Kattenbelletje

Kerstdiner

Kerstdiner
Eerste Kerstdag: een huis vol familie en het is gezellig. De katten zitten overal met hun neus bovenop en ook bij het kerstdiner moeten ze erbij zitten. Je weet maar nooit, misschien krijg je wel iets lekkers.

Winterslaap

Winterslaap
Slapen, slapen, slapen. Nu het kouder en natter is, doen de jongens niets anders. En dat nog wel terwijl er een nieuwe kat in de buurt is komen wonen..... Je zou verwachten dat ze de hele dag op wacht zouden staan.

Nostalgie

Nostalgie
Zojuist zat ik weer eens de kittenfoto’s van de jongens door te kijken en kwam deze tegen van Gijs. Wat was hij toen schattig en wat een lastpak is het nu. Eind van de middag ben ik maar weer eens naar de dierenarts gegaan, want Siep en Gijs waren afgelopen dagen weer zo aan het vechten met elkaar. Gijs heeft voor de zoveelste keer een hormooninjectie gekregen. Wat mij betreft de laatste, want je kunt er niet eindeloos mee doorgaan. Dat is niet gezond. We gaan het maar weer aanzien. Duimen dat het ooit beter gaat. Het blijft hoopvol dat ze nog steeds lekker bij elkaar in een mandje slapen.

Waarom (3)

Waarom (3)
En wederom waarom zitten katten altijd overal in?
Om beter te kunnen zoeken, had ik even een laatje uit de kast gehaald en 3 keer raden wat er gebeurde. Om de beurt hebben Siepie en Gijs in de kast gezeten.

Waarom 2

Waarom 2
En waarom willen katten altijd ergens in zitten, zoals hier in kartonnen dozen? En deze zijn helemaal geweldig, want er zit een gaatje in de zijkant, van waaruit je goed uitzicht hebt en je lekker met je poot kunt hengelen.

Waarom 1

Waarom 1
Waarom moeten katten toch altijd ergens op liggen, bijvoorbeeld op de krant die je net aan het lezen bent of in dit geval bovenop mijn laarzen? Heeft dat nou alleen maar te maken met het afgeven van hun geur? Geen idee, maar is wel intrigerend.

Vriendjes

Vriendjes I
Hier de jongens vriendschappelijk schouder aan schouder. Maar ze hebben een raar soort vriendschap. De ene keer kibbelen ze dat het een lieve lust is, de andere keer liggen ze als een verliefd stelletje in een van de mandjes.

Een beetje dik

Een beetje dik
Siepie is ongelooflijk dik geworden het afgelopen jaar. Hij weegt nu bijna 7 kilo, terwijl 5 kilo normaal zou zijn. En niets helpt om hem te laten afvallen. Hij krijgt al tijden minder te eten en dan ook nog eens light-brokjes. Hij moet dus buitenshuis snacken, maar waar? Waarschijnlijk snoept hij uit vuilnisbakken of pikt hij eten. Ik weet het niet, maar vervelend is het wel, want hij kan zijn achterkantje bijna niet meer wassen.

Vechtjas

Vechtjas
Gijs heeft weer eens gevochten. Hij kwam thuis met een behoorlijke wond aan zijn oor. Hopen dat het niet gaat ontsteken.

Weer een jaar ouder!!!!!

Weer een jaar ouder!!!!!
Er is er een jarig, hoera, hoera..... Vandaag is Siepie 4 jaar geworden. Eindelijk volwassen.

Lol

Lol
De katten hebben voor dierendag van de buurvrouw (het baasje van Moos en Toeter) een speeldoos gekregen. Ze vinden hem geweldig. Ze zitten er constant op of in. De doos geeft Siep een beetje bescherming bij het spelen. Hij vindt het daarom lang zo griezelig niet om met Gijs te spelen als normaal. Maar dan moet Gijs er wel in zitten en Siep er buiten of vice versa.

