Kattenbelletje

Agressie

IMG_3369
Als je ze zo ziet liggen met z'n tweetjes, dan zou je niet geloven dat ze pas weer vreselijk samen gevochten hebben. De periodes waarin gevochten wordt liggen wel steeds verder uit elkaar. Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat ze voor het laatst gevochten hebben. Ik hoop nog steeds dat als ze ouder worden, het vechten uiteindelijk ophoudt.

Gezellig weer visite

fullsizeoutput_780
Vriendin Silia kwam even langs. Gijs en Siep waren helemaal in hun nopjes, want ze mochten even op schoot zitten.

En weer een jaar ouder!

fullsizeoutput_77a
Gijs is weer een jaar ouder. Vandaag is hij 6 jaar geworden.
Hoewel Gijsje een heel erg lief karakter heeft, kan hij ook behoorlijk temperamentvol zijn. Maar gelukkig, hij begint eindelijk wat rustiger te worden.

Gevochten?


onderdedeken
Vorige week lag er ineens een plas bloed in de kamer. We verdachten Gijsje, maar we konden niets aan hem ontdekken, behalve een snee in zijn poot. Maar de plas bloed was best groot en op maar een plek in de kamer, dus het kon zijn poot bijna niet zijn, want dan hadden er overal op de vloer bloedvlekken moeten zijn.
Afgelopen zaterdag werd Gijs hangerig. Hij sliep alleen nog maar (en het liefst onder een dekentje), wilde niet meer eten en hij kwijlde erg. Ook rook hij naar ontsteking. Toen ik op een gegeven moment even bij hem zat en Gijs gaapte, zag ik ineens een flinke snee in zijn tong. Dat moest de boosdoener zijn.
Vanavond zijn we bij de dierenarts geweest. Ook zij vond het zeer aannemelijk dat de plas bloed van de snee in Gijs z'n tong kwam. Hij moet veel bloed hebben ingeslikt en het toen uitgespuugd hebben. Gijs heeft een injectie met pijnstiller annex ontstekingsremmer gekregen en we kregen hetzelfde spul mee om in te nemen en dan zou het donderdag over moeten zijn. Het lijkt beter te gaan. Voor het eerst heeft hij vanavond weer gegeten. Een goed teken!
Maar ik vraag me wel af hoe Gijs aan die snee is gekomen. Zou hij gevochten hebben of….?

Mooi plekje

gijsgrammofoon
Lekker hoog en droog, een heerlijk rustig plekje op de pick-up. Gijs ligt hier graag.

Vervelen

IMG_8033
Gijs begint zich te vervelen. Het wordt hoog tijd dat het weer lente wordt. Weer lekker naar buiten en de zon op je velletje voelen.

Het was weer bal!

balmet2
Gisterenavond was het weer raak. De jongens hebben weer eens serieus gevochten. Al gillend vlogen ze elkaar keer op keer aan, de plukken haar lagen overal. We hebben ze snel apart gezet.
En vanochtend waren ze weer afgekoeld, al liepen ze wel voorzichtig om elkaar heen. In de loop van de dag leken het wel mensenbroertjes, die het weer goed wilden maken. Dicht bij elkaar gaan liggen. Niet dicht tegen elkaar aan, maar wel met de neus elkaar aanraken. De rust is nu weergekeerd, maar nog niet bij mij. Ik ben er weer erg zenuwachtig van. Ik zie het er nog wel eens van komen dat er een moet gaan verhuizen omdat het niet meer gaat. Ik moet er niet aan denken.

En toen ineens hoorde hij wat

IMG_9319
Ze lagen in diepe rust en toen ineens……. liep buurkat Moosje over het serredak. "Wat is dat, wat is dat?" Ze moeten ook alles in de gaten houden.

Muizen

IMG_2306
Onze buren hebben konijnen. En waar konijnen gehouden worden zijn muizen.
Hier Gijsje op wacht. Door een gaatje in de schutting komt steeds een muisje even onze tuin in. Zodra Gijs hem ziet, gaat hij zowat hyperventileren, zo zit hij dan te snuiven van opwinding. Wat toch een gekke kat, waarom gaat hij niet buiten op wacht zitten? Nu zal hij er (gelukkig) nooit een vangen.

Beetje schoonmaken

IMG_2201
Het ene moment liggen ze lekker te slapen, het volgende moment moet er ineens gewassen worden. Normaal gesproken zouden ze meteen gaan kibbelen, maar nu zijn ze nog zo soezerig dat ze het alletwee lekker vinden. Goed voor de saamhorigheid.

De Perfecte Doos

IMG_2145
Siep en Gijs zijn helemaal gek op de melkpakken-dozen van Aldi. Ze kunnen er heerlijk in liggen, maar hem ook lekker in stukjes scheuren of door de openingen in de zijkanten hengelen.
In een woord De Perfecte Doos!

Vijf!!!!!

IMG_1250
Mijn lilac point Gijs is vandaag 5 jaar geworden…… zijn eerste jubileum. Van een schattig, eigenwijs kitten is hij een zeer zelfbewuste kater geworden, die niet met zich laat sollen. Maar hij kan gelukkig ook heel erg lief zijn.

Schutkleur

IMG_1980
Bij Ikea heb ik voor de katten een kussenhoes van schapenvacht gekocht. Lekker zacht. Gijs vindt het inderdaad heerlijk en "wit op wit", wat een schutkleur.

Uitgeteld

IMG_1917
Jemig, wat is het warm!!!!! De jongens liggen uitgeteld in de tuin te wachten op een koelere nacht.

Drinken

IMG_7837
Het water in bloemenvaasjes en de tuinvijver e.d. smaakt stukken lekkerder dan het water in de kattendrinkbak.
In dit geval kost het wat moeite om bij het water te komen, maar met uitgestrekte tong en oren stijf tegen het hoofd lukt het net.

