Kattenbelletje

Afscheid

Pasted Graphic
Vanavond heeft de dierenarts onze Boris laten inslapen. Hij was er zo slecht aan toe. Het begon midden vorige week toen ik dacht dat Boris een blaasontsteking had. Hij kreeg een antibiotica-kuur maar knapte niet op. Het ging alleen maar steeds slechter met hem. Bij de dierenarts werd geconstateerd dat Boris een hartruis had en ondertemperatuur. Met name dat laatste gaf aan dat er iets ergs gaande was. Koorts geeft aan dat het lichaam nog aan het vechten is; bij ondertemperatuur geeft het lichaam het op. Vanmiddag is er bij een dierenspecialist een echo van Boris z’n hart gemaakt. Er bleek zoveel mis te zijn dat ik vanavond bij mijn eigen dierenarts de knoop heb doorgehakt. Wat zal ik mijn verlegen maar o zo lieve kater missen.

Warm

Warm
Je zou denken dat het nu toch echt te warm is om tegen elkaar aan te gaan liggen. Maar nee hoor, het is gewoon gezellig!

Drinken

Drinken
Wat is dat toch met katten? Er staat een keurig drinkbakje voor ze in de keuken, maar ze drinken het liefst uit een vaas met vies groen water of een bakje oud regenwater of uit de vijver. Er zal wel een bijzonder smaakje aan zitten.

Krabplank

Krabplank
Wij hebben eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een van onze katten onze meubels kapot krabden. We zijn dan wel helemaal ingericht op katten, maar er staat genoeg in huis dat behoorlijk beschadigd kan worden. Ik denk dat het komt, omdat we een liggende krabplank hebben. Van jongs af aan hebben ze daarop hun nagels geslepen. Voor hen is het dus niet gewoon om te nagelkrabben aan iets dat rechtop staat. Heel prettig voor ons.

Kattenkapper

Kattenkapper
Boortje zit tijdens de voorjaars- en najaarsrui vaak helemaal onder de klitten. Vroeger knipte ik hem dan half kaal, want Boris vond het vreselijk om gekamd te worden. Maar nu heb ik de oplossing. Ik heb een geweldige borstel gekocht, waarmee ik de losse ondervacht super makkelijk kan uitkammen. En het mooie is dat Boris het geborstel ook nog eens heel lekker vindt.

Normaal

Normaal
Het is weer back-to-normal. De onrustige feestdagen en het griezelige vuurwerk zijn weer voorbij. Het weer is nog niet zo dat het lekker is om naar buiten te gaan, dus dan maar gezellig in elkaars armen in de mand.

Kerstboom

Kerstboom
Gisteren de kerstboom opgetuigd. Nou dat hebben we geweten.... feest in huis! Siepie had binnen een half uur alle versiering tot ca. 75 cm. vanaf de grond uit de boom gehaald. En Boris gaat steeds onder de boom zitten en trekt er bij het weglopen, door zijn onhandigheid, steeds bijna de verlichting uit. Inmiddels heb ik de onbreekbare ballen onderin gehangen en krijgen de jongens door mijn gegil zo langzamerhand door dat ze stout bezig zijn....

Beetje saai

Beetje saai
Op dit moment is het erg rustig aan het kattenfront, op het saaie af eigenlijk. Er is dus niet zoveel te melden, behalve dan dat Boris en Siepie steeds closer worden. Er wordt veel gespeeld, maar ook veel samen geslapen en geknuffeld.

Gebedel

Gebedel
Hoe komt het toch dat ik twee van die bedelaars heb? Ze krijgen goed te eten, Siepie schnabbelt er bij de buren ook nog wat bij en toch hebben ze nooit genoeg.

Lekker warm

Pasted Graphic 1
Vandaag is het een beetje fris. Tijd om voor de eerste keer dit najaar de open haard weer eens aan te steken. Speciaal voor de katten hebben we er een krukje voor gezet en dat is dankbaar in gebruik genomen. Drie keer raden wie er het dichtst bij de warmte ligt?????

