Kattenbelletje

Lepeltje-lepeltje

IMG_6939
En weer eentje uit de categorie 'gekke standjes'. Het is jammer dat het niet berekoud is, want dan zou ik er nog veel meer kunnen plaatsen. De jongens slapen wel bij elkaar, maar ze zoeken elkaar pas echt op als het koud is.

Verpletterende liefde

foto 2
Meestal is het Gijsje die bij Siepie gaat liggen, maar nu was het bij uitzondering Siep die bij Gijs wilde gaan liggen. En dat ging bepaald niet zachtzinnig. Nee, Siep stampte over Gijs heen en ging bovenop hem zitten. Gek genoeg accepteerde Gijs dit. Uiteindelijk gingen ze lekker samen slapen.

En toen begon de winterslaap...

IMG_6863
Wat een slaapkoppen: slapen, slapen en nog eens slapen….. Lekker warm tegen elkaar.

6 Jaar

IMG_1600
Nee he, alweer een jaar ouder. Wat gaat dat toch snel. Siep is vandaag alweer 6 jaar geworden. Nog even en hij is een oude heer……

Knagen

IMG_6817
Een vriendin schreef mij dat ze voor Tom, haar gestreste kat, Matatabi-stokjes had gekocht en dat hij er inderdaad rustiger van werd. Ik heb ze natuurlijk ook meteen gekocht. Gijs en Siep vinden de stokjes leuk en spelen ermee, maar ik merk niet echt dat ze er rustiger van worden. Het is wel een erg leuk gezicht om ze als honden op het stokje te zien knagen.

Kouwelijk

IMG_6728
Het is duidelijk te merken dat het kouder wordt. Vooral Gijs heeft behoefte aan warmte en hij zou nu het liefst de hele dag dicht tegen Siepie aan slapen. Maar Siep heeft daar niet zo vaak zin in, dus zo nu en dan leg ik een dekentje over Gijs. Dat vindt hij lekker. Ik houd de deken op en Gijs kruipt eronder. Uren kan hij zo lekker slapen en als hij eindelijk opstaat, voelt hij heerlijk warm aan.

Onbehoorlijk standje

FullSizeRender
Vanmiddag was het ineens weer prachtig weer. Siep ging er nog even van genieten. Niets heerlijker, dan lekker op je rug liggen relaxen.

4 jaar!!!!!

4 jaar!!!!!
En weer een jaartje ouder. Gijs is vandaag 4 jaar geworden, eindelijk volwassen. En wat een mannetje is het geworden, zo macho tegenover andere katten, maar zooooo lief voor mensen!

Gezellig bij de baas

Gezellig bij de baas
Peet heeft sinds gisteren weer ernstig last van zijn rug. Hij kan slecht lopen en helemaal niet zitten, daarom ligt hij hier op de bank. Siep vindt dat wel gezellig en heeft het zich gemakkelijk gemaakt in Peet’s knieholte. Van daaruit houdt hij de omgeving (lees: Gijs!) in de gaten.

Siepie in de problemen

Siepie in de problemen
Hier op de foto de arm van mijn held. Het verhaal begint vorige week dinsdag, terwijl ik een week met een vriendin in Duitsland was. Siep was na zijn ochtendeten vertrokken en niet meer thuisgekomen. Heel ongewoon, want Siep maakt korte rondjes en is altijd snel weer thuis. Toen hij om 18.00 uur nog niet thuis was, is Peet begonnen met zoeken. Bij navraag vertelde de achterbuurvrouw dat Siep die ochtend bij haar op bezoek was geweest. Ze was bang dat hij via haar voordeur de straat was opgegaan, want ze had werkmannen gehad, die de deur hadden opengezet. Peet weer verder met zoeken, nu in de straat van de achterbuurvrouw. Uiteindelijk hoorde hij, met hulp van een voorbijganger, gemiauw uit een bestelbusje komen. Op een briefje op het dashboard stond een telefoonnummer en dat bleek van de eigenaar van de bus te zijn. Die kwam naar de auto, maar Siep bleek niet in de bus te zitten. De mannen hebben toen de motorkap geopend en ja hoor, daar zat in een hoek Siep, helemaal klem. Met heel veel moeite heeft Peet Siep toen los kunnen wurmen. Siep was zo blij. Eenmaal thuis bleef hij spinnen.

Weer eens iets nieuws

Weer eens iets nieuws
Op dit moment zijn schilders bezig onze buitenboel te schilderen. In de tuin hebben ze een steiger neergelegd, die Gijs en Siep erg interessant vinden. Omdat ze steeds op de steigerplank wilden liggen, had ik er een kleedje opgelegd. Maar nee hoor, Siep ging onder de steigerplank liggen en zie de bult onder het dekentje, daar ligt Gijs. Hij heeft er zeker een uur in de brandende zon onder gelegen.

