en Siep hebben er ieder een uitgekozen voor hun after-diner-dutje. Hoeven ze niet op het koude leer te liggen.

Een beetje bezorgd


Een beetje bezorgd
Als je Siep zo vredig ziet slapen, zou je niet denken dat hij het op dit moment niet zo naar zijn zin heeft bij ons. Gijs speelt namelijk nogal de baas over hem. Siepie heeft daarom een familie hier in de buurt geadopteerd. Hij bezoekt ze dagelijks urenlang en de familie vindt het leuk. Ik weet niet zo goed wat ik hieraan moet doen.

Heel erg warm

Heel erg warm
Siep en Gijs hadden het ook zo warm de afgelopen dagen. Ze hebben zich heel rustig gehouden en veel geslapen. Siep ligt steeds helemaal uitgestrekt op zijn rug. Het was geen gezicht!

Hieperdepiep HOERAAAAA

Hieperdepiep HOERAAAAA
Het is feest vandaag: Gijs is 1 jaar geworden. Wat is het toch jammer dat katten zo snel volwassen worden. Het lijkt wel gisteren dat hij als kleine kitten bij ons kwam. En kijk hem nu eens: een grote lummel, die probeert de baas te worden van de buurt.

Oranje

Oranje
Onlangs had ik een prachtige bos bloemen gekregen. Gijs vond bepaalde blaadjes erg lekker en was er dus voortdurend van aan het eten. Maar er zaten ook lelies in het boeket, dus zat Gijs steeds onder de stuifmeel, dat hardnekkige oranje vlekken gaf. Natuurlijk waren die erg zichtbaar op zijn witte vacht. Wel toepasselijk zo tijdens de Olympische Spelen.

Mmmmmmm.....

Mmmmmmm.....
Zo lekker vindt Siep yoghurt, dat hij zijn kop helemaal in de beker steekt om nog net met uitgestrekte tong het laatste restje van de bodem te likken. En als hij zich terugtrekt, zit z’n hele snuit onder. Dat is weer een mooi klusje voor Gijs.

Opgesloten

Opgesloten
De afgelopen twee dagen is er gewerkt aan de vervanging van de dakbedekking van onze serre. In die tijd hebben Siep en Gijs, van alle gemakken voorzien, opgesloten gezeten in de eet- en woonkamer. De jongens waren het er niet mee eens. Eindelijk mooi weer, mochten ze niet naar buiten. Als getergde leeuwen liepen ze door de kamers te stampen. Het zijn toch wel twee erg verwende prinsjes.

Hulp in de huishouding

Hulp in de huishouding
Het is hier net het huishouden van Jan Steen. Zie hier Gijs aan de voorbehandeling van de vuile vaat!!! Ter geruststelling: de vaatwasmachine heb ik op de heetste stand laten afwassen.

Vliegenmepper

Vliegenmepper
Het ene moment lag hij nog lekker te slapen, het volgende moment was hij klaarwakker. Meneer had een vlieg gehoord! En jeempie, wat is Gijsje dan fel. Hij breekt het halve huis af tijdens de achtervolging. En eenmaal gevangen, eet hij de vlieg luid krakend op!!!!! YIECH Sad

Moosje

Moosje
Hier bekijkt Gijs zijn vriend buurkat Moos, die weer eens op een onmogelijke plek ligt te slapen. We zijn onze eetkamertafel aan het schilderen. Dat betekent heel veel schuurwerk en om niet alles onder de stof te krijgen, hebben we alle spullen uit de eetkamer gehaald en in de serre opgeslagen. Tussen al die spullen ligt een bak vol met vakantie-stenen, schelpen enz., waar Moos steeds als een fakir bovenop gaat liggen. Gekke jongen, die Moos!

Samen

Samen
Je kunt katten geen groter plezier doen dan met een lege doos. Op de foto: Gijs en Moos, ieder mijmerend in een eigen doos. Het blijft een bijzondere vriendschap tussen deze twee Siamezen.