Straaltje herfstzon

Straaltje herfstzon
De katten proberen op dit moment nog ieder straaltje zon mee te pakken. Vanochtend scheen de zon aan de voorkant van het huis. Op ingewikkelde manier is Siep door de luxaflex geklommen om ongehinderd van de warmte te genieten. En als je goed kijkt zie je rechts ook Gijs, zijn kompaan in het kwaad, zitten. Ik ben er niet zo heel erg blij mee, want de luxaflex zien er daarna vreselijk uit, alsof ze in windkracht 10 hebben gehangen. Maar gelukkig kan ik ze tot nu toe steeds weer netjes krijgen.

Siep

Siep
Siep weet zich altijd heel fotogeniek te presenteren. Hier op de schoorsteen, waar al een ‘kat’ zat
Ik probeer trouwens Siepie een beetje te laten afvallen. Maar dat wordt nog een hele klus, want hij snackt behoorlijk bij bij de buren.

Gek standje

IMG_2645
Siepie is een gekke kat. Ondanks dat hij steeds op zijn hoede is om besprongen te worden door Gijsje, ligt hij, als het maar even kan, op zijn rug met zijn vier poten wijd uitgespreid. Hij is dus zijn vertrouwen in Gijsje nog niet helemaal verloren.

Lastpak

Lastpak
We hebben wat te stellen met onze Gijsje. Hij is de afgelopen maanden constant bezig Siepie te intimideren. Siep kan geen poot verzetten of Gijs zit op zijn nek. Gijs heeft van de week zijn tweede injectie vrouwelijke hormonen gehad. De eerste hielp fantastisch. Gijs was relaxed en liet Siep met rust. De tweede injectie lijkt minder te helpen. Misschien moet ik me er minder druk om maken en het de katten zelf laten uitzoeken. Maar dat vind ik moeilijk, vooral voor Siepie is het zo zielig. ZUCHT!!

Er is er een jarig.......hoera, hoera

Er is er een jarig.......hoera, hoera
Hij kijkt niet blij en moest een beetje in de goede richting geholpen worden, maar het is gelukt. Hij staat weer op de foto. Gijs is jarig vandaag. Wat vliegt de tijd. Hij is nu twee jaar geworden.

Hitte


Hitte
Wat was het warm de afgelopen dagen. Gijs en Siep hebben zich heel rustig gehouden. Dagenlang zijn ze hun mandjes niet uitgeweest en hebben ze heel veel geslapen.

Verleden tijd

Verleden tijd
Dit soort taferelen zullen we niet meer zien bij ons in huis. Op deze ‘oude’ foto ligt buurkat Moos nog in het zonnetje in onze serre (zoals altijd op een gekke plek). Sinds kort hebben we een kattenluikje dat chip-gestuurd is, dus nu kunnen alleen nog maar onze eigen katten het huis in. Heel erg jammer dat we Moos niet meer kunnen ontvangen, maar het geeft wel rust in huis.

Genieten III

Genieten III
De katten genieten enorm van het prachtige weer. Vooral aan het eind van de dag, als de zon niet meer zo heet is, is het lekker om nog even te zonnebaden.

Weer vriendjes

Weer vriendjes
We hebben de afgelopen weken een moeilijke tijd met de katten gehad. Ze waren erg onrustig en als klap op de vuurpijl hebben ze heel erg met elkaar gevochten. Zo erg zelfs, dat ik vond dat Gijsje ergens anders moest gaan wonen en ik de fokker hierover al een paniekmailtje had gestuurd. Maar na een bezoek aan de dierenarts, waar Gijs een injectie met vrouwelijke hormonen kreeg, lijkt alles weer terug bij normaal. De katten slapen weer bij elkaar en zijn heel relaxed. Oh, ik hoop zo dat dit nooit meer gebeurt.

Nieuwe hobby

Nieuwe hobby
Sinds kort heeft Siepie grote interesse voor de vissen in de vijver. Wat is dat toch? Jarenlang kijkt hij er niet naar om en nu ineens kan hij er eindeloos lang naar kijken. Ik hoop maar dat het bij kijken blijft....

Serie beeldjes


Serie beeldjes
Enkele maanden geleden heb ik twee mooie kattenbeeldjes gekregen. Vanmiddag had ik er ineens drie.....