Platenkoffer

IMG_7806
We hebben sinds kort een vintage platenspeler. En heel lief, we krijgen van iedereen platen, soms zelfs in oude platenkoffers. We hadden de platen uit deze koffer even op tafel gelegd en toen zagen de katten hun kans weer schoon. En hoe verschillend gaat dat toch. Siep probeert er in te springen, maar haalt het niet en hangt vervolgens hulpeloos over de rand heen en kan geen kant meer op. Na veel gepruts kan hij er weer vanaf komen. Hij geeft het op.
Dan Gijs, die springt soepeltjes over de rand, staat even op zijn voorpoten en draait met zijn achterpoten nog in de lucht zijn achterlijf een halve slag zodat hij meteen zijn staart naar binnen kan draaien om goed te kunnen zitten.

Doos

img_1513
Dit keer een kruk besteld. Dus toen die was bezorgd, hadden we weer feest in huis. Er was weer een grote doos om in te spelen. Altijd spannend als je er inzit met de flappen dicht. Het is namelijk niet de vraag OF je kattenvriendje er in zal springen, maar meer WANNEER.

Nog steeds vriendjes

IMG_1465
Gijs en Moos kunnen het nog steeds goed vinden samen. Moos is de enige kat hier uit de buurt waar Gijs niet mee vecht. Nou is Moos ook wel een ijskonijn. Hij trekt zich nergens wat van. Als Gijs wat opdringerig wordt, dan negeert Moos hem en vertrekt gewoon. Hier zitten ze gebroederlijk op de schuur van de achterbuurvrouw de omliggende tuinen te aanschouwen.

Stapelbed


IMG_7017
De laatste tijd liggen de jongens weer vaak in hun stapelbed. Begrijpelijk, het is ook zo'n heerlijk plekje om te slapen, met veel warme dekentjes en goed uitzicht over de kamer. Ze moeten natuurlijk te allen tijde de boel in de gaten kunnen houden.

In het zonnetje

Gijs-zon
1 Januari 2016: Gijs in het zonnetje. Hij kan alleen niet zo tegen het scherpe licht. Dus dat is genieten met stijf dichtgeknepen ogen.

Lepeltje-lepeltje

IMG_6939
En weer eentje uit de categorie 'gekke standjes'. Het is jammer dat het niet berekoud is, want dan zou ik er nog veel meer kunnen plaatsen. De jongens slapen wel bij elkaar, maar ze zoeken elkaar pas echt op als het koud is.

Verpletterende liefde

foto 2
Meestal is het Gijsje die bij Siepie gaat liggen, maar nu was het bij uitzondering Siep die bij Gijs wilde gaan liggen. En dat ging bepaald niet zachtzinnig. Nee, Siep stampte over Gijs heen en ging bovenop hem zitten. Gek genoeg accepteerde Gijs dit. Uiteindelijk gingen ze lekker samen slapen.

En toen begon de winterslaap...

IMG_6863
Wat een slaapkoppen: slapen, slapen en nog eens slapen….. Lekker warm tegen elkaar.

Knagen

IMG_6817
Een vriendin schreef mij dat ze voor Tom, haar gestreste kat, Matatabi-stokjes had gekocht en dat hij er inderdaad rustiger van werd. Ik heb ze natuurlijk ook meteen gekocht. Gijs en Siep vinden de stokjes leuk en spelen ermee, maar ik merk niet echt dat ze er rustiger van worden. Het is wel een erg leuk gezicht om ze als honden op het stokje te zien knagen.

Kouwelijk

IMG_6728
Het is duidelijk te merken dat het kouder wordt. Vooral Gijs heeft behoefte aan warmte en hij zou nu het liefst de hele dag dicht tegen Siepie aan slapen. Maar Siep heeft daar niet zo vaak zin in, dus zo nu en dan leg ik een dekentje over Gijs. Dat vindt hij lekker. Ik houd de deken op en Gijs kruipt eronder. Uren kan hij zo lekker slapen en als hij eindelijk opstaat, voelt hij heerlijk warm aan.

4 jaar!!!!!

4 jaar!!!!!
En weer een jaartje ouder. Gijs is vandaag 4 jaar geworden, eindelijk volwassen. En wat een mannetje is het geworden, zo macho tegenover andere katten, maar zooooo lief voor mensen!

Rustig

Rustig I
Sinds Siep en Gijs ‘s nachts apart slapen wordt er minder gekibbeld en gevochten. ‘s Morgens lijken ze zelfs blij elkaar weer te zien en vaak gaan ze dan samen in de mand, in de kamer van Siepie nog even een ochtend-dut doen.

Pauwenveren

Pauwenveren
Afgelopen zaterdag was ik weer eens op bezoek bij mijn kattenvriendin. Wat zijn haar Thai-siamezen Abeltje en Fiona toch mooi! Als kadootje voor mijn jongens kreeg ik enkele pauwenveren mee. Nou, dat is een succes. Gijs en Siep spelen er woeste spelletjes mee. Ik moet ze na het spelen zelfs opbergen, want anders worden ze helemaal kapot gebeten.

Mooie jongen

Mooie jongen
Gijs heeft bijna de hele dag geslapen. Gek, want het was toch erg mooi weer en je zou denken dat hij dan wel even de poten zou willen strekken in het zonnetje. Nee, de hele dag heeft hij in zijn mand geleden. En nu, net wakker, even nasudderen bij de baas op schoot.

Zorgen

Zorgen
Ik zou willen, dat ik ze nooit genomen had. Ik heb de laatste 2 jaar alleen maar zorgen gehad om de katten. Ze laten elkaar niet met rust. Het maakt ze schichtig en onrustig. En ik ben er ook zenuwachtig door. Vorige week is er weer een uitbarsting geweest in de vorm van een vechtpartij. Siep slaapt nu ‘s nachts apart. WAT MOET IK TOCH DOEN? Toch eentje uit huis plaatsen? Ik weet het niet meer.