Haring

Haring
Peter is gek op haring en dus had ik voor hem een paar dagen geleden twee haringen gehaald. We dachten Siep en Gijs een plezier te doen, door ze de staartjes te geven. Maar nee hoor, ze haalden hun neuzen ervoor op. Het lijkt op de foto bijna alsof Siep mij verwijtend aankijkt en denkt: hoe durft ze ons zoiets voor te zetten.

Zo lief

Zo lief
Onze Gijs is ook al zo’n mooie volwassen kat aan het worden. Hij is nu 10 maanden oud: een lekkere slungel, die geniet van het leven. En lief dat ie is......

Zo nieuwsgierig

Zo nieuwsgierig
De baas was in de tuin, terwijl het kattenluikje al gesloten was. Tja wat moet je dan als nieuwsgierige kat? Gebroederlijk op het aanrecht zitten, want dan heb je mooi uitzicht.

Suffig

Suffig
Gisteren heb ik de jongens maar weer eens een anti-vlooienkuurtje gegeven. Da’s lastig als je twee katten hebt die elkaar aardig vinden, want die gaan elkaar uitgebreid zitten schoonlikken, terwijl ze allebei enigszins giftig zijn. Nu een dag later zijn ze, zoals iedere keer na zo’n kuurtje, een beetje hangerig. Gaat wel weer over.

Haar

Haar
Vanmiddag kwamen Angelique en Jeff langs. Onze schoondochter heeft heel mooi dik haar en dat vonden onze Siep en Gijsje ook. Ze moesten er steeds aanzitten en aan trekken en in bijten. Soms best een beetje pijnlijk. Wat een rare katten zijn het toch.

Roofdier

Roofdier
Als je Siep zo braaf op zijn kleedje ziet liggen, sta je er niet zo bij stil dat hij eigenlijk een roofdier is. Maar vandaag zijn we daar 3x getuige van geweest. Eerst kwam hij vanochtend met een Tapuit binnen (een soort duinvogeltje). Gelukkig leefde het nog en was het niet gewond, alleen wat verfrommeld. Ik kon het vrij makkelijk van Siep afpakken en naar het vogelasiel brengen. Daarna heeft Siep, samen met Gijs, 2x bijna een duif gevangen in onze tuin. Gelukkig konden de vogels op tijd wegkomen, maar wel met achterlating van heel veel veren. Daarna moesten Siep en Gijs binnenblijven.

STOUT III

STOUT III
Vergeet ik weer eens een keer de balk terug te leggen op de vuilnisbak. Gelukkig voor mij had ik de bak net geleegd. Pech voor Gijs, er zat dus niks eetbaars in en dubbele pech: hij kon er niet meer uitkomen. Happy

Castratie

Castratie
Eind van de middag heb ik onze Gijsje weer opgehaald bij de dierenarts: twee balletjes armer! Wat een zielig hoopje kat kreeg ik mee naar huis. Thuis werd hij uitgebreid geïnspecteerd door Siep. Nu hopen dat Gijs zich snel wat beter gaat voelen.

Spannend


Spannend II
Gijs en zijn vriend Moosje hebben van de week voor het eerst samen onze perenboom verkend. Lenige Moos had er al vaker ingezeten, maar voor Gijs was het de eerste keer. Hij vond het best griezelig en had grote moeite om weer uit de boom te komen. Moos heeft het Gijs zeker 3x voorgedaan hoe hij het moest doen, maar het duurde zeker een uur voor Gijs weer op de begane grond was.

Dorst

Dorst
Al eerder schreef ik dat de katten het liefst vijverwater drinken. Zelfs de buurkatten komen regelmatig even langs om hun dorst te lessen. En aan Gijs te zien, zit het lekkerste water in het midden van de vijver.......

STOUT II

STOUT II
Omdat Siep en Gijs snoepkousen zijn en steeds de vuilnisbak leeghaalden, hadden we op de vuilnisbak een zware balk gelegd, zodat ze de deksel niet meer open konden krijgen. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, geen idee.... maar we vonden de balk op de grond, de vuilnisbak wagenwijd open en een uitgekauwd Gourmet-blikje ernaast. Vreselijk toch?

Lente

Lente
Wat een prachtig weer! Gijsje en zijn boezemvriend Moos hebben de tijd van hun leven. Ze trekken er vaak samen op uit of spelen woeste spelletjes in de tuin. Gijs is de wildebras van het stel en Moos is de clown.

