Kattenbelletje

Agressie

IMG_3369
Als je ze zo ziet liggen met z'n tweetjes, dan zou je niet geloven dat ze pas weer vreselijk samen gevochten hebben. De periodes waarin gevochten wordt liggen wel steeds verder uit elkaar. Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat ze voor het laatst gevochten hebben. Ik hoop nog steeds dat als ze ouder worden, het vechten uiteindelijk ophoudt.

Opdringerig

fullsizeoutput_781
Zit je lekker de krant te lezen, moet Siep weer dringend aandacht. En of je nou gewoon blijft doorlezen en de pagina's omslaat, Siep blijft gewoon zitten.

Gezellig weer visite

fullsizeoutput_780
Vriendin Silia kwam even langs. Gijs en Siep waren helemaal in hun nopjes, want ze mochten even op schoot zitten.

De zomer is voorbij

IMG_3399
Siep zit melancholiek naar buiten te kijken.
De zon schijnt, maar brrrrr het is toch wel frisjes, dus maar niet naar buiten.

8 jaar

DSCF2322
Vandaag is het 8 jaar geleden dat onze Siep en zijn zusje werden geboren bij cattery Cinshy in Terneuzen.
Jeempie wat is de tijd snel gegaan; ik herinner me baby Siepie nog als de dag van gisteren.

Honger!!!!

IMG_2613
En zo maken we de baas gek, door de hele tijd naar haar te staren.
"HONGER, HONGER, HONGER….. Wanneer krijgen we nou eens wat te eten? En snel een beetje, alstublieft."
Het is een stel plagen, want dit staren houden ze heel lang vol. Je krijgt er de zenuwen van.

Om je dood te schamen

IMG_2911
Hier onze Siep. Hij komt net onder een kast vandaan en verraadt zo wat voor een huisvrouw ik ben….. Heel erg!

Op wacht

fullsizeoutput_76d
Met het mooie weer van vandaag, zijn Siepie en Gijs veel in de tuin. Hier Siep op wacht bij de vijver. Hij is gefascineerd door de vissen en zo kan hij ze goed observeren.

Ontstekingsreactie

IMG_2773
Siep is weer helemaal de oude. Alleen kun je merken dat hij een ontsteking gehad heeft. Hij is ook zo snotterig geweest. En altijd als Siep een ontsteking heeft gehad (of dat nou een ontstoken wondje of ogen of een verkoudheid is geweest), dan krijgt hij rond de plek van de ontsteking witte haren. Hier heeft hij hele witte stukken in zijn snorharen zitten. Gek he?

Weer beter

IMG_9948
Gelukkig Siep eet weer. Hij was de afgelopen dagen behoorlijk ziek: hij wilde niet meer eten en lag als een dweiltje in zijn mand. Hij voelde zich duidelijk erg beroerd. De dierenarts heeft Siep pilletjes tegen misselijkheid gegeven en een injectie om de eetlust weer op te wekken en zie hier…. het eten gaat weer met smaak naar binnen. Siep is nog een beetje snotterig, maar hopelijk gaat dat snel weer over.

Schattig

fullsizeoutput_76c
Zo nu en dan steekt er ineens een klein stukje tong uit. En dan duurt het soms een hele tijd voor Siep dat door heeft en hem weer intrekt.
Zo schattig!

Het was weer bal!

balmet2
Gisterenavond was het weer raak. De jongens hebben weer eens serieus gevochten. Al gillend vlogen ze elkaar keer op keer aan, de plukken haar lagen overal. We hebben ze snel apart gezet.
En vanochtend waren ze weer afgekoeld, al liepen ze wel voorzichtig om elkaar heen. In de loop van de dag leken het wel mensenbroertjes, die het weer goed wilden maken. Dicht bij elkaar gaan liggen. Niet dicht tegen elkaar aan, maar wel met de neus elkaar aanraken. De rust is nu weergekeerd, maar nog niet bij mij. Ik ben er weer erg zenuwachtig van. Ik zie het er nog wel eens van komen dat er een moet gaan verhuizen omdat het niet meer gaat. Ik moet er niet aan denken.

Selfie

siepself
Siep is de laatste maanden weinig aan de beurt geweest in Kattenbelletje. Daarom nu even een selfie van hem, een foto vanuit een hele andere hoek. Grappig he?

En toen ineens hoorde hij wat

IMG_9319
Ze lagen in diepe rust en toen ineens……. liep buurkat Moosje over het serredak. "Wat is dat, wat is dat?" Ze moeten ook alles in de gaten houden.

Sieperdepiep 7 jaar

fullsizeoutput_764
En weer een jaartje ouder: 7 jaar!
Hier mijn lieve Siep met een nieuw speeltje, maar hij is niet zo heel erg geïnteresseerd.

Beetje schoonmaken

IMG_2201
Het ene moment liggen ze lekker te slapen, het volgende moment moet er ineens gewassen worden. Normaal gesproken zouden ze meteen gaan kibbelen, maar nu zijn ze nog zo soezerig dat ze het alletwee lekker vinden. Goed voor de saamhorigheid.

Altijd nieuwsgierig

IMG_2007
Waar ik ook ben en wat ik ook doe, Siepie zou overal bij willen zijn. En hier zou hij het liefst op de krant gaan zitten, vlak voor me, zodanig dat ik niets meer zou kunnen lezen. Maar meneer blijkt toch nog een piepklein beetje ontzag te hebben voor mijn 'NEE'.