Een nieuw kattenbed

Een nieuw kattenbed
Vanmiddag een mooi kattenbed voor Gijs en Siep gekocht. Het lijkt op een soort jaren ’50 stapelbed. Op de foto ziet het er heel groot uit, maar dat valt mee. Het is een oud bakkersrek. Gijs en Siep hebben het helemaal afgesnuffeld en Gijs heeft het als slaapplekje geaccepteerd. Siep wil er niet in, maar dat komt nog wel.

Soms zo schattig

Soms zo schattig
Hier Siep en Gijs als een verliefd stelletje bij elkaar. Dat gebeurt steeds vaker. Misschien worden ze toch nog goede vrienden.

Vechtjas I

Vechtjas I
Vanavond heeft Gijsje weer gevochten. Dit keer met Tom, een van de zeven buurkatten. Ze zijn wel een half uur bezig geweest samen en maar gillen. En soms hoorde je ze vechten. Zowel het baasje van Tom als ik kon niet bij ze komen, dus het was afwachten tot ze klaar waren. Toen Gijs eindelijk thuis kwam was hij zwart van de modder. Zoals altijd na een grote vechtpartij, is Gijs nu een beetje koortsig en duidelijk erg van streek. Ik ben benieuwd hoe het Tom is vergaan. Wat vervelend toch weer......

Lodderig

Lodderig
Nu het kouder wordt, slapen de jongens weer meer samen. Dat is goed voor het saamhorigheidsgevoel. Gijs wordt er rustig van en is minder pesterig. Siep vindt hem een stuk aardiger zo.

Gekke jongens, die Siamezen!

Gekke jongens, die Siamezen!
Weer zo’n eigenaardigheid van Gijs. Zodra ik de kattenbak verschoon heb, komt hij aanhollen. Je zou verwachten dat hij dan meteen gaat graven en plassen, maar nee...hij gaat in het grit liggen rollen.

Dierendag

Dierendag
Voor dierendag hebben de jongens een krabton gekregen met een plateautje waarop ze vanaf enige hoogte de boel goed kunnen overzien en binnenin de ton twee verdiepingen, die bereikbaar zijn door gaten aan de zijkant.

Laatste zonnestralen

Laatste zonnestralen
Nog even genieten van een beetje zon. Het zal niet lang meer duren of het wordt weer koud en nat, dus je moet het er van nemen als het kan.

Nieuwsgierig II

Nieuwsgierig II
De buren hebben sinds enige tijd twee konijnen los lopen in hun tuin. Gijs en Siep moeten er steeds naar kijken, maar wel veilig vanaf de schuur en de schutting. De helden!

Verjaardag

Verjaardag
Gijsje is vandaag 3 jaar geworden. Hij kijkt een beetje chagrijnig. We hebben vandaag de serre opnieuw gewit en dat vond meneer teveel gedoe. Alles was van zijn plek en overal stonden spullen. En dat nog wel op zijn verjaardag, gggrrrrrrr.......

Zooooo warm

Zooooo warm
Volgens de meteorologen zou het vandaag de warmste dag van het jaar worden en warm was het, meer dan 30 graden. De katten wisten niet waar ze het zoeken moesten om wat verkoeling te vinden. Hier Gijsje, languit op de witte tafel in de koelste kamer van het huis.

Soms

Soms
Soms betrappen we de jongens in innige omhelzing. Vooral plaaggeest Gijs wil graag bij Siep liggen. En hoewel Siep Gijs niet helemaal meer vertrouwt, vindt hij het toch ook wel heel erg gezellig.

Waar is ie?

Waar is ie?
Gijs had een muis gevangen. Hij was er helemaal opgewonden van. Maar Gijs had net gegeten en had geen behoefte om hem op te eten. Nee, de muis werd steeds op de grond gelegd en dan werd er nauwlettend gekeken wat hij zou doen. Tot het moment dat de muis wist te ontsnappen. Onze tuin is nogal dicht begroeid en dat was zijn redding. Gijs is tijden aan het zoeken geweest in de klimop en onder de hulststruik. Gelukkig, Gijs heeft de muis tot nu toe niet meer kunnen vinden.

Lekker ontspannen

Lekker ontspannen
Net terug van drie weken vakantie. Heerlijk en dit keer zonder zorgen over de katten want onze neef Jos heeft gedurende die tijd in ons huis gebivakkeerd en op Gijs en Siep gepast. Jos heeft het geweldig gedaan. Ik heb de jongens nog nooit zo relaxed gezien.
Helaas heeft de logeerpartij er wel voor gezorgd, dat Jos in de toekomst geen eigen katten wil. Tijdens het gamen gingen de katten steeds op zijn handen en toetsenbord zitten. Heel lastig!!!!! Maar ik ben Jos erg dankbaar voor de goede zorgen.

Voorjaar

Voorjaar
Het is weer voorjaar en dus moeten de grenzen van het territorium weer even goed afgebakend worden. Het is met name Gijs die daarom flinke vechtpartijen heeft met de buurkatten. Na zo’n vechtpartij is Gijs altijd een dag ‘van de wereld’. Dan doet hij niets anders dan slapen, slapen, slapen.

Iets nieuws

Iets nieuws
Vanavond heb ik van een lieve vriendin een antieke stoel gekregen. Ik had hem nog niet in de kamer neergezet of er zaten al twee katten op. Na hem helemaal afgesnuffeld te hebben, werd de stoel goedgekeurd. Nu nog een mooi plekje vinden om hem neer te zetten.

Spelen

Spelen
En dit is dan het meest favoriete speeltje dat er is: een hengel met een bosje veren eraan. Helemaal wild worden Siep en Gijs ervan. Het hele spannende van toen het net nieuw was is wel weer een beetje vanaf. Maar als ik maar in de buurt kom van de kast waar de hengel steeds na het spelen in opgeborgen wordt, dan staan ze al vol verwachting naast me. Jippie, gaan we weer spelen?