Eindelijk warmte

Eindelijk warmte
Het was lang wachten, maar nu hebben we dan eindelijk lekker lenteweer. Iedereen geniet, ook Gijs en Siep.

Een nachtvlindertje

Een nachtvlindertje
In de lampenkamp vloog een vlindertje. Siep en Gijs waren natuurlijk enorm geinteresseerd. Volgens mij konden ze daarna zeker een kwartier lang niets meer zien......

Griezelig

Griezelig
Al tijden heeft een stelletje meeuwen het plan opgevat om op ons serredak te gaan broeden. Daar ben ik helemaal niet blij mee, want ze maken zoveel lawaai. Bovendien zijn ze best griezelig voor de katten. Vooral als ze eenmaal jongen hebben, dan vallen ze aan met imponerende duikvluchten.

Bij de baas zitten

Bij de baas zitten
Gijsje wil nooit op schoot. Hij wil het liefst naast je zitten. Het is gek dat hij dat zo fijn vindt, want hij zit helemaal klem tussen Peet en de stoelleuning. Maar misschien geeft dat wel een lekker veilig gevoel.

Zo nieuwsgierig

shapeimage_2
Het zijn twee aagjes. Wat er ook gebeurt in huis, ze zitten er met hun neus bovenop. Hier zitten ze vanaf de eetkamertafel naar Peter te kijken die in de keuken iets installeert.

Hondenbezoek

Hondenbezoek
Was dat even schrikken. Kom je thuis van een rondje achtertuinen, loopt er ineens een enorme hond in huis. Gelukkig werd de hond toen op de gang gezet. Hoefde Gijs hem alleen nog maar via het raam boos aan te staren.

Clown

Clown
Buurkat Moosje was vanmiddag op het dak van de serre aan het donderjagen met Gijs. Het was steeds een heidens lawaai als ze achter elkaar aan denderden over het dak, dan ineens was het weer stil. Een keer keek ik omhoog, zat Moosje ineens boven mijn hoofd. Wat een gekke kat is het toch.

Zoekplaatje

Zoekplaatje
Het weer was zo mooi de afgelopen week en Gijs en Siep waren er al behoorlijk ‘Maarts’ van geworden: lekker buiten schooieren en een beetje knokken met de buurkatten. Maar helaas vandaag zijn ze door de regen weer aan hun mandje gekluisterd. Wat een gek standje.

Niet eenkennig

Niet eenkennig
Mijn Siep en Gijs zijn niet eenkennig. Ze vinden het altijd heel gezellig als er visite is. Siep helemaal, hij wil meestal op schoot zitten. En als er kinderen in huis zijn, is hij helemaal niet te houden.

Knuffel

Knuffel
Siep is mijn grote knuffel. Zodra hij behoefte heeft aan aandacht gaat hij voor me zitten en moet ik hem lekker kroelen. En dan kan hij me zo lief aankijken. Dan smelt ik.

Moosje III

Moosje III
Sinds kort is het weer Ouwe jongens, krentenbrood tussen buurkat Moos en Gijs. Moos komt weer dagelijks bij ons buurten en er wordt weer gespeeld dat het een lieve lust is. Gek he, dat ze elkaar een poosje niet meer zo leuk vonden en dat ze nu ineens weer grote vrienden zijn.

STOUT V

STOUT V
Gijs inspecteert regelmatig het vogelhuisje in de tuin. Er zou eens iets lekkers in kunnen liggen. Zonde als de vogels dat zouden opeten, toch? Heel lenig klimt hij via de poot het huisje in. Helaas was ik te laat met mijn camera om dat allemaal vast te leggen. Toen ik eindelijk mijn fototoestel in de aanslag had, sprong Gijs er net weer uit.

Potje knokken

Potje knokken
Met veel lawaai stoof Gijs door het kattenluik naar buiten en even later stond hij met een imposante staart op het schuurtje. Hij moest even zijn territorium verdedigen tegen Joris van 3 huizen verderop.

Lepeltje-lepeltje

Lepeltje-lepeltje
Brrr, wat is het koud! Tijd om weer lekker tegen elkaar aan te gaan liggen.