Kattenbelletje

Even chillen

Even chillen
Siep is ook al zo’n rare. Hij ligt graag languit op zijn rug te luieren. Het liefst doet hij dat in de serre, want daar is vloerverwarming. Het is zo’n grappig gezicht. Iedereen die hem zo ziet moet grinniken.

Winterslaap I

Winterslaap I
Er gebeurt niet zoveel in kattenland. Gijs en Siep slapen en slapen maar en dus zijn er geen bijzonderheden te melden op het blog. We zijn in winterslaap.....

Vechtjas I

Vechtjas I
Vanavond heeft Gijsje weer gevochten. Dit keer met Tom, een van de zeven buurkatten. Ze zijn wel een half uur bezig geweest samen en maar gillen. En soms hoorde je ze vechten. Zowel het baasje van Tom als ik kon niet bij ze komen, dus het was afwachten tot ze klaar waren. Toen Gijs eindelijk thuis kwam was hij zwart van de modder. Zoals altijd na een grote vechtpartij, is Gijs nu een beetje koortsig en duidelijk erg van streek. Ik ben benieuwd hoe het Tom is vergaan. Wat vervelend toch weer......

Lodderig

Lodderig
Nu het kouder wordt, slapen de jongens weer meer samen. Dat is goed voor het saamhorigheidsgevoel. Gijs wordt er rustig van en is minder pesterig. Siep vindt hem een stuk aardiger zo.

Gekke jongens, die Siamezen!

Gekke jongens, die Siamezen!
Weer zo’n eigenaardigheid van Gijs. Zodra ik de kattenbak verschoon heb, komt hij aanhollen. Je zou verwachten dat hij dan meteen gaat graven en plassen, maar nee...hij gaat in het grit liggen rollen.

5 Jaar

IMG_0695
Jeempie, alweer een jaar voorbij. Siepie is vandaag 5 jaar geworden.
Hieperdepieperdepiep HOERAAAAA!

Dierendag

Dierendag
Voor dierendag hebben de jongens een krabton gekregen met een plateautje waarop ze vanaf enige hoogte de boel goed kunnen overzien en binnenin de ton twee verdiepingen, die bereikbaar zijn door gaten aan de zijkant.

Laatste zonnestralen

Laatste zonnestralen
Nog even genieten van een beetje zon. Het zal niet lang meer duren of het wordt weer koud en nat, dus je moet het er van nemen als het kan.

Zandbaden

Zandbaden
Peter is met zijn jongste zoon Jeff de tuin aan het herstraten. De afgelopen twee zondagen hebben ze er ontzettend hard aan gewerkt en het is bijna klaar. De oude en de nieuwe bestrating zijn gescheiden door een strookje zand. Dit is een feestje voor Gijs en Siep, want die doen niets anders dan daarin graven, rollen of liggen. Ik zal blij zijn als de straat weer helemaal dicht is, want de katten brengen veel zand het huis in. Zucht....

Wat is de baas nu weer aan het doen

Wat is de baas nu weer aan het doen
Gisterenavond hebben we de peren geoogst. Zeker zo’n 30 kilo van de boom gehaald. Wat een goed perenjaar! En zoals altijd zat Siep vooraan om maar niets te hoeven missen.

Nieuwsgierig II

Nieuwsgierig II
De buren hebben sinds enige tijd twee konijnen los lopen in hun tuin. Gijs en Siep moeten er steeds naar kijken, maar wel veilig vanaf de schuur en de schutting. De helden!

Aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht
Hier Siep, net wakker, met naast zich zijn ‘prooi’, een metalen kat die normaal gesproken op onze magnetische muur hangt. Siep kan hem niet met rust laten en moet hem er steeds vanaf halen.

Verjaardag

Verjaardag
Gijsje is vandaag 3 jaar geworden. Hij kijkt een beetje chagrijnig. We hebben vandaag de serre opnieuw gewit en dat vond meneer teveel gedoe. Alles was van zijn plek en overal stonden spullen. En dat nog wel op zijn verjaardag, gggrrrrrrr.......

Zooooo warm

Zooooo warm
Volgens de meteorologen zou het vandaag de warmste dag van het jaar worden en warm was het, meer dan 30 graden. De katten wisten niet waar ze het zoeken moesten om wat verkoeling te vinden. Hier Gijsje, languit op de witte tafel in de koelste kamer van het huis.

Soms

Soms
Soms betrappen we de jongens in innige omhelzing. Vooral plaaggeest Gijs wil graag bij Siep liggen. En hoewel Siep Gijs niet helemaal meer vertrouwt, vindt hij het toch ook wel heel erg gezellig.

Snoepkous

Snoepkous
Siepie is gek op yoghurt en vla. Een hele enkele keer mag hij een bakje uitlikken. En dat doet hij dan ook...... helemaal schoon leeg!

Waar is ie?

Waar is ie?
Gijs had een muis gevangen. Hij was er helemaal opgewonden van. Maar Gijs had net gegeten en had geen behoefte om hem op te eten. Nee, de muis werd steeds op de grond gelegd en dan werd er nauwlettend gekeken wat hij zou doen. Tot het moment dat de muis wist te ontsnappen. Onze tuin is nogal dicht begroeid en dat was zijn redding. Gijs is tijden aan het zoeken geweest in de klimop en onder de hulststruik. Gelukkig, Gijs heeft de muis tot nu toe niet meer kunnen vinden.