Maarts

Maarts
Ieder voorjaar, zo rond maart, krijgen Siep en Gijs voorjaarskriebels. Abeltje, de Siamees van mijn vriendin Anja heeft dat ook en wij zeggen dan dat ze ‘Maarts’ zijn.
Ze zijn onrustig, mauwen veel en willen constant naar buiten en als ze buiten zijn weer snel naar binnen. Ze willen ‘iets’, maar weten eigenlijk niet wat. Arme gecastreerde katers.......!

Even uitpuffen

Even uitpuffen
En dit is nou een van de speeltjes waarmee Gijs en Siep nu spelen. Het is lekker groot en heel geschikt voor het betere gooi- en smijtwerk. En het houdt ook heel lekker vast, terwijl je er als kat lekker met je achterpoten tegenaan kunt stompen. Het is wel vermoeiend......

Rustig

Rustig
Op advies van de kattentherapeute ben ik veel met de jongens aan het spelen. Ik kan nu al merken dat het beter met ze gaat. Ze jagen minder achter elkaar aan en ze willen ook alweer wat meer bij elkaar liggen. Ik verwacht niet dat alle problemen nu meteen opgelost zijn, maar als we zo verder kunnen, ben ik heel tevreden. Het is nu zelfs weer leuk om katten te hebben.

Stimulatie

Stimulatie
Eergisteren hebben we bezoek gehad van Mona, de kattentherapeute. Ik had haar gevraagd of zij kon nagaan waarom Gijs en Siep vaak zo gespannen met elkaar omgaan en soms zelfs vechten. Na een tijd observeren kwam ze met enkele nuttige adviezen. Een daarvan was dat Gijs en Siep geestelijk meer gestimuleerd moeten worden. Daarom heb ik een funboard aangeschaft en inderdaad het is fun. Je moet er brokjes op doen en Gijs en Siep moeten die er dan af en uit zien te frunniken. Gijs is niet zo fanatiek, maar Siep is er een meester in. Komisch he? Maar als het om eten gaat is hij zo vindingrijk.....

Winterslaap

Winterslaap
Slapen, slapen, slapen. Nu het kouder en natter is, doen de jongens niets anders. En dat nog wel terwijl er een nieuwe kat in de buurt is komen wonen..... Je zou verwachten dat ze de hele dag op wacht zouden staan.

Nostalgie

Nostalgie
Zojuist zat ik weer eens de kittenfoto’s van de jongens door te kijken en kwam deze tegen van Gijs. Wat was hij toen schattig en wat een lastpak is het nu. Eind van de middag ben ik maar weer eens naar de dierenarts gegaan, want Siep en Gijs waren afgelopen dagen weer zo aan het vechten met elkaar. Gijs heeft voor de zoveelste keer een hormooninjectie gekregen. Wat mij betreft de laatste, want je kunt er niet eindeloos mee doorgaan. Dat is niet gezond. We gaan het maar weer aanzien. Duimen dat het ooit beter gaat. Het blijft hoopvol dat ze nog steeds lekker bij elkaar in een mandje slapen.

Waarom (3)

Waarom (3)
En wederom waarom zitten katten altijd overal in?
Om beter te kunnen zoeken, had ik even een laatje uit de kast gehaald en 3 keer raden wat er gebeurde. Om de beurt hebben Siepie en Gijs in de kast gezeten.

Waarom 2

Waarom 2
En waarom willen katten altijd ergens in zitten, zoals hier in kartonnen dozen? En deze zijn helemaal geweldig, want er zit een gaatje in de zijkant, van waaruit je goed uitzicht hebt en je lekker met je poot kunt hengelen.

Waarom 1

Waarom 1
Waarom moeten katten toch altijd ergens op liggen, bijvoorbeeld op de krant die je net aan het lezen bent of in dit geval bovenop mijn laarzen? Heeft dat nou alleen maar te maken met het afgeven van hun geur? Geen idee, maar is wel intrigerend.

Vriendjes

Vriendjes I
Hier de jongens vriendschappelijk schouder aan schouder. Maar ze hebben een raar soort vriendschap. De ene keer kibbelen ze dat het een lieve lust is, de andere keer liggen ze als een verliefd stelletje in een van de mandjes.

Vechtjas

Vechtjas
Gijs heeft weer eens gevochten. Hij kwam thuis met een behoorlijke wond aan zijn oor. Hopen dat het niet gaat ontsteken.

Lol

Lol
De katten hebben voor dierendag van de buurvrouw (het baasje van Moos en Toeter) een speeldoos gekregen. Ze vinden hem geweldig. Ze zitten er constant op of in. De doos geeft Siep een beetje bescherming bij het spelen. Hij vindt het daarom lang zo griezelig niet om met Gijs te spelen als normaal. Maar dan moet Gijs er wel in zitten en Siep er buiten of vice versa.

Lastpak

Lastpak
We hebben wat te stellen met onze Gijsje. Hij is de afgelopen maanden constant bezig Siepie te intimideren. Siep kan geen poot verzetten of Gijs zit op zijn nek. Gijs heeft van de week zijn tweede injectie vrouwelijke hormonen gehad. De eerste hielp fantastisch. Gijs was relaxed en liet Siep met rust. De tweede injectie lijkt minder te helpen. Misschien moet ik me er minder druk om maken en het de katten zelf laten uitzoeken. Maar dat vind ik moeilijk, vooral voor Siepie is het zo zielig. ZUCHT!!

Er is er een jarig.......hoera, hoera

Er is er een jarig.......hoera, hoera
Hij kijkt niet blij en moest een beetje in de goede richting geholpen worden, maar het is gelukt. Hij staat weer op de foto. Gijs is jarig vandaag. Wat vliegt de tijd. Hij is nu twee jaar geworden.

Hitte


Hitte
Wat was het warm de afgelopen dagen. Gijs en Siep hebben zich heel rustig gehouden. Dagenlang zijn ze hun mandjes niet uitgeweest en hebben ze heel veel geslapen.