Acné

Acné
Ik moet er wel een beetje om grinniken: Siepie heeft Acné oftewel puistjes op zijn kattenkin. Dat verzin je toch niet, maar het was zonder dollen de diagnose van onze dierenarts. Nu moet ik een kleine week Siep z’n kin insmeren met een zalfje. Het is maar goed dat dieren niet ijdel zijn!

Krentenbaard

Krentenbaard
Siepie heeft al enige tijd allemaal wondjes op zijn kin. Het lijkt op, wat ze bij mensen een krentenbaard noemen. Ik mag er niet aankomen, dus het zal wel gevoelig zijn. Morgen gaan we even met hem naar de dierenarts. Ben benieuwd wat het is.

Bosje poten

Bosje poten
Zo nu en dan liggen de katten zo mooi, dan moet ik even een foto nemen. Zie hier onze Gijs met zijn kop verstopt tussen al z’n poten.

Schrikken!

Schrikken!
Vandaag kwamen onze vrienden uit Amsterdam bij ons en ze hadden hun twee honden bij zich. De katten schrokken zich een bult toen ze binnen kwamen. Moos vertrok in galop naar huis, Siep verstopte zich en Gijs reageerde heftig met een enorme staart, opgezette haren en diep gegrom. Aanvankelijk hebben we de katten van de honden gescheiden, maar later, toen iedereen weer gekalmeerd was, ging het prima. Grappig hoe snel ze aan elkaar wennen.

Vol ongeduld

Vol ongeduld
Hier de heren ‘op wacht’ bij het kattenluikje. Wanneer mogen we nou naar buiten? En meestal zit Moos aan de andere kant vol ongeduld te wachten.

Voedertijd!!!!!!!


Kijk naar het filmpje en je krijgt een goede indruk hoe etenstijd er hier uitziet. Het zeuren om eten begint al vroeg in de middag. Zodra je richting keuken loopt breek je je nek over Siep en Gijs en als ze doorkrijgen dat er echt eten aankomt, dan begint het gegil.....

Kindervriend

Kindervriend
Gezellig, ons kleine neefje Joris kwam een middagje bij ons spelen. De meeste katten vinden kinderen griezelig, maar Siepie vindt kinderen leuk (zoals bijna alle siamezen) en zit er met zijn neus bovenop om te kijken wat er allemaal gebeurt.

Sneeuw!

Sneeuw!
Het is weer genieten. Nou ja, genieten.... Gijs wil zo min mogelijk met zijn poten in de sneeuw, daarom maakt hij steeds een reis om de wereld door de tuin. En heeft Gijs geen fantastische schutkleur?

Ontstoken oogjes

Ontstoken oogjes
Gijs heeft al een tijdje last van licht ontstoken ogen. Niet vreselijk erg, maar genoeg om er last van te hebben. Daarom afgelopen dinsdagavond even naar de dierenarts geweest. Nu moet Gijs 3x per dag oogzalf hebben. Geen gemakkelijke klus. En het allerergste is, dat Gijs meer last heeft van de zalf (die prikt kennelijk) dan dat hij ooit had van de ontsteking.

Vriendjes II

Vriendjes II
Hierboven onze Gijs met zijn grote vriend buurkat Moos. Als ons kattenluikje open gaat dan komt Moos gezellig bij ons op bezoek. Hij roept dan Gijsje steeds met lokkende kir-geluidjes.
Moos is de laatste tijd erg lastig, want hij loopt steeds weg. Zijn baasje wordt er wanhopig van. Ze verzint aldoor nieuwe dingen om haar tuin aan een kant af te sluiten, maar tot nu toe is er niets dat helpt.

Dozen

Dozen
Grote dozen of hele kleine, het maakt niet uit. Voor Gijs zijn ze allemaal geschikt om in te zitten of te spelen. Het ziet er heel parmantig uit.

Groeien

Groeien
Gijsje is bijna 5 maanden oud. Hij is groot voor zijn leeftijd en aan zijn achterpoten te zien wordt hij nog veel groter. Ik ben benieuwd.