Post

Post
Vandaag was er post voor de jongens. Verrassing..... een envelop vol pauwenveren van Anja. Ze had ze nog niet zo lang geleden al een bos veren gegeven, maar die zijn al allemaal stuk gespeeld. Nu hebben ze weer een nieuwe voorraad speelplezier.

Bedankt Anja, namens Siep en Gijs!

Rustig

Rustig I
Sinds Siep en Gijs ‘s nachts apart slapen wordt er minder gekibbeld en gevochten. ‘s Morgens lijken ze zelfs blij elkaar weer te zien en vaak gaan ze dan samen in de mand, in de kamer van Siepie nog even een ochtend-dut doen.

Pauwenveren

Pauwenveren
Afgelopen zaterdag was ik weer eens op bezoek bij mijn kattenvriendin. Wat zijn haar Thai-siamezen Abeltje en Fiona toch mooi! Als kadootje voor mijn jongens kreeg ik enkele pauwenveren mee. Nou, dat is een succes. Gijs en Siep spelen er woeste spelletjes mee. Ik moet ze na het spelen zelfs opbergen, want anders worden ze helemaal kapot gebeten.

Mooie jongen

Mooie jongen
Gijs heeft bijna de hele dag geslapen. Gek, want het was toch erg mooi weer en je zou denken dat hij dan wel even de poten zou willen strekken in het zonnetje. Nee, de hele dag heeft hij in zijn mand geleden. En nu, net wakker, even nasudderen bij de baas op schoot.

Zonnebaden

Zonnebaden
Siep kan zo ontzettend genieten van warmte. Hier ligt hij met zijn rug op de vloerverwarming en met zijn buik in de zon. Wat kan het leven toch mooi zijn......!

Genieten!

Genieten!
Vanavond kwamen Angelique en Jeff met baby Jayley langs. Siepie houdt van kinderen en hij ging er dan ook gezellig bijliggen. Je zou hem een jong gezin toewensen. Wat zou hij genieten.
Detail: let even op het prachtige haar van Jayley.

Apart slapen

Apart slapen
Omdat het de afgelopen weken weer onrustig was tussen de jongens en er zelfs een paar keer gevochten is, mogen Gijs en Siep ‘s nachts niet meer samen slapen van mij. Siep wordt in de eetkamer opgesloten met een kom drinkwater, een kattenbak en een mand. En Gijs zit, van alle gemakken voorzien, in de serre en kan naar buiten. Het lijkt ze genoeg rust te geven om overdag in vriendschap samen te leven.
En zo modderen we verder, maar de kans dat ze samen oud worden, is zo wel een stuk groter.

Zorgen

Zorgen
Ik zou willen, dat ik ze nooit genomen had. Ik heb de laatste 2 jaar alleen maar zorgen gehad om de katten. Ze laten elkaar niet met rust. Het maakt ze schichtig en onrustig. En ik ben er ook zenuwachtig door. Vorige week is er weer een uitbarsting geweest in de vorm van een vechtpartij. Siep slaapt nu ‘s nachts apart. WAT MOET IK TOCH DOEN? Toch eentje uit huis plaatsen? Ik weet het niet meer.

Zonnen

Zonnen
We hebben gisteren een houdertje opgehangen met vogelpindakaas. Hier Siep lekker in de zon, met uitzicht op de vogeltjes. Wat wil een kat nog meer.....

Oh, oh....

Oh, oh....
Het is een beetje zorgelijk aan het worden. Siep heeft vrijwel geen honger, dus krijgt ook niet zoveel. Toch groeit hij maar door, in de breedte wel te verstaan. Hij kan zijn achterkantje amper meer schoonhouden. De dokter heeft het al eens onderzocht, maar zijn schildklier is in orde, dus ra, ra.....

Een nieuw kattenbed

Een nieuw kattenbed
Vanmiddag een mooi kattenbed voor Gijs en Siep gekocht. Het lijkt op een soort jaren ’50 stapelbed. Op de foto ziet het er heel groot uit, maar dat valt mee. Het is een oud bakkersrek. Gijs en Siep hebben het helemaal afgesnuffeld en Gijs heeft het als slaapplekje geaccepteerd. Siep wil er niet in, maar dat komt nog wel.

Soms zo schattig

Soms zo schattig
Hier Siep en Gijs als een verliefd stelletje bij elkaar. Dat gebeurt steeds vaker. Misschien worden ze toch nog goede vrienden.