Kattenbelletje

Selfie

siepself
Siep is de laatste maanden weinig aan de beurt geweest in Kattenbelletje. Daarom nu even een selfie van hem, een foto vanuit een hele andere hoek. Grappig he?

En toen ineens hoorde hij wat

IMG_9319
Ze lagen in diepe rust en toen ineens……. liep buurkat Moosje over het serredak. "Wat is dat, wat is dat?" Ze moeten ook alles in de gaten houden.

Muizen

IMG_2306
Onze buren hebben konijnen. En waar konijnen gehouden worden zijn muizen.
Hier Gijsje op wacht. Door een gaatje in de schutting komt steeds een muisje even onze tuin in. Zodra Gijs hem ziet, gaat hij zowat hyperventileren, zo zit hij dan te snuiven van opwinding. Wat toch een gekke kat, waarom gaat hij niet buiten op wacht zitten? Nu zal hij er (gelukkig) nooit een vangen.

Sieperdepiep 7 jaar

fullsizeoutput_764
En weer een jaartje ouder: 7 jaar!
Hier mijn lieve Siep met een nieuw speeltje, maar hij is niet zo heel erg geïnteresseerd.

Beetje schoonmaken

IMG_2201
Het ene moment liggen ze lekker te slapen, het volgende moment moet er ineens gewassen worden. Normaal gesproken zouden ze meteen gaan kibbelen, maar nu zijn ze nog zo soezerig dat ze het alletwee lekker vinden. Goed voor de saamhorigheid.

De Perfecte Doos

IMG_2145
Siep en Gijs zijn helemaal gek op de melkpakken-dozen van Aldi. Ze kunnen er heerlijk in liggen, maar hem ook lekker in stukjes scheuren of door de openingen in de zijkanten hengelen.
In een woord De Perfecte Doos!

Altijd nieuwsgierig

IMG_2007
Waar ik ook ben en wat ik ook doe, Siepie zou overal bij willen zijn. En hier zou hij het liefst op de krant gaan zitten, vlak voor me, zodanig dat ik niets meer zou kunnen lezen. Maar meneer blijkt toch nog een piepklein beetje ontzag te hebben voor mijn 'NEE'.

Vijf!!!!!

IMG_1250
Mijn lilac point Gijs is vandaag 5 jaar geworden…… zijn eerste jubileum. Van een schattig, eigenwijs kitten is hij een zeer zelfbewuste kater geworden, die niet met zich laat sollen. Maar hij kan gelukkig ook heel erg lief zijn.

Schutkleur

IMG_1980
Bij Ikea heb ik voor de katten een kussenhoes van schapenvacht gekocht. Lekker zacht. Gijs vindt het inderdaad heerlijk en "wit op wit", wat een schutkleur.

Uitgeteld

IMG_1917
Jemig, wat is het warm!!!!! De jongens liggen uitgeteld in de tuin te wachten op een koelere nacht.

Drinken

IMG_7837
Het water in bloemenvaasjes en de tuinvijver e.d. smaakt stukken lekkerder dan het water in de kattendrinkbak.
In dit geval kost het wat moeite om bij het water te komen, maar met uitgestrekte tong en oren stijf tegen het hoofd lukt het net.

Platenkoffer

IMG_7806
We hebben sinds kort een vintage platenspeler. En heel lief, we krijgen van iedereen platen, soms zelfs in oude platenkoffers. We hadden de platen uit deze koffer even op tafel gelegd en toen zagen de katten hun kans weer schoon. En hoe verschillend gaat dat toch. Siep probeert er in te springen, maar haalt het niet en hangt vervolgens hulpeloos over de rand heen en kan geen kant meer op. Na veel gepruts kan hij er weer vanaf komen. Hij geeft het op.
Dan Gijs, die springt soepeltjes over de rand, staat even op zijn voorpoten en draait met zijn achterpoten nog in de lucht zijn achterlijf een halve slag zodat hij meteen zijn staart naar binnen kan draaien om goed te kunnen zitten.

Doos

img_1513
Dit keer een kruk besteld. Dus toen die was bezorgd, hadden we weer feest in huis. Er was weer een grote doos om in te spelen. Altijd spannend als je er inzit met de flappen dicht. Het is namelijk niet de vraag OF je kattenvriendje er in zal springen, maar meer WANNEER.