Uitgeteld

IMG_1917
Jemig, wat is het warm!!!!! De jongens liggen uitgeteld in de tuin te wachten op een koelere nacht.

Doos

img_1513
Dit keer een kruk besteld. Dus toen die was bezorgd, hadden we weer feest in huis. Er was weer een grote doos om in te spelen. Altijd spannend als je er inzit met de flappen dicht. Het is namelijk niet de vraag OF je kattenvriendje er in zal springen, maar meer WANNEER.

Bijna een broertje erbij


IMG_1469
Toen ik vandaag boodschappen aan het doen was, werd ik op mijn mobiel gebeld door Peter. Of ik snel naar huis kon komen, want Siepie liep op straat rond en hij kreeg hem niet te pakken. Ik als een speer naar huis gefietst. Siep zou inmiddels in een plantsoentje onder een struik zitten. En ja hoor, daar zat een dikke Thai-siamees enigszins hooghartig naar ons te kijken, maar gelukkig, het was Siepie niet, hij leek alleen sprekend op hem. Thuisgekomen lag onze Siep heerlijk in zijn mandje te dommelen.
Maar het was wel grappig, want Peter vertelde hoe e.e.a. gegaan was. Peter was in de garage bezig geweest met de deuren open en dacht dat hij Siepie zag langslopen. Hij riep hem en de kat kwam enthousiast naar hem toe. Peter pakte hem op en wilde naar huis lopen, maar dat vond de kat een slecht idee en worstelde zich los (heel bijzonder zonder hulp van tanden en nagels).
Nou, hadden mijn jongens er bijna een broertje bij…..

Het gaat goed

IMG_1169
Het gaat goed met mijn jongens. Ze zijn steeds liever tegen elkaar en ze spelen zelfs een beetje samen. De twijfels die ik vorig jaar nog had, of ik ze wel alle twee moest houden omdat ze zoveel kibbelden, is verdwenen. Ik geniet met volle teugen van Siep en Gijs.

Cadeau

IMG_1219
Onverwacht kwam mijn kattenvriendin Anja op de koffie. Zo gezellig! En voor Siep en Gijs nam ze een heel mooi cadeau mee, speciaal gemaakt door haar oppaskind Elise: een prachtig versierde toren waarin je kattensnoepjes kan verstoppen. De jongens vonden hem prachtig, helemaal toen ik er wat kattenbrokjes in deed. Toen alle brokjes op waren bleef Siepie nog een hele poos kijken of hij niet toch nog een brokje was vergeten.

Stapelbed


IMG_7017
De laatste tijd liggen de jongens weer vaak in hun stapelbed. Begrijpelijk, het is ook zo'n heerlijk plekje om te slapen, met veel warme dekentjes en goed uitzicht over de kamer. Ze moeten natuurlijk te allen tijde de boel in de gaten kunnen houden.

Pakketje

IMG_7023

Van Peter kreeg ik een prachtige koptelefoon cadeau. Hij werd bezorgd in een doosje, dat natuurlijk toen het leeg was meteen in gebruik genomen werd door Siepie.

Lepeltje-lepeltje

IMG_6939
En weer eentje uit de categorie 'gekke standjes'. Het is jammer dat het niet berekoud is, want dan zou ik er nog veel meer kunnen plaatsen. De jongens slapen wel bij elkaar, maar ze zoeken elkaar pas echt op als het koud is.

Verpletterende liefde

foto 2
Meestal is het Gijsje die bij Siepie gaat liggen, maar nu was het bij uitzondering Siep die bij Gijs wilde gaan liggen. En dat ging bepaald niet zachtzinnig. Nee, Siep stampte over Gijs heen en ging bovenop hem zitten. Gek genoeg accepteerde Gijs dit. Uiteindelijk gingen ze lekker samen slapen.

En toen begon de winterslaap...

IMG_6863
Wat een slaapkoppen: slapen, slapen en nog eens slapen….. Lekker warm tegen elkaar.

6 Jaar

IMG_1600
Nee he, alweer een jaar ouder. Wat gaat dat toch snel. Siep is vandaag alweer 6 jaar geworden. Nog even en hij is een oude heer……

Onbehoorlijk standje

FullSizeRender
Vanmiddag was het ineens weer prachtig weer. Siep ging er nog even van genieten. Niets heerlijker, dan lekker op je rug liggen relaxen.

Gezellig bij de baas

Gezellig bij de baas
Peet heeft sinds gisteren weer ernstig last van zijn rug. Hij kan slecht lopen en helemaal niet zitten, daarom ligt hij hier op de bank. Siep vindt dat wel gezellig en heeft het zich gemakkelijk gemaakt in Peet’s knieholte. Van daaruit houdt hij de omgeving (lees: Gijs!) in de gaten.

Weer eens iets nieuws

Weer eens iets nieuws
Op dit moment zijn schilders bezig onze buitenboel te schilderen. In de tuin hebben ze een steiger neergelegd, die Gijs en Siep erg interessant vinden. Omdat ze steeds op de steigerplank wilden liggen, had ik er een kleedje opgelegd. Maar nee hoor, Siep ging onder de steigerplank liggen en zie de bult onder het dekentje, daar ligt Gijs. Hij heeft er zeker een uur in de brandende zon onder gelegen.