Knus

Knus
Het is echt te merken dat het kouder wordt. Boris en Siep liggen steeds vaker bij elkaar. Dat gaat niet altijd soepeltjes, want zodra Siep bij Boris is gaan liggen, gaat ie zich altijd eerst een tijd lang hysterisch zitten schoonlikken. Boris wordt na verloop van tijd wat geirriteerd van dat gewiebel tegen zich aan en wil dan nog wel eens brommen. Maar steeds vaker liggen ze uiteindelijk toch lekker tegen elkaar aan te slapen. Ziet er heel gezellig uit.

Beetje zwaar

Beetje zwaar
Op deze foto is goed te zien dat Boris een prachtige staart heeft. Maar het is ook duidelijk dat het aanhangsel behoorlijk zwaar is!

Lang leve de lol

Lang leve de lol
Er wordt nog steeds heel veel gespeeld. Het is grappig te zien hoe verschillend de katten spelen. Boris gaat rechtop zitten en springt dan boven op Siep en pakt hem dan bij z’n nek of bijt in zijn dijen. Siepie zakt juist door zijn poten en probeert Boris bij zijn keel of buik te pakken. Je kunt dat ook zien op de foto hierboven. Het ziet er vaak heftig uit, maar als ik ze daarna nakijk, is er nooit ook maar een wondje te ontdekken.

Regen

Regen
Mijn broer Arend was gisteren even langs gekomen met zijn zoontjes Rens en Joris. Dat betekent drukte in huis. De katten trekken zich dan zoals gewoonlijk terug in de tuin. Alleen regende het. Gelukkig is er dan het tuinhuisje! En dan maar wachten tot het bezoek weer verdwijnt.

Genieten

Genieten
Wat een warm weer! De katten genieten van de tuin. Boris heeft een vast plekje onder een grote struik. Het hele huis ligt vol blaadjes, takjes en aarde, dat aan de lange vacht van Boris mee naar binnen lift. Maar ach, daar zijn stofzuigers voor uitgevonden!

Klitten

Klitten
Onze Boris zou eigenlijk een beeldschone Maine Coon moeten zijn met makkelijk te onderhouden lang haar en een prachtige pluimstaart. Niets van dit alles, hij ziet er vrijwel altijd uit alsof hij net uit z’n nest is, na een wild nachtje achter de poezen aan. Gisteren kwamen we thuis van twee heerlijke weken vakantie in Frankrijk. Boris, normaal dus al een voddenbaal, had nu zijn halve rug vol klitten zitten. Niet van die kleintjes, die je er met veel moeite nog wel uit kunt kammen, nee, van die grote vervilte klitten, die er alleen nog maar door een rigoreuze knipbeurt uit te halen zijn. Zie hierboven het gruwelijke resultaat.....!

Stalker

Stalker
Siepie en Max, onze logeerhond, zijn nog steeds geen dikke vrienden. Als Max bij ons is, wordt hij de hele tijd door Siep gestalkt. Maar het is ook wel eens gezellig. Zie hierboven!

Vieze neus

Vieze neus
Onze Boris heeft een prachtige karakteristieke kop. Lekker breed met lange snorharen en hele mooie ogen.
Maar die neus van hem..... die is altijd zo vies. Dat komt omdat hij er altijd nerveus over likt. Maar ik blijf poetsen om mijn grote, maar o zo bange kat mooi te houden.

Vriendjes

Vriendjes
Vandaag hebben Boris en Siepie voor het eerst bij elkaar gelegen, zonder dat ik daar de hand in had gehad. De afgelopen tijd legde ik ze steeds bij elkaar en dat ging dan even goed, maar dan moest een van de twee weer zonodig woest spelen en meestal had de ander daar dan net geen zin in, met alle gegrom van dien. Toen ik ze net bij elkaar vond, lag Siepie helemaal op het randje van de mand en schoof heel sneaky steeds dichter tegen Boris aan. Gaat de grote vriendschap dan nu toch beginnen?

