Kattenbelletje

Moeilijk

Moeilijk
Nu ons Boortje er niet meer is, is Siepie erg eenzaam. Hij heeft gelukkig zijn buurvriendjes, maar die ziet hij alleen overdag. Daarom zijn we een beetje gaan rondkijken op internet naar een nieuw huisgenootje. Via de Vereniging van Tradionele Siamezen kwamen we in contact met Nicole van Cattery Kahurangi. Bij haar waren op 10 augustus jl. zeven(!) thai-kittens geboren. Over een maand mogen we een katertje komen uitzoeken. Heel leuk, Nicole heeft al flink wat foto’s van de kittens gestuurd. Zooooo schattig, het zal heel erg moeilijk worden er een uit te kiezen.

Triest

Triest
Gisterenavond werd ik gebeld door Esther, mijn schoonzusje. Ze was met haar Border Collies aan het trainen bij hun schaapskudde en had in de stal een nestje kittens gevonden. Ze was er al uren en had al die tijd geen moederpoes gezien.De katjes waren heel erg koud en moesten dringend vocht hebben. Nadat ik met een avond-dierenarts had overlegd, heeft Esther de vier katjes bij mij gebracht.
Peet had inmiddels speciale kittenmelk bij de dierenarts gehaald en toen zijn we gaan proberen te voeren. De katjes waren waarschijnlijk nog maar een dag oud, ze waren piepklein en hadden zelfs nog een stukje navelstreng. Maar ze waren zo verzwakt dat het voeren maar bij een van de jonkies lukte. De anderen reageerden nauwelijks meer. Ze waren zo koud, dat we ze op een warme kruik hebben gelegd maar ook daarvan werden ze niet warm. Bovendien zaten twee van de vier onder de vliegeneitjes. Uiteindelijk hebben we de dierenambulance gebeld. Die deed wat moeilijk, maar heeft ze toch opgehaald. Omdat er voor zulke jonge kittens geen opvangadres is, ziet hun toekomst er zwart uit. Heel triest allemaal.