Zonnebaden

Zonnebaden
Siep kan zo ontzettend genieten van warmte. Hier ligt hij met zijn rug op de vloerverwarming en met zijn buik in de zon. Wat kan het leven toch mooi zijn......!

Genieten!

Genieten!
Vanavond kwamen Angelique en Jeff met baby Jayley langs. Siepie houdt van kinderen en hij ging er dan ook gezellig bijliggen. Je zou hem een jong gezin toewensen. Wat zou hij genieten.
Detail: let even op het prachtige haar van Jayley.

Apart slapen

Apart slapen
Omdat het de afgelopen weken weer onrustig was tussen de jongens en er zelfs een paar keer gevochten is, mogen Gijs en Siep ‘s nachts niet meer samen slapen van mij. Siep wordt in de eetkamer opgesloten met een kom drinkwater, een kattenbak en een mand. En Gijs zit, van alle gemakken voorzien, in de serre en kan naar buiten. Het lijkt ze genoeg rust te geven om overdag in vriendschap samen te leven.
En zo modderen we verder, maar de kans dat ze samen oud worden, is zo wel een stuk groter.

Zonnen

Zonnen
We hebben gisteren een houdertje opgehangen met vogelpindakaas. Hier Siep lekker in de zon, met uitzicht op de vogeltjes. Wat wil een kat nog meer.....

Oh, oh....

Oh, oh....
Het is een beetje zorgelijk aan het worden. Siep heeft vrijwel geen honger, dus krijgt ook niet zoveel. Toch groeit hij maar door, in de breedte wel te verstaan. Hij kan zijn achterkantje amper meer schoonhouden. De dokter heeft het al eens onderzocht, maar zijn schildklier is in orde, dus ra, ra.....

Soms zo schattig

Soms zo schattig
Hier Siep en Gijs als een verliefd stelletje bij elkaar. Dat gebeurt steeds vaker. Misschien worden ze toch nog goede vrienden.

Even chillen

Even chillen
Siep is ook al zo’n rare. Hij ligt graag languit op zijn rug te luieren. Het liefst doet hij dat in de serre, want daar is vloerverwarming. Het is zo’n grappig gezicht. Iedereen die hem zo ziet moet grinniken.

Winterslaap I

Winterslaap I
Er gebeurt niet zoveel in kattenland. Gijs en Siep slapen en slapen maar en dus zijn er geen bijzonderheden te melden op het blog. We zijn in winterslaap.....

Lodderig

Lodderig
Nu het kouder wordt, slapen de jongens weer meer samen. Dat is goed voor het saamhorigheidsgevoel. Gijs wordt er rustig van en is minder pesterig. Siep vindt hem een stuk aardiger zo.

5 Jaar

IMG_0695
Jeempie, alweer een jaar voorbij. Siepie is vandaag 5 jaar geworden.
Hieperdepieperdepiep HOERAAAAA!

Dierendag

Dierendag
Voor dierendag hebben de jongens een krabton gekregen met een plateautje waarop ze vanaf enige hoogte de boel goed kunnen overzien en binnenin de ton twee verdiepingen, die bereikbaar zijn door gaten aan de zijkant.

Zandbaden

Zandbaden
Peter is met zijn jongste zoon Jeff de tuin aan het herstraten. De afgelopen twee zondagen hebben ze er ontzettend hard aan gewerkt en het is bijna klaar. De oude en de nieuwe bestrating zijn gescheiden door een strookje zand. Dit is een feestje voor Gijs en Siep, want die doen niets anders dan daarin graven, rollen of liggen. Ik zal blij zijn als de straat weer helemaal dicht is, want de katten brengen veel zand het huis in. Zucht....

Wat is de baas nu weer aan het doen

Wat is de baas nu weer aan het doen
Gisterenavond hebben we de peren geoogst. Zeker zo’n 30 kilo van de boom gehaald. Wat een goed perenjaar! En zoals altijd zat Siep vooraan om maar niets te hoeven missen.

Nieuwsgierig II

Nieuwsgierig II
De buren hebben sinds enige tijd twee konijnen los lopen in hun tuin. Gijs en Siep moeten er steeds naar kijken, maar wel veilig vanaf de schuur en de schutting. De helden!

Aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht
Hier Siep, net wakker, met naast zich zijn ‘prooi’, een metalen kat die normaal gesproken op onze magnetische muur hangt. Siep kan hem niet met rust laten en moet hem er steeds vanaf halen.

Soms

Soms
Soms betrappen we de jongens in innige omhelzing. Vooral plaaggeest Gijs wil graag bij Siep liggen. En hoewel Siep Gijs niet helemaal meer vertrouwt, vindt hij het toch ook wel heel erg gezellig.

Snoepkous

Snoepkous
Siepie is gek op yoghurt en vla. Een hele enkele keer mag hij een bakje uitlikken. En dat doet hij dan ook...... helemaal schoon leeg!

Even zonnen

Even zonnen
Siep ligt altijd graag op zijn rug te zonnen. Nou, vandaag kon het weer. Wat een mooi weer. Siep greep meteen zijn kans. Hij heeft een hele tijd heerlijk liggen bakken.

Zooooo lui

Zooooo lui
Helemaal ontspannen. Heerlijk zoals Siep hier ligt te slapen. Je zou er zo naast willen kruipen om ook even een dutje te doen.

Iets nieuws

Iets nieuws
Vanavond heb ik van een lieve vriendin een antieke stoel gekregen. Ik had hem nog niet in de kamer neergezet of er zaten al twee katten op. Na hem helemaal afgesnuffeld te hebben, werd de stoel goedgekeurd. Nu nog een mooi plekje vinden om hem neer te zetten.