Uitstapje

Uitstapje
Onze Boris is een beetje motorisch gestoord. Hij heeft vrijwel geen kracht in zijn achterpoten en hij kan dus niet springen. Hij heeft zelfs een klein krukje nodig om op de bank te kunnen komen. Het is daarom erg mysterieus dat hij zo’n hele enkele keer weg is, zoals ook vanochtend. Hij blijkt dan in een van de buurtuinen te zitten, waar hij dan niet meer uit kan. Het is ons werkelijk een raadsel hoe hij er komt. Hij moet namelijk een 2 meter hoge betonschutting over. Als ik hem vanuit onze tuin roep, hoor je een heel zielig miauwtje en dan weet ik weer hoe laat het is. Dan moet ik hem gaan halen. Maar meestal is hij dan zo van streek dat hij bijna niet meer naar me toe wil komen. Na heel lang roepen komt hij toch en dan moet ik een spartelende kat mee naar huis zien te nemen. Eenmaal thuis gaat hij een tijdje bibberend, maar tevreden spinnend zitten uitrusten. Het is een rare kat.

Erg moe

Erg moe
Vandaag kreeg ik bij toeval deze foto onder ogen. Wat een wereldfoto. Hoewel niet nieuw, want je ziet achter Boortje onze oude Thai nog liggen, wil ik hem hier toch laten zien. Hij is zo grappig. En wat waren het toch goede vrienden. Ik ben nog steeds benieuwd of het ooit zo zal worden tussen Boris en Siepie. Ze hebben geen hekel aan elkaar, ze spelen heel veel samen, maar bij elkaar slapen is er absoluut nog niet bij.

Plaaggeest

Plaaggeest
Onze Boris begint al aardig genoeg te krijgen van die kleine plaaggeest. Ligt ie lekker op z’n gemak in de zon, springt Siep ineens op zijn machtige buik of hangt ineens aan zijn staart. Boris is de vervelendste niet en speelt dan even met Siep, maar ja... krijg Siepie maar weer eens rustig. Hij vindt spelen geweldig en kan er niet zomaar mee stoppen.
Maar het grappige is dat Boris Siepie wel steeds opzoekt, dus Boortje zal het toch wel leuk vinden.

Te Groot

te groot
Het mandje van Siepie is wel heel erg interessant. Jammer dat je er als volwassen kat niet meer inpast. Je bent gewoonweg te groot. Boris blijft het echter proberen en perst zich er in. Het ligt uiterst ongemakkelijk. Hij blijft dan ook maar heel even liggen, want alle randen snijden in z’n vel.

Spannend

Spannend
Omdat er voor vandaag sneeuw voorspeld was, hebben we gisteravond onze Siep al opgehaald uit Zeeland. Na een voorspoedige reis (ongelooflijk, Siepie heeft bijna de hele reis geslapen) hebben we hem aan Boris en Thai voorgesteld. Nou dat stelde niet zoveel voor. Er werd over en weer wat geblazen en toen ging eenieder weer zijns weegs. Vanochtend ging het al veel beter. Siep was met van alles en nog wat aan het spelen en Boris volgde hem op de voet. Hij wilde zelfs wel meespelen, maar voor Siep is hij nog wel erg griezelig groot.

Brrrrr....koud

Brrrrr....koud
Lekker de hele dag tegen elkaar aan liggen vlak voor de verwarming. Tussendoor snel even eten en plassen en zo, dan weer snel in de mand. Dat wordt nog wat volgende week. Er worden temperaturen van -15 C verwacht.

Thai en Boris

2
Mijn hart huilt als ik mijn oude Thai-tje zie. Hij is dit jaar 15 jaar geworden. Ons oude sokkie wordt mager en steeds stijver. Hij heeft duidelijk last van zijn gewrichten. Hij slaapt veel in de tijdschriftenkist. Zijn grote vriend Boris, onze Maine Coon, ligt graag bij hem en houdt hem dan lekker warm.