Lekker ontspannen

Lekker ontspannen
Net terug van drie weken vakantie. Heerlijk en dit keer zonder zorgen over de katten want onze neef Jos heeft gedurende die tijd in ons huis gebivakkeerd en op Gijs en Siep gepast. Jos heeft het geweldig gedaan. Ik heb de jongens nog nooit zo relaxed gezien.
Helaas heeft de logeerpartij er wel voor gezorgd, dat Jos in de toekomst geen eigen katten wil. Tijdens het gamen gingen de katten steeds op zijn handen en toetsenbord zitten. Heel lastig!!!!! Maar ik ben Jos erg dankbaar voor de goede zorgen.

Even zonnen

Even zonnen
Siep ligt altijd graag op zijn rug te zonnen. Nou, vandaag kon het weer. Wat een mooi weer. Siep greep meteen zijn kans. Hij heeft een hele tijd heerlijk liggen bakken.

Voorjaar

Voorjaar
Het is weer voorjaar en dus moeten de grenzen van het territorium weer even goed afgebakend worden. Het is met name Gijs die daarom flinke vechtpartijen heeft met de buurkatten. Na zo’n vechtpartij is Gijs altijd een dag ‘van de wereld’. Dan doet hij niets anders dan slapen, slapen, slapen.

Zooooo lui

Zooooo lui
Helemaal ontspannen. Heerlijk zoals Siep hier ligt te slapen. Je zou er zo naast willen kruipen om ook even een dutje te doen.

Iets nieuws

Iets nieuws
Vanavond heb ik van een lieve vriendin een antieke stoel gekregen. Ik had hem nog niet in de kamer neergezet of er zaten al twee katten op. Na hem helemaal afgesnuffeld te hebben, werd de stoel goedgekeurd. Nu nog een mooi plekje vinden om hem neer te zetten.

Eten, eten, eten...

Eten, eten, eten...
Zoals ik al eerder geschreven heb, heb ik iedere winter een egeltje in de tuin, die na ziekte eerst een winter in een zgn. ‘gesloten’ tuin moet doorbrengen. Zodra hij weer uit winterslaap is gekomen en weer een beetje op gewicht is, dan wordt hij vrijgelaten. Omdat hij nu ieder moment wakker kan worden, zet ik voor de zekerheid iedere avond vers voer (=kattenvoer uit blik) in het egel-eethuisje. Op allerlei manieren proberen Gijs en Siep het eten uit het huisje te roven. Zelfs het zware beeld dat ik erop had gezet, werd er afgegooid om maar bij het eten te kunnen komen en de krant die eronder lag werd helemaal aan flarden gekrabbeld.

Spelen

Spelen
En dit is dan het meest favoriete speeltje dat er is: een hengel met een bosje veren eraan. Helemaal wild worden Siep en Gijs ervan. Het hele spannende van toen het net nieuw was is wel weer een beetje vanaf. Maar als ik maar in de buurt kom van de kast waar de hengel steeds na het spelen in opgeborgen wordt, dan staan ze al vol verwachting naast me. Jippie, gaan we weer spelen?

Maarts

Maarts
Ieder voorjaar, zo rond maart, krijgen Siep en Gijs voorjaarskriebels. Abeltje, de Siamees van mijn vriendin Anja heeft dat ook en wij zeggen dan dat ze ‘Maarts’ zijn.
Ze zijn onrustig, mauwen veel en willen constant naar buiten en als ze buiten zijn weer snel naar binnen. Ze willen ‘iets’, maar weten eigenlijk niet wat. Arme gecastreerde katers.......!

Even uitpuffen

Even uitpuffen
En dit is nou een van de speeltjes waarmee Gijs en Siep nu spelen. Het is lekker groot en heel geschikt voor het betere gooi- en smijtwerk. En het houdt ook heel lekker vast, terwijl je er als kat lekker met je achterpoten tegenaan kunt stompen. Het is wel vermoeiend......

Rustig

Rustig
Op advies van de kattentherapeute ben ik veel met de jongens aan het spelen. Ik kan nu al merken dat het beter met ze gaat. Ze jagen minder achter elkaar aan en ze willen ook alweer wat meer bij elkaar liggen. Ik verwacht niet dat alle problemen nu meteen opgelost zijn, maar als we zo verder kunnen, ben ik heel tevreden. Het is nu zelfs weer leuk om katten te hebben.

Stimulatie

Stimulatie
Eergisteren hebben we bezoek gehad van Mona, de kattentherapeute. Ik had haar gevraagd of zij kon nagaan waarom Gijs en Siep vaak zo gespannen met elkaar omgaan en soms zelfs vechten. Na een tijd observeren kwam ze met enkele nuttige adviezen. Een daarvan was dat Gijs en Siep geestelijk meer gestimuleerd moeten worden. Daarom heb ik een funboard aangeschaft en inderdaad het is fun. Je moet er brokjes op doen en Gijs en Siep moeten die er dan af en uit zien te frunniken. Gijs is niet zo fanatiek, maar Siep is er een meester in. Komisch he? Maar als het om eten gaat is hij zo vindingrijk.....

Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje
Gisteren is Peter 60 jaar geworden. Onze kleindochters Bridget en Beaudine en schoondochter Natalie hebben hem verrast met een speciale verjaardagshoed en hebben het huis prachtig versierd. Siepie en Gijsje vonden het allemaal weer prachtig. Gijsje had even plannen om in de slingers te springen en Siep heeft wat gevoetbald met de ballonnen.