Weer vriendjes

Weer vriendjes
We hebben de afgelopen weken een moeilijke tijd met de katten gehad. Ze waren erg onrustig en als klap op de vuurpijl hebben ze heel erg met elkaar gevochten. Zo erg zelfs, dat ik vond dat Gijsje ergens anders moest gaan wonen en ik de fokker hierover al een paniekmailtje had gestuurd. Maar na een bezoek aan de dierenarts, waar Gijs een injectie met vrouwelijke hormonen kreeg, lijkt alles weer terug bij normaal. De katten slapen weer bij elkaar en zijn heel relaxed. Oh, ik hoop zo dat dit nooit meer gebeurt.

Eindelijk warmte

Eindelijk warmte
Het was lang wachten, maar nu hebben we dan eindelijk lekker lenteweer. Iedereen geniet, ook Gijs en Siep.

Een nachtvlindertje

Een nachtvlindertje
In de lampenkamp vloog een vlindertje. Siep en Gijs waren natuurlijk enorm geinteresseerd. Volgens mij konden ze daarna zeker een kwartier lang niets meer zien......

Bij de baas zitten

Bij de baas zitten
Gijsje wil nooit op schoot. Hij wil het liefst naast je zitten. Het is gek dat hij dat zo fijn vindt, want hij zit helemaal klem tussen Peet en de stoelleuning. Maar misschien geeft dat wel een lekker veilig gevoel.

Zo nieuwsgierig

shapeimage_2
Het zijn twee aagjes. Wat er ook gebeurt in huis, ze zitten er met hun neus bovenop. Hier zitten ze vanaf de eetkamertafel naar Peter te kijken die in de keuken iets installeert.

Hondenbezoek

Hondenbezoek
Was dat even schrikken. Kom je thuis van een rondje achtertuinen, loopt er ineens een enorme hond in huis. Gelukkig werd de hond toen op de gang gezet. Hoefde Gijs hem alleen nog maar via het raam boos aan te staren.

Zoekplaatje

Zoekplaatje
Het weer was zo mooi de afgelopen week en Gijs en Siep waren er al behoorlijk ‘Maarts’ van geworden: lekker buiten schooieren en een beetje knokken met de buurkatten. Maar helaas vandaag zijn ze door de regen weer aan hun mandje gekluisterd. Wat een gek standje.

STOUT V

STOUT V
Gijs inspecteert regelmatig het vogelhuisje in de tuin. Er zou eens iets lekkers in kunnen liggen. Zonde als de vogels dat zouden opeten, toch? Heel lenig klimt hij via de poot het huisje in. Helaas was ik te laat met mijn camera om dat allemaal vast te leggen. Toen ik eindelijk mijn fototoestel in de aanslag had, sprong Gijs er net weer uit.

Potje knokken

Potje knokken
Met veel lawaai stoof Gijs door het kattenluik naar buiten en even later stond hij met een imposante staart op het schuurtje. Hij moest even zijn territorium verdedigen tegen Joris van 3 huizen verderop.

Lepeltje-lepeltje

Lepeltje-lepeltje
Brrr, wat is het koud! Tijd om weer lekker tegen elkaar aan te gaan liggen.

Feestje

Feestje
Een doos of een stuk knisperend papier, je kunt de katten geen groter plezier doen. Ik had een stuk vloeipapier op de grond gelegd. Binnen de kortste keren was het aan flarden gescheurd.

Zo lief

Zo lief II
Liefde maakt een klein mandje groot. Als je er niet meer naast past, ga je gewoon bovenop je vriendje liggen. Lekker warm. En Siep??? Die slaapt gewoon door.

Moosje

Moosje II
Deze foto is weken geleden gemaakt. Toen kwam buurkat Moos nog regelmatig even langs. De vriendschap tussen Moos en Gijs is, volgens mij, over want Moos zie ik alleen nog maar over de schutting langskomen. Even bij ons naar binnen is er niet meer bij. Jammer hoor.

Weer beter

Weer beter

Ziek

Ziek
De katten zijn een beetje ziek. Ze zijn hangerig en koortsig, maar we hebben het ergste weer gehad. Hopelijk dat ze snel weer zin hebben om lekker te spelen en zo.

Herfst

Herfst
De herfst heeft echt ingezet en het begint kouder en natter te worden. Zo nu en dan schijnt nog even de zon en dan is het zaak om snel een lekker plekje uit te zoeken om nog even te genieten.

Klussen II

Klussen II
We zijn weer eens aan het klussen in huis. En wat een plaag zijn de katten dan, want ze zitten overal aan en in. Heel lastig, maar ook heel grappig.

Iets nieuws

Iets nieuws
Uit de erfenis van onze ouders heeft mijn broer Arend indertijd de oude Friese staartklok gekregen. Hij heeft er geen plaats meer voor en nu mag ik hem hebben. Vanavond heeft hij de klok gebracht. Een feestje voor Gijs en Siep. Jippie, iets nieuws! Dat moet even grondig geinspecteerd worden.

Macho Gijsje

Macho Gijsje
Gijsje is nog steeds bevriend met buurkat Moosje, hierboven op de foto vooraan op de tafel. Maar ik vraag me af hoe lang nog, want Gijs is behoorlijk dominant aan het worden. En zowel Siepie als Moosje moeten het regelmatig ontgelden. Inmiddels ben ik Gijsje aan het behandelen met Bach-remedies. Hopelijk dat hem dat wat rustiger maakt.

After-dinner-dutje

After-dinner-dutje
Twee kussentjes op de bank, precies genoeg! Gijs en Siep hebben er ieder een uitgekozen voor hun after-diner-dutje. Hoeven ze niet op het koude leer te liggen.

Hieperdepiep HOERAAAAA

Hieperdepiep HOERAAAAA
Het is feest vandaag: Gijs is 1 jaar geworden. Wat is het toch jammer dat katten zo snel volwassen worden. Het lijkt wel gisteren dat hij als kleine kitten bij ons kwam. En kijk hem nu eens: een grote lummel, die probeert de baas te worden van de buurt.

