Kattenbelletje

Nog steeds vriendjes

IMG_1465
Gijs en Moos kunnen het nog steeds goed vinden samen. Moos is de enige kat hier uit de buurt waar Gijs niet mee vecht. Nou is Moos ook wel een ijskonijn. Hij trekt zich nergens wat van. Als Gijs wat opdringerig wordt, dan negeert Moos hem en vertrekt gewoon. Hier zitten ze gebroederlijk op de schuur van de achterbuurvrouw de omliggende tuinen te aanschouwen.

Verleden tijd

Verleden tijd
Dit soort taferelen zullen we niet meer zien bij ons in huis. Op deze ‘oude’ foto ligt buurkat Moos nog in het zonnetje in onze serre (zoals altijd op een gekke plek). Sinds kort hebben we een kattenluikje dat chip-gestuurd is, dus nu kunnen alleen nog maar onze eigen katten het huis in. Heel erg jammer dat we Moos niet meer kunnen ontvangen, maar het geeft wel rust in huis.

Clown

Clown
Buurkat Moosje was vanmiddag op het dak van de serre aan het donderjagen met Gijs. Het was steeds een heidens lawaai als ze achter elkaar aan denderden over het dak, dan ineens was het weer stil. Een keer keek ik omhoog, zat Moosje ineens boven mijn hoofd. Wat een gekke kat is het toch.

Moosje III

Moosje III
Sinds kort is het weer Ouwe jongens, krentenbrood tussen buurkat Moos en Gijs. Moos komt weer dagelijks bij ons buurten en er wordt weer gespeeld dat het een lieve lust is. Gek he, dat ze elkaar een poosje niet meer zo leuk vonden en dat ze nu ineens weer grote vrienden zijn.

Moosje

Moosje II
Deze foto is weken geleden gemaakt. Toen kwam buurkat Moos nog regelmatig even langs. De vriendschap tussen Moos en Gijs is, volgens mij, over want Moos zie ik alleen nog maar over de schutting langskomen. Even bij ons naar binnen is er niet meer bij. Jammer hoor.

Moosje

Moosje
Hier bekijkt Gijs zijn vriend buurkat Moos, die weer eens op een onmogelijke plek ligt te slapen. We zijn onze eetkamertafel aan het schilderen. Dat betekent heel veel schuurwerk en om niet alles onder de stof te krijgen, hebben we alle spullen uit de eetkamer gehaald en in de serre opgeslagen. Tussen al die spullen ligt een bak vol met vakantie-stenen, schelpen enz., waar Moos steeds als een fakir bovenop gaat liggen. Gekke jongen, die Moos!

Samen

Samen
Je kunt katten geen groter plezier doen dan met een lege doos. Op de foto: Gijs en Moos, ieder mijmerend in een eigen doos. Het blijft een bijzondere vriendschap tussen deze twee Siamezen.

Spannend


Spannend II
Gijs en zijn vriend Moosje hebben van de week voor het eerst samen onze perenboom verkend. Lenige Moos had er al vaker ingezeten, maar voor Gijs was het de eerste keer. Hij vond het best griezelig en had grote moeite om weer uit de boom te komen. Moos heeft het Gijs zeker 3x voorgedaan hoe hij het moest doen, maar het duurde zeker een uur voor Gijs weer op de begane grond was.

Lente

Lente
Wat een prachtig weer! Gijsje en zijn boezemvriend Moos hebben de tijd van hun leven. Ze trekken er vaak samen op uit of spelen woeste spelletjes in de tuin. Gijs is de wildebras van het stel en Moos is de clown.

Vriendjes II

Vriendjes II
Hierboven onze Gijs met zijn grote vriend buurkat Moos. Als ons kattenluikje open gaat dan komt Moos gezellig bij ons op bezoek. Hij roept dan Gijsje steeds met lokkende kir-geluidjes.
Moos is de laatste tijd erg lastig, want hij loopt steeds weg. Zijn baasje wordt er wanhopig van. Ze verzint aldoor nieuwe dingen om haar tuin aan een kant af te sluiten, maar tot nu toe is er niets dat helpt.

Help!!!!!

Help!!!!!
Buurkat Moos is een beetje verliefd op Gijsje. Als Gijs ‘s middags even naar buiten mag, zit Moos meestal al op hem te wachten in de tuin om samen te gaan spelen. Maar vanmiddag werd het Moos allemaal een beetje teveel. Hij werd erg opgewonden van onze mooie jonge kat. En Gijs? Die moest er niets van hebben. Je ziet hem denken: ‘He Moos, wat bij je nou aan het doen? .”

Kennismaking

Kennismaking
Hier de eerste kennismaking tussen onze Gijs en buurkat Moosje. Na wat voorzichtig neuzen, besluiten ze elkaar aardig te vinden. Daarna hebben ze lief gespeeld. Siep gedraagt zich jaloers.

Hoeveel?

Hoeveel?
Als iemand me nu zou vragen hoeveel katten ik heb, zou ik kunnen antwoorden: anderhalf! Buurkat Moos is zo vaak op bezoek en slaapt nu zelfs met Siepie in een mand. Maar hij is nog steeds ‘op bezoek’, want hij gaat uit eigen beweging ook graag weer naar zijn eigen huis en dat moet ook. Zijn eigen baasjes zouden hem niet kwijt willen.

Smachten

Smachten
Na zijn avondeten mag Siepie niet meer naar buiten. Het kattenluikje gaat op slot en hij mag pas weer in de ochtend de tuin in. De buurkaters mogen meestal wat langer opblijven en hangen dan vaak een beetje in onze tuin rond in de hoop dat Siepie toch nog even naar buiten mag. En Siep maar smachten voor het raam.... tot morgen!

Speeltuin


Vandaag hadden we een feestje in de tuin. Buurkaters Toeter en Moos waren bij Siepie op bezoek en er werd gespeeld dat het een lieve lust was. Ze zijn echt een bende van drie aan het worden. Ze zoeken elkaar steeds op en gaan steeds vaker samen op pad.
In de karakteromschrijving van een thai siamees staat dat ze sociaal zijn. Nou, dat klopt helemaal.

Nog een vriendje

Nog een vriendje
Vorige week was het de eerste keer dat buurkatertje Moos onze Siep en Boris kwam bezoeken in onze tuin. En ook dat bezoek ging in gemoedelijke sfeer. Moos is een chocolate point thai. Hij is prachtig met zijn bijna witte velletje en zijn meer dan blauwe ogen. Hij is nu alweer de derde siamees in ons woonblok; een invasie van super eigenwijze katten. Siepie en Boris vinden het gezellig die aanloop. Het brengt een beetje leven in de brouwerij en dat is vooral fijn voor Boris, die onze tuin niet uit kan vanwege zijn handicap.