Rustig

Rustig
Op advies van de kattentherapeute ben ik veel met de jongens aan het spelen. Ik kan nu al merken dat het beter met ze gaat. Ze jagen minder achter elkaar aan en ze willen ook alweer wat meer bij elkaar liggen. Ik verwacht niet dat alle problemen nu meteen opgelost zijn, maar als we zo verder kunnen, ben ik heel tevreden. Het is nu zelfs weer leuk om katten te hebben.

Stimulatie

Stimulatie
Eergisteren hebben we bezoek gehad van Mona, de kattentherapeute. Ik had haar gevraagd of zij kon nagaan waarom Gijs en Siep vaak zo gespannen met elkaar omgaan en soms zelfs vechten. Na een tijd observeren kwam ze met enkele nuttige adviezen. Een daarvan was dat Gijs en Siep geestelijk meer gestimuleerd moeten worden. Daarom heb ik een funboard aangeschaft en inderdaad het is fun. Je moet er brokjes op doen en Gijs en Siep moeten die er dan af en uit zien te frunniken. Gijs is niet zo fanatiek, maar Siep is er een meester in. Komisch he? Maar als het om eten gaat is hij zo vindingrijk.....

Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje
Gisteren is Peter 60 jaar geworden. Onze kleindochters Bridget en Beaudine en schoondochter Natalie hebben hem verrast met een speciale verjaardagshoed en hebben het huis prachtig versierd. Siepie en Gijsje vonden het allemaal weer prachtig. Gijsje had even plannen om in de slingers te springen en Siep heeft wat gevoetbald met de ballonnen.

Kerstdiner

Kerstdiner
Eerste Kerstdag: een huis vol familie en het is gezellig. De katten zitten overal met hun neus bovenop en ook bij het kerstdiner moeten ze erbij zitten. Je weet maar nooit, misschien krijg je wel iets lekkers.

Winterslaap

Winterslaap
Slapen, slapen, slapen. Nu het kouder en natter is, doen de jongens niets anders. En dat nog wel terwijl er een nieuwe kat in de buurt is komen wonen..... Je zou verwachten dat ze de hele dag op wacht zouden staan.

Waarom (3)

Waarom (3)
En wederom waarom zitten katten altijd overal in?
Om beter te kunnen zoeken, had ik even een laatje uit de kast gehaald en 3 keer raden wat er gebeurde. Om de beurt hebben Siepie en Gijs in de kast gezeten.

Waarom 2

Waarom 2
En waarom willen katten altijd ergens in zitten, zoals hier in kartonnen dozen? En deze zijn helemaal geweldig, want er zit een gaatje in de zijkant, van waaruit je goed uitzicht hebt en je lekker met je poot kunt hengelen.

Vriendjes

Vriendjes I
Hier de jongens vriendschappelijk schouder aan schouder. Maar ze hebben een raar soort vriendschap. De ene keer kibbelen ze dat het een lieve lust is, de andere keer liggen ze als een verliefd stelletje in een van de mandjes.

Een beetje dik

Een beetje dik
Siepie is ongelooflijk dik geworden het afgelopen jaar. Hij weegt nu bijna 7 kilo, terwijl 5 kilo normaal zou zijn. En niets helpt om hem te laten afvallen. Hij krijgt al tijden minder te eten en dan ook nog eens light-brokjes. Hij moet dus buitenshuis snacken, maar waar? Waarschijnlijk snoept hij uit vuilnisbakken of pikt hij eten. Ik weet het niet, maar vervelend is het wel, want hij kan zijn achterkantje bijna niet meer wassen.

Weer een jaar ouder!!!!!

Weer een jaar ouder!!!!!
Er is er een jarig, hoera, hoera..... Vandaag is Siepie 4 jaar geworden. Eindelijk volwassen.

Lol

Lol
De katten hebben voor dierendag van de buurvrouw (het baasje van Moos en Toeter) een speeldoos gekregen. Ze vinden hem geweldig. Ze zitten er constant op of in. De doos geeft Siep een beetje bescherming bij het spelen. Hij vindt het daarom lang zo griezelig niet om met Gijs te spelen als normaal. Maar dan moet Gijs er wel in zitten en Siep er buiten of vice versa.

Straaltje herfstzon

Straaltje herfstzon
De katten proberen op dit moment nog ieder straaltje zon mee te pakken. Vanochtend scheen de zon aan de voorkant van het huis. Op ingewikkelde manier is Siep door de luxaflex geklommen om ongehinderd van de warmte te genieten. En als je goed kijkt zie je rechts ook Gijs, zijn kompaan in het kwaad, zitten. Ik ben er niet zo heel erg blij mee, want de luxaflex zien er daarna vreselijk uit, alsof ze in windkracht 10 hebben gehangen. Maar gelukkig kan ik ze tot nu toe steeds weer netjes krijgen.

Siep

Siep
Siep weet zich altijd heel fotogeniek te presenteren. Hier op de schoorsteen, waar al een ‘kat’ zat
Ik probeer trouwens Siepie een beetje te laten afvallen. Maar dat wordt nog een hele klus, want hij snackt behoorlijk bij bij de buren.