Oranje

Oranje
Onlangs had ik een prachtige bos bloemen gekregen. Gijs vond bepaalde blaadjes erg lekker en was er dus voortdurend van aan het eten. Maar er zaten ook lelies in het boeket, dus zat Gijs steeds onder de stuifmeel, dat hardnekkige oranje vlekken gaf. Natuurlijk waren die erg zichtbaar op zijn witte vacht. Wel toepasselijk zo tijdens de Olympische Spelen.

Hulp in de huishouding

Hulp in de huishouding
Het is hier net het huishouden van Jan Steen. Zie hier Gijs aan de voorbehandeling van de vuile vaat!!! Ter geruststelling: de vaatwasmachine heb ik op de heetste stand laten afwassen.

Vliegenmepper

Vliegenmepper
Het ene moment lag hij nog lekker te slapen, het volgende moment was hij klaarwakker. Meneer had een vlieg gehoord! En jeempie, wat is Gijsje dan fel. Hij breekt het halve huis af tijdens de achtervolging. En eenmaal gevangen, eet hij de vlieg luid krakend op!!!!! YIECH Sad

Moosje

Moosje
Hier bekijkt Gijs zijn vriend buurkat Moos, die weer eens op een onmogelijke plek ligt te slapen. We zijn onze eetkamertafel aan het schilderen. Dat betekent heel veel schuurwerk en om niet alles onder de stof te krijgen, hebben we alle spullen uit de eetkamer gehaald en in de serre opgeslagen. Tussen al die spullen ligt een bak vol met vakantie-stenen, schelpen enz., waar Moos steeds als een fakir bovenop gaat liggen. Gekke jongen, die Moos!

Samen

Samen
Je kunt katten geen groter plezier doen dan met een lege doos. Op de foto: Gijs en Moos, ieder mijmerend in een eigen doos. Het blijft een bijzondere vriendschap tussen deze twee Siamezen.

Haring

Haring
Peter is gek op haring en dus had ik voor hem een paar dagen geleden twee haringen gehaald. We dachten Siep en Gijs een plezier te doen, door ze de staartjes te geven. Maar nee hoor, ze haalden hun neuzen ervoor op. Het lijkt op de foto bijna alsof Siep mij verwijtend aankijkt en denkt: hoe durft ze ons zoiets voor te zetten.

Zo lief

Zo lief
Onze Gijs is ook al zo’n mooie volwassen kat aan het worden. Hij is nu 10 maanden oud: een lekkere slungel, die geniet van het leven. En lief dat ie is......

Zo nieuwsgierig

Zo nieuwsgierig
De baas was in de tuin, terwijl het kattenluikje al gesloten was. Tja wat moet je dan als nieuwsgierige kat? Gebroederlijk op het aanrecht zitten, want dan heb je mooi uitzicht.

Suffig

Suffig
Gisteren heb ik de jongens maar weer eens een anti-vlooienkuurtje gegeven. Da’s lastig als je twee katten hebt die elkaar aardig vinden, want die gaan elkaar uitgebreid zitten schoonlikken, terwijl ze allebei enigszins giftig zijn. Nu een dag later zijn ze, zoals iedere keer na zo’n kuurtje, een beetje hangerig. Gaat wel weer over.

Haar

Haar
Vanmiddag kwamen Angelique en Jeff langs. Onze schoondochter heeft heel mooi dik haar en dat vonden onze Siep en Gijsje ook. Ze moesten er steeds aanzitten en aan trekken en in bijten. Soms best een beetje pijnlijk. Wat een rare katten zijn het toch.

STOUT III

STOUT III
Vergeet ik weer eens een keer de balk terug te leggen op de vuilnisbak. Gelukkig voor mij had ik de bak net geleegd. Pech voor Gijs, er zat dus niks eetbaars in en dubbele pech: hij kon er niet meer uitkomen. Happy

Castratie

Castratie
Eind van de middag heb ik onze Gijsje weer opgehaald bij de dierenarts: twee balletjes armer! Wat een zielig hoopje kat kreeg ik mee naar huis. Thuis werd hij uitgebreid geïnspecteerd door Siep. Nu hopen dat Gijs zich snel wat beter gaat voelen.

Spannend


Spannend II
Gijs en zijn vriend Moosje hebben van de week voor het eerst samen onze perenboom verkend. Lenige Moos had er al vaker ingezeten, maar voor Gijs was het de eerste keer. Hij vond het best griezelig en had grote moeite om weer uit de boom te komen. Moos heeft het Gijs zeker 3x voorgedaan hoe hij het moest doen, maar het duurde zeker een uur voor Gijs weer op de begane grond was.

Dorst

Dorst
Al eerder schreef ik dat de katten het liefst vijverwater drinken. Zelfs de buurkatten komen regelmatig even langs om hun dorst te lessen. En aan Gijs te zien, zit het lekkerste water in het midden van de vijver.......

Lente

Lente
Wat een prachtig weer! Gijsje en zijn boezemvriend Moos hebben de tijd van hun leven. Ze trekken er vaak samen op uit of spelen woeste spelletjes in de tuin. Gijs is de wildebras van het stel en Moos is de clown.

Krentenbaard

Krentenbaard
Siepie heeft al enige tijd allemaal wondjes op zijn kin. Het lijkt op, wat ze bij mensen een krentenbaard noemen. Ik mag er niet aankomen, dus het zal wel gevoelig zijn. Morgen gaan we even met hem naar de dierenarts. Ben benieuwd wat het is.

Bosje poten

Bosje poten
Zo nu en dan liggen de katten zo mooi, dan moet ik even een foto nemen. Zie hier onze Gijs met zijn kop verstopt tussen al z’n poten.

Schrikken!