Zeer vereerd

IMG_1511
Vandaag ontving ik een mail van Sylvia van kattenblog MAUWS met de vraag om te linken. WOW, wat bijzonder! Natuurlijk wil ik linken met haar leuke site. Neem maar eens een kijkje op www.mauws.nl en lees de leuke verhalen over o.a. haar ragdolls Mauws en Mimi. Naast de verhalen over haar katten, staan er ook leuke en interessante onderwerpen op over katten in het algemeen.
Voor de link naar Mauws hebben we op deze site een extra pagina Links aangemaakt (zie de knop hierboven). Veel leesplezier, maar vergeet niet ook weer terug te komen naar deze site voor meer verhalen over Siep en Gijs.

Nog steeds vriendjes

IMG_1465
Gijs en Moos kunnen het nog steeds goed vinden samen. Moos is de enige kat hier uit de buurt waar Gijs niet mee vecht. Nou is Moos ook wel een ijskonijn. Hij trekt zich nergens wat van. Als Gijs wat opdringerig wordt, dan negeert Moos hem en vertrekt gewoon. Hier zitten ze gebroederlijk op de schuur van de achterbuurvrouw de omliggende tuinen te aanschouwen.

Bijna een broertje erbij


IMG_1469
Toen ik vandaag boodschappen aan het doen was, werd ik op mijn mobiel gebeld door Peter. Of ik snel naar huis kon komen, want Siepie liep op straat rond en hij kreeg hem niet te pakken. Ik als een speer naar huis gefietst. Siep zou inmiddels in een plantsoentje onder een struik zitten. En ja hoor, daar zat een dikke Thai-siamees enigszins hooghartig naar ons te kijken, maar gelukkig, het was Siepie niet, hij leek alleen sprekend op hem. Thuisgekomen lag onze Siep heerlijk in zijn mandje te dommelen.
Maar het was wel grappig, want Peter vertelde hoe e.e.a. gegaan was. Peter was in de garage bezig geweest met de deuren open en dacht dat hij Siepie zag langslopen. Hij riep hem en de kat kwam enthousiast naar hem toe. Peter pakte hem op en wilde naar huis lopen, maar dat vond de kat een slecht idee en worstelde zich los (heel bijzonder zonder hulp van tanden en nagels).
Nou, hadden mijn jongens er bijna een broertje bij…..

Het gaat goed

IMG_1169
Het gaat goed met mijn jongens. Ze zijn steeds liever tegen elkaar en ze spelen zelfs een beetje samen. De twijfels die ik vorig jaar nog had, of ik ze wel alle twee moest houden omdat ze zoveel kibbelden, is verdwenen. Ik geniet met volle teugen van Siep en Gijs.

Cadeau

IMG_1219
Onverwacht kwam mijn kattenvriendin Anja op de koffie. Zo gezellig! En voor Siep en Gijs nam ze een heel mooi cadeau mee, speciaal gemaakt door haar oppaskind Elise: een prachtig versierde toren waarin je kattensnoepjes kan verstoppen. De jongens vonden hem prachtig, helemaal toen ik er wat kattenbrokjes in deed. Toen alle brokjes op waren bleef Siepie nog een hele poos kijken of hij niet toch nog een brokje was vergeten.

Stapelbed


IMG_7017
De laatste tijd liggen de jongens weer vaak in hun stapelbed. Begrijpelijk, het is ook zo'n heerlijk plekje om te slapen, met veel warme dekentjes en goed uitzicht over de kamer. Ze moeten natuurlijk te allen tijde de boel in de gaten kunnen houden.

Pakketje

IMG_7023

Van Peter kreeg ik een prachtige koptelefoon cadeau. Hij werd bezorgd in een doosje, dat natuurlijk toen het leeg was meteen in gebruik genomen werd door Siepie.

In het zonnetje

Gijs-zon
1 Januari 2016: Gijs in het zonnetje. Hij kan alleen niet zo tegen het scherpe licht. Dus dat is genieten met stijf dichtgeknepen ogen.