Gek standje

IMG_2645
Siepie is een gekke kat. Ondanks dat hij steeds op zijn hoede is om besprongen te worden door Gijsje, ligt hij, als het maar even kan, op zijn rug met zijn vier poten wijd uitgespreid. Hij is dus zijn vertrouwen in Gijsje nog niet helemaal verloren.

Genieten III

Genieten III
De katten genieten enorm van het prachtige weer. Vooral aan het eind van de dag, als de zon niet meer zo heet is, is het lekker om nog even te zonnebaden.

Weer vriendjes

Weer vriendjes
We hebben de afgelopen weken een moeilijke tijd met de katten gehad. Ze waren erg onrustig en als klap op de vuurpijl hebben ze heel erg met elkaar gevochten. Zo erg zelfs, dat ik vond dat Gijsje ergens anders moest gaan wonen en ik de fokker hierover al een paniekmailtje had gestuurd. Maar na een bezoek aan de dierenarts, waar Gijs een injectie met vrouwelijke hormonen kreeg, lijkt alles weer terug bij normaal. De katten slapen weer bij elkaar en zijn heel relaxed. Oh, ik hoop zo dat dit nooit meer gebeurt.

Nieuwe hobby

Nieuwe hobby
Sinds kort heeft Siepie grote interesse voor de vissen in de vijver. Wat is dat toch? Jarenlang kijkt hij er niet naar om en nu ineens kan hij er eindeloos lang naar kijken. Ik hoop maar dat het bij kijken blijft....

Serie beeldjes


Serie beeldjes
Enkele maanden geleden heb ik twee mooie kattenbeeldjes gekregen. Vanmiddag had ik er ineens drie.....

Een nachtvlindertje

Een nachtvlindertje
In de lampenkamp vloog een vlindertje. Siep en Gijs waren natuurlijk enorm geinteresseerd. Volgens mij konden ze daarna zeker een kwartier lang niets meer zien......

Griezelig

Griezelig
Al tijden heeft een stelletje meeuwen het plan opgevat om op ons serredak te gaan broeden. Daar ben ik helemaal niet blij mee, want ze maken zoveel lawaai. Bovendien zijn ze best griezelig voor de katten. Vooral als ze eenmaal jongen hebben, dan vallen ze aan met imponerende duikvluchten.

Zo nieuwsgierig

shapeimage_2
Het zijn twee aagjes. Wat er ook gebeurt in huis, ze zitten er met hun neus bovenop. Hier zitten ze vanaf de eetkamertafel naar Peter te kijken die in de keuken iets installeert.

Zoekplaatje

Zoekplaatje
Het weer was zo mooi de afgelopen week en Gijs en Siep waren er al behoorlijk ‘Maarts’ van geworden: lekker buiten schooieren en een beetje knokken met de buurkatten. Maar helaas vandaag zijn ze door de regen weer aan hun mandje gekluisterd. Wat een gek standje.

Niet eenkennig

Niet eenkennig
Mijn Siep en Gijs zijn niet eenkennig. Ze vinden het altijd heel gezellig als er visite is. Siep helemaal, hij wil meestal op schoot zitten. En als er kinderen in huis zijn, is hij helemaal niet te houden.

Knuffel

Knuffel
Siep is mijn grote knuffel. Zodra hij behoefte heeft aan aandacht gaat hij voor me zitten en moet ik hem lekker kroelen. En dan kan hij me zo lief aankijken. Dan smelt ik.

Lepeltje-lepeltje

Lepeltje-lepeltje
Brrr, wat is het koud! Tijd om weer lekker tegen elkaar aan te gaan liggen.

Zo lief

Zo lief II
Liefde maakt een klein mandje groot. Als je er niet meer naast past, ga je gewoon bovenop je vriendje liggen. Lekker warm. En Siep??? Die slaapt gewoon door.

Weer beter

Weer beter

Er is er een jarig.......

Er is er een jarig.......
Siepie is alweer 3 jaar geworden. Nog niet zolang geleden was hij nog een schattig klein katje, nu een grote en vooral zware je-weet-wel-kater, die erg ondernemend is. Als verjaardagscadeau heeft hij een nieuw speeltje gekregen. Het zoveelste, want Siep en Gijs maken veel kapot of zoek.

Herfst

Herfst
De herfst heeft echt ingezet en het begint kouder en natter te worden. Zo nu en dan schijnt nog even de zon en dan is het zaak om snel een lekker plekje uit te zoeken om nog even te genieten.

Klussen II

Klussen II
We zijn weer eens aan het klussen in huis. En wat een plaag zijn de katten dan, want ze zitten overal aan en in. Heel lastig, maar ook heel grappig.

Iets nieuws

Iets nieuws
Uit de erfenis van onze ouders heeft mijn broer Arend indertijd de oude Friese staartklok gekregen. Hij heeft er geen plaats meer voor en nu mag ik hem hebben. Vanavond heeft hij de klok gebracht. Een feestje voor Gijs en Siep. Jippie, iets nieuws! Dat moet even grondig geinspecteerd worden.

After-dinner-dutje

After-dinner-dutje
Twee kussentjes op de bank, precies genoeg! Gijs en Siep hebben er ieder een uitgekozen voor hun after-diner-dutje. Hoeven ze niet op het koude leer te liggen.

Een beetje bezorgd


Een beetje bezorgd
Als je Siep zo vredig ziet slapen, zou je niet denken dat hij het op dit moment niet zo naar zijn zin heeft bij ons. Gijs speelt namelijk nogal de baas over hem. Siepie heeft daarom een familie hier in de buurt geadopteerd. Hij bezoekt ze dagelijks urenlang en de familie vindt het leuk. Ik weet niet zo goed wat ik hieraan moet doen.