Schrikken!
Vandaag kwamen onze vrienden uit Amsterdam bij ons en ze hadden hun twee honden bij zich. De katten schrokken zich een bult toen ze binnen kwamen. Moos vertrok in galop naar huis, Siep verstopte zich en Gijs reageerde heftig met een enorme staart, opgezette haren en diep gegrom. Aanvankelijk hebben we de katten van de honden gescheiden, maar later, toen iedereen weer gekalmeerd was, ging het prima. Grappig hoe snel ze aan elkaar wennen.

Vol ongeduld

Vol ongeduld
Hier de heren ‘op wacht’ bij het kattenluikje. Wanneer mogen we nou naar buiten? En meestal zit Moos aan de andere kant vol ongeduld te wachten.

Voedertijd!!!!!!!


Kijk naar het filmpje en je krijgt een goede indruk hoe etenstijd er hier uitziet. Het zeuren om eten begint al vroeg in de middag. Zodra je richting keuken loopt breek je je nek over Siep en Gijs en als ze doorkrijgen dat er echt eten aankomt, dan begint het gegil.....

Sneeuw!

Sneeuw!
Het is weer genieten. Nou ja, genieten.... Gijs wil zo min mogelijk met zijn poten in de sneeuw, daarom maakt hij steeds een reis om de wereld door de tuin. En heeft Gijs geen fantastische schutkleur?

Ontstoken oogjes

Ontstoken oogjes
Gijs heeft al een tijdje last van licht ontstoken ogen. Niet vreselijk erg, maar genoeg om er last van te hebben. Daarom afgelopen dinsdagavond even naar de dierenarts geweest. Nu moet Gijs 3x per dag oogzalf hebben. Geen gemakkelijke klus. En het allerergste is, dat Gijs meer last heeft van de zalf (die prikt kennelijk) dan dat hij ooit had van de ontsteking.

Vriendjes II

Vriendjes II
Hierboven onze Gijs met zijn grote vriend buurkat Moos. Als ons kattenluikje open gaat dan komt Moos gezellig bij ons op bezoek. Hij roept dan Gijsje steeds met lokkende kir-geluidjes.
Moos is de laatste tijd erg lastig, want hij loopt steeds weg. Zijn baasje wordt er wanhopig van. Ze verzint aldoor nieuwe dingen om haar tuin aan een kant af te sluiten, maar tot nu toe is er niets dat helpt.

Dozen

Dozen
Grote dozen of hele kleine, het maakt niet uit. Voor Gijs zijn ze allemaal geschikt om in te zitten of te spelen. Het ziet er heel parmantig uit.

Groeien

Groeien
Gijsje is bijna 5 maanden oud. Hij is groot voor zijn leeftijd en aan zijn achterpoten te zien wordt hij nog veel groter. Ik ben benieuwd.

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw
Het is een heel andere oudejaarsavond dan vorig jaar. Allereerst omdat ons gezellige avondje bij vrienden wegens ziekte van mij niet doorging, maar ook omdat de katten zo onzettend relaxed zijn. Vorig jaar bepaalde onze Maine Coon Boris de stemming in huis. Hij was als de dood voor vuurwerk en als hij maar iets hoorde schoot hij met zijn buik over de grond richting schuilplaats. En Siepie deed gezellig mee. Dit jaar geen centje pijn. Siep en Gijs liggen lekker te slapen en laten zich nergens door intimideren.

(B)engeltjes

(B)engeltjes
Jeempiedepeempie wat waren Siepie en Gijs vervelend tijdens Kerst. We hebben ze zeker 20 keer uit de voorraadkast moeten halen (stom, maar ik vergeet steeds de deur op slot te doen) en ik weet niet hoe vaak we ze van de tafel met het lekkere kerstbuffet gejaagd hebben, wat uiteindelijk voor de katten resulteerde in eenzame opsluiting in onze slaapkamer. Het is echt ongelooflijk hoe onverzadigbaar ze zijn en ze hebben de meest gekke dingen gegeten van net gekookte pasta tot vogelzaadjes uit een kapot gebeten zakje in de voorraadkast. Hoog tijd voor een streng regime.

Help!!!!!

Help!!!!!
Buurkat Moos is een beetje verliefd op Gijsje. Als Gijs ‘s middags even naar buiten mag, zit Moos meestal al op hem te wachten in de tuin om samen te gaan spelen. Maar vanmiddag werd het Moos allemaal een beetje teveel. Hij werd erg opgewonden van onze mooie jonge kat. En Gijs? Die moest er niets van hebben. Je ziet hem denken: ‘He Moos, wat bij je nou aan het doen? .”

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig
ik ben nogal een Crea-Thea en dat is best lastig met twee jonge siamezen in huis. Ze moeten overal met hun neus bovenop zitten en leg ik even iets onbeheerd neer dan ben ik het meteen kwijt, dat is dan meegenomen om mee te spelen.

Goede maatjes

Goede maatjes
Het is zo’n goede beslissing geweest om toch een tweede kat in huis te halen. Niet alleen voor ons, maar ook voor Siepie. Hij is weer jong geworden door onze nieuwe wildebras. Ze spelen wat af samen en als de een even buiten beeld is, loopt de ander hem te zoeken. Al konden in het verleden al mijn katten het goed met elkaar vinden, ik heb nog nooit een stelletje gehad dat zo gek op elkaar was.

Niet te geloven

Niet te geloven
Vanavond was de film Garfield op tv. De film gaat over een egocentrische, door eten geobsedeerde rode kater, genaamd Garfield. Garfield heeft een aantal kattenvriendjes, waaronder een schele siamees. Niet te geloven, maar Gijsje reageerde meteen toen hij de katten op tv zag. Vooral de siamees had zijn onverdeelde aandacht. Grappig he?

Vriendschap

Vriendschap II
Siep en Gijs zijn onafscheidelijk. Waar Siep is, is Gijs en omgekeerd. Op zo’n vriendschap had ik zo gehoopt, maar het is altijd afwachten als je een nieuwe kat in huis haalt. Nou zijn Siamezen niet zo heel moeilijk, maar toch...
Gelukkig gaat alles goed; er wordt gespeeld, samen gegeten en samen geslapen. Alleen als Siepie even naar buiten gaat zijn ze even gescheiden, maar dat duurt nooit lang want Siep heeft ineens niet zoveel behoefte meer om naar buiten gaan. Gek he?

Groeien

Pasted Graphic 1
Gijs groeit als kool. Hij haalt steeds meer kattenkwaad uit en komt daarom soms in vervelende situaties. Zo moest ik afgelopen week even in de schuur zijn en nam Gijsje even mee de tuin in. Hij vond het zo leuk dat hij de kolder in z’n kop kreeg en als een gek ging rondhollen in de tuin. Op een gegeven moment neemt hij een enorme sprong om over de vijver te springen, maar misrekent zich en landt er midden in. Toen snel weer naar binnen, lekker afgedroogd worden en bekomen van de schrik.

De jeugd heeft de halve wereld!

De jeugd heeft de halve wereld!
Het leven is niet altijd eerlijk. We hadden speciaal voor Gijsje een klein mandarijnenkistje neergezet, waarin alleen hij zou passen (dachten we). Maar nee hoor, Gijsje ligt breeduit in de ‘grote kattenmand’ en Siep heeft zich in het kratje gepropt. En aan Siep te zien, ligt het niet lekker.

Uitrusten

Uitrusten II
Hier ligt onze jongste kat lekker uit te buiken in zijn mandje tegen de verwarming aan. Hij heeft net gegeten en het is heel duidelijk te zien dat hij volkomen tevreden is.

Spelen, spelen en nog eens spelen

Spelen, spelen en nog eens spelen
Gijsje is bijna niet te fotograferen. Alleen als hij slaapt krijg ik mooie plaatjes. Als hij wakker is speelt hij zich een ongeluk, alleen met een speeltje of samen met Siepie. Vooral het samen spelen is feest. Het huis wordt bijna afgebroken. Er wordt achter elkaar aan gerend of ze houden wilde knokpartijtjes. Siep vindt het ook geweldig zo’n speels maatje in huis. Hij wil niet eens meer naar buiten.

Kraamvisite

Kraamvisite
Gijsje krijgt veel aandacht. De afgelopen dagen zijn er veel familieleden en vrienden langs geweest om hem te bekijken. Zo ook onze kleindochters Bridget en Beaudine. En Gijsje zou geen siamees zijn als hij niet heel erg lief was voor de kinderen. Hij ging bij ze liggen en liet zich lekker aaien. De meisjes vonden hem geweldig en ik was vertederd om ze zo met die kleine kat bezig te zien.

Bijzonder II

Bijzonder II
Het is heel bijzonder hoe snel Siepie en Gijsje aan elkaar gewend zijn. Ze liggen zelfs na twee dagen al bij elkaar te slapen, dicht tegen elkaar aan. Tussen het slapen in, wordt er heel veel gespeeld. Aanvankelijk eerst alleen maar achter elkaar aan racen, maar nu ook kleine vriendschappelijke knokpartijtjes. En wat ook heel schattig is: als Siepie even de poten gaat strekken buiten, dan loopt Gijsje hem in huis te zoeken.

Onze nieuwe

Onze nieuwe
En hier is dan onze Gijsje, gisterenavond opgehaald uit het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Hij was de tweede die het nest verliet. Moederpoes en kittens waren er klaar voor. De hele weg naar huis heeft Gijsje vreselijk gejammerd, maar eenmaal uit het reismandje was het leed snel geleden en kon het grote ontdekken beginnen. Siep ontving zijn nieuwe maatje vriendschappelijk. Afwachten hoe deze relatie zich gaat ontwikkelen.

Schattig

Schattig
Wat zijn jonge dieren toch leuk. Ik kreeg van Nicole weer foto’s toegestuurd van Gijsje en zijn broertjes en zusjes. Het worden allemaal prachtige katten, maar ik vind mijn Gijs nu al de mooiste.

Kleuter

Kleuter
Wat is ie de afgelopen twee weken gegroeid en wat is hij mooi! Vandaag een paar foto’s gekregen van onze Gijs. Hij is baby-af en al een parmantig mannetje geworden. Ik ben reuze benieuwd naar zijn karakter.

Gijsje

Gijsje
Vanavond zijn we in de kop van Noord-Holland geweest om onze nieuwe kater uit te zoeken. Wat moeilijk. Nicole heeft een prachtige moederpoes met 7 schattige jongen, 2 poesjes en 5 katertjes. Boven een foto van de kitten die wij uitgezocht hebben. We gaan hem Gijs noemen.
En nee, ik zit hem niet te knijpen. Hij heeft net van de fokker een beetje nagellak op zijn nagel gekregen om hem als de onze te kunnen herkennen. Nu nog zo’n 2 maanden wachten en dan mag hij mee naar huis. Geduld is een schone zaak.

Held

Held
Hier zit dan onze held (op sokken). Zojuist heb ik buurhond Didi weer naar huis gebracht. Zij kwam vanavond op proef om te kijken of de katten met haar overweg zouden kunnen. Wat schetst mijn verbazing.... onze Siepie was doodsbang voor haar. Na een kleine achtervolging door Didi zat hij zelfs bovenop onze 2,5 meter hoge boekenkast. En onze Boris? Onverstoorbaar. Hij heeft de hond eerst een poosje zitten observeren en ging daarna rustig ergens liggen. Wat kun je je toch vergissen. Maar al met al toch wel heel vervelend, want nu kunnen we deze zomer niet op Didi passen, als haar baasjes met vakantie gaan.

Als kool...

als kool
Van de fokkers (Bianca en Bram) ontving ik weer een paar foto’s van onze Siep. Hij groeit als kool. Hij krijgt nu een peuterkoppie. Zijn oren gaan rechterop staan en zijn kop wordt wat spitser. Wat wordt hij mooi. Ik kan haast niet wachten tot hij groot genoeg is om bij ons te komen wonen.