Heel erg warm

Heel erg warm
Siep en Gijs hadden het ook zo warm de afgelopen dagen. Ze hebben zich heel rustig gehouden en veel geslapen. Siep ligt steeds helemaal uitgestrekt op zijn rug. Het was geen gezicht!

Mmmmmmm.....

Mmmmmmm.....
Zo lekker vindt Siep yoghurt, dat hij zijn kop helemaal in de beker steekt om nog net met uitgestrekte tong het laatste restje van de bodem te likken. En als hij zich terugtrekt, zit z’n hele snuit onder. Dat is weer een mooi klusje voor Gijs.

Opgesloten

Opgesloten
De afgelopen twee dagen is er gewerkt aan de vervanging van de dakbedekking van onze serre. In die tijd hebben Siep en Gijs, van alle gemakken voorzien, opgesloten gezeten in de eet- en woonkamer. De jongens waren het er niet mee eens. Eindelijk mooi weer, mochten ze niet naar buiten. Als getergde leeuwen liepen ze door de kamers te stampen. Het zijn toch wel twee erg verwende prinsjes.

Haring

Haring
Peter is gek op haring en dus had ik voor hem een paar dagen geleden twee haringen gehaald. We dachten Siep en Gijs een plezier te doen, door ze de staartjes te geven. Maar nee hoor, ze haalden hun neuzen ervoor op. Het lijkt op de foto bijna alsof Siep mij verwijtend aankijkt en denkt: hoe durft ze ons zoiets voor te zetten.

Zo nieuwsgierig

Zo nieuwsgierig
De baas was in de tuin, terwijl het kattenluikje al gesloten was. Tja wat moet je dan als nieuwsgierige kat? Gebroederlijk op het aanrecht zitten, want dan heb je mooi uitzicht.

Suffig

Suffig
Gisteren heb ik de jongens maar weer eens een anti-vlooienkuurtje gegeven. Da’s lastig als je twee katten hebt die elkaar aardig vinden, want die gaan elkaar uitgebreid zitten schoonlikken, terwijl ze allebei enigszins giftig zijn. Nu een dag later zijn ze, zoals iedere keer na zo’n kuurtje, een beetje hangerig. Gaat wel weer over.

Roofdier

Roofdier
Als je Siep zo braaf op zijn kleedje ziet liggen, sta je er niet zo bij stil dat hij eigenlijk een roofdier is. Maar vandaag zijn we daar 3x getuige van geweest. Eerst kwam hij vanochtend met een Tapuit binnen (een soort duinvogeltje). Gelukkig leefde het nog en was het niet gewond, alleen wat verfrommeld. Ik kon het vrij makkelijk van Siep afpakken en naar het vogelasiel brengen. Daarna heeft Siep, samen met Gijs, 2x bijna een duif gevangen in onze tuin. Gelukkig konden de vogels op tijd wegkomen, maar wel met achterlating van heel veel veren. Daarna moesten Siep en Gijs binnenblijven.

Castratie

Castratie
Eind van de middag heb ik onze Gijsje weer opgehaald bij de dierenarts: twee balletjes armer! Wat een zielig hoopje kat kreeg ik mee naar huis. Thuis werd hij uitgebreid geïnspecteerd door Siep. Nu hopen dat Gijs zich snel wat beter gaat voelen.

STOUT II

STOUT II
Omdat Siep en Gijs snoepkousen zijn en steeds de vuilnisbak leeghaalden, hadden we op de vuilnisbak een zware balk gelegd, zodat ze de deksel niet meer open konden krijgen. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, geen idee.... maar we vonden de balk op de grond, de vuilnisbak wagenwijd open en een uitgekauwd Gourmet-blikje ernaast. Vreselijk toch?

Acné

Acné
Ik moet er wel een beetje om grinniken: Siepie heeft Acné oftewel puistjes op zijn kattenkin. Dat verzin je toch niet, maar het was zonder dollen de diagnose van onze dierenarts. Nu moet ik een kleine week Siep z’n kin insmeren met een zalfje. Het is maar goed dat dieren niet ijdel zijn!

Krentenbaard

Krentenbaard
Siepie heeft al enige tijd allemaal wondjes op zijn kin. Het lijkt op, wat ze bij mensen een krentenbaard noemen. Ik mag er niet aankomen, dus het zal wel gevoelig zijn. Morgen gaan we even met hem naar de dierenarts. Ben benieuwd wat het is.

Vol ongeduld

Vol ongeduld
Hier de heren ‘op wacht’ bij het kattenluikje. Wanneer mogen we nou naar buiten? En meestal zit Moos aan de andere kant vol ongeduld te wachten.

Voedertijd!!!!!!!


Kijk naar het filmpje en je krijgt een goede indruk hoe etenstijd er hier uitziet. Het zeuren om eten begint al vroeg in de middag. Zodra je richting keuken loopt breek je je nek over Siep en Gijs en als ze doorkrijgen dat er echt eten aankomt, dan begint het gegil.....

Kindervriend

Kindervriend
Gezellig, ons kleine neefje Joris kwam een middagje bij ons spelen. De meeste katten vinden kinderen griezelig, maar Siepie vindt kinderen leuk (zoals bijna alle siamezen) en zit er met zijn neus bovenop om te kijken wat er allemaal gebeurt.

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw
Het is een heel andere oudejaarsavond dan vorig jaar. Allereerst omdat ons gezellige avondje bij vrienden wegens ziekte van mij niet doorging, maar ook omdat de katten zo onzettend relaxed zijn. Vorig jaar bepaalde onze Maine Coon Boris de stemming in huis. Hij was als de dood voor vuurwerk en als hij maar iets hoorde schoot hij met zijn buik over de grond richting schuilplaats. En Siepie deed gezellig mee. Dit jaar geen centje pijn. Siep en Gijs liggen lekker te slapen en laten zich nergens door intimideren.

(B)engeltjes

(B)engeltjes
Jeempiedepeempie wat waren Siepie en Gijs vervelend tijdens Kerst. We hebben ze zeker 20 keer uit de voorraadkast moeten halen (stom, maar ik vergeet steeds de deur op slot te doen) en ik weet niet hoe vaak we ze van de tafel met het lekkere kerstbuffet gejaagd hebben, wat uiteindelijk voor de katten resulteerde in eenzame opsluiting in onze slaapkamer. Het is echt ongelooflijk hoe onverzadigbaar ze zijn en ze hebben de meest gekke dingen gegeten van net gekookte pasta tot vogelzaadjes uit een kapot gebeten zakje in de voorraadkast. Hoog tijd voor een streng regime.

STOUT

STOUT
Al heel vaak heb ik het er over gehad dat onze Siepie geobsedeerd is door eten. Hij is door al dat ge-eet erg dik geworden, daarom is hij nu enkele weken aan de lijn en hij leek echt slanker te worden. Tot gisteren: Siepie en zijn broertje in het kwaad hebben de kast opgebroken (ik dacht toch echt dat ik de deur op slot had gedaan) en ze hebben alle kattensnoeperijen opgegeten. Er lag best veel, allemaal gekregen van de ‘kraamvisite’. Hierboven nog een van de lege verpakkingen die we op de grond aantroffen. En nu is Siepie dus weer terug bij af, ZUCHT.

Vriendschap

Vriendschap II
Siep en Gijs zijn onafscheidelijk. Waar Siep is, is Gijs en omgekeerd. Op zo’n vriendschap had ik zo gehoopt, maar het is altijd afwachten als je een nieuwe kat in huis haalt. Nou zijn Siamezen niet zo heel moeilijk, maar toch...
Gelukkig gaat alles goed; er wordt gespeeld, samen gegeten en samen geslapen. Alleen als Siepie even naar buiten gaat zijn ze even gescheiden, maar dat duurt nooit lang want Siep heeft ineens niet zoveel behoefte meer om naar buiten gaan. Gek he?

Kennismaking

Kennismaking
Hier de eerste kennismaking tussen onze Gijs en buurkat Moosje. Na wat voorzichtig neuzen, besluiten ze elkaar aardig te vinden. Daarna hebben ze lief gespeeld. Siep gedraagt zich jaloers.

De jeugd heeft de halve wereld!

De jeugd heeft de halve wereld!
Het leven is niet altijd eerlijk. We hadden speciaal voor Gijsje een klein mandarijnenkistje neergezet, waarin alleen hij zou passen (dachten we). Maar nee hoor, Gijsje ligt breeduit in de ‘grote kattenmand’ en Siep heeft zich in het kratje gepropt. En aan Siep te zien, ligt het niet lekker.

Genieten II

Genieten II
Onlangs hebben we iets aan onze vloerverwarming laten doen, zodat het water beter door de buizen stroomt. De verwarming werkt nu een stuk beter. Iets dat Siepie ook heeft ontdekt. Hij ligt nu steeds breeduit op de tegelvloer te luieren. Super uitkijken, want je breekt je nek over hem.

Spelen, spelen en nog eens spelen

Spelen, spelen en nog eens spelen
Gijsje is bijna niet te fotograferen. Alleen als hij slaapt krijg ik mooie plaatjes. Als hij wakker is speelt hij zich een ongeluk, alleen met een speeltje of samen met Siepie. Vooral het samen spelen is feest. Het huis wordt bijna afgebroken. Er wordt achter elkaar aan gerend of ze houden wilde knokpartijtjes. Siep vindt het ook geweldig zo’n speels maatje in huis. Hij wil niet eens meer naar buiten.

Bijzonder II

Bijzonder II
Het is heel bijzonder hoe snel Siepie en Gijsje aan elkaar gewend zijn. Ze liggen zelfs na twee dagen al bij elkaar te slapen, dicht tegen elkaar aan. Tussen het slapen in, wordt er heel veel gespeeld. Aanvankelijk eerst alleen maar achter elkaar aan racen, maar nu ook kleine vriendschappelijke knokpartijtjes. En wat ook heel schattig is: als Siepie even de poten gaat strekken buiten, dan loopt Gijsje hem in huis te zoeken.

In de mand

In de mand
Als we eten mag Siep niet over de tafel lopen. Zijn mandje staat op tafel en dat is de enige plek waar hij dan mag zijn en dat weet hij. Maar als we iets lekkers eten, vla bijvoorbeeld, dan wil hij de regels wel eens tarten door heel ver over de rand van zijn mand te gaan hangen.

Dat prikt

Dat prikt
Ik heb al eens eerder geschreven dat katten en egels goed samen gaan. Siep wil onze tuinlogeetjes wel eens stalken, maar hij zal de egeltjes geen kwaad doen. Dat zou ook niet echt makkelijk zijn met al die stekels.

Jarig!


JJarig!eempie, de tijd vliegt. Siep is vandaag alweer twee jaar geworden. Van een klein lichtgekleurd jong is hij een dikke hele donkere sealpoint geworden en hij begint nu een brede katerkop te krijgen. Ik ben gek op hem.

Hoeveel?

Hoeveel?
Als iemand me nu zou vragen hoeveel katten ik heb, zou ik kunnen antwoorden: anderhalf! Buurkat Moos is zo vaak op bezoek en slaapt nu zelfs met Siepie in een mand. Maar hij is nog steeds ‘op bezoek’, want hij gaat uit eigen beweging ook graag weer naar zijn eigen huis en dat moet ook. Zijn eigen baasjes zouden hem niet kwijt willen.

Kasten


Kasten
Geen kast is veilig voor Siepie. Je wilt even iets pakken en zoef... Siepie zit in de kast. Zelfs de keukenkastjes die boven het aanrecht hangen ontkomen er niet aan. Ik moest er even een foto van maken en toen heb ik Siep er snel uitgejaagd.

Smachten

Smachten
Na zijn avondeten mag Siepie niet meer naar buiten. Het kattenluikje gaat op slot en hij mag pas weer in de ochtend de tuin in. De buurkaters mogen meestal wat langer opblijven en hangen dan vaak een beetje in onze tuin rond in de hoop dat Siepie toch nog even naar buiten mag. En Siep maar smachten voor het raam.... tot morgen!

Speeltuin


Vandaag hadden we een feestje in de tuin. Buurkaters Toeter en Moos waren bij Siepie op bezoek en er werd gespeeld dat het een lieve lust was. Ze zijn echt een bende van drie aan het worden. Ze zoeken elkaar steeds op en gaan steeds vaker samen op pad.
In de karakteromschrijving van een thai siamees staat dat ze sociaal zijn. Nou, dat klopt helemaal.

Uitrusten

Uitrusten
Hoe lui kun je zijn? Wat heerlijk als je toch zo ongegeneerd met je dikke buik om hoog kan liggen slapen. Het is eigenlijk wel een compliment voor ons, dat ons roofdier ons zo vertrouwt.

Nog een vriendje

Nog een vriendje
Vorige week was het de eerste keer dat buurkatertje Moos onze Siep en Boris kwam bezoeken in onze tuin. En ook dat bezoek ging in gemoedelijke sfeer. Moos is een chocolate point thai. Hij is prachtig met zijn bijna witte velletje en zijn meer dan blauwe ogen. Hij is nu alweer de derde siamees in ons woonblok; een invasie van super eigenwijze katten. Siepie en Boris vinden het gezellig die aanloop. Het brengt een beetje leven in de brouwerij en dat is vooral fijn voor Boris, die onze tuin niet uit kan vanwege zijn handicap.

Hanenkam

Hanenkam
Is het nou hanekam of hanenkam. Ach, het doet er niet toe. Onze Siep heeft er in ieder geval een. Eentje die hij ‘opzet’ als hij het heel erg naar zijn zin heeft. Een richeltje haar op zijn ruggengraat, dat van kop tot staart overeind gaat staan. Hierboven op de foto zie je het een beetje. Als ik ooit een betere foto kan maken zal ik die plaatsen.

Wat is dat nou weer?

Wat is dat nou weer?
Altijd leuk als er weer eens iets in de kamer ligt, waar je normaal gesproken niet bij kunt komen. Even snuffen, even aanzitten en als het kan ook even mee spelen. De baas was niet blij en stuurde Siep al heel snel uit wandelen.

Duiveneitje

Duiveneitje
Zojuist vond ik in de kamer een duivenei. Die moet Siep mee naar huis genomen hebben. Maar ik heb geen idee of Siepie hem zelf uit een nest geroofd heeft of dat een van de kraaiachtigen uit de buurt hem ergens heeft laten vallen en dat Siep hem ‘eerlijk’ gevonden heeft.
Ik hoop het laatste, want ik vind het een vreselijk idee dat mijn dikke huisgenootje nesten leeghaalt. Maar ja, hij is en blijft een roofdier.

Warm

Warm
Je zou denken dat het nu toch echt te warm is om tegen elkaar aan te gaan liggen. Maar nee hoor, het is gewoon gezellig!

Klussen

Klussen
Terug van vakantie hadden we nog een paar vrije dagen thuis. Dagen die we welbesteed hebben met het doen van allerlei klusjes in huis. Hier is Peet bezig om een kabeltje netjes weg te werken. Dicht naast hem zit zijn trouwe fan. Toezicht moet er zijn, toch?

Relaxed

Relaxed
Wat een bijzondere kat is onze Siep toch. Kijk hem toch eens heerlijk relaxed liggen. We hebben echt ‘ons’ ras gevonden. Ik geloof niet dat ik ooit nog een ander soort kat zou willen. En onze buurvrouw is inmiddels ook helemaal om. Zij gaat een dezer dagen ergens bij Nijmegen haar tweede thai-siameesje ophalen. Ik ben heel benieuwd.

Bijzonder

Bijzonder
Siepie heeft een bijzondere band met Peter. Heel aandoenlijk. Siep wil steeds bij hem zitten, ook nu Peet het nogal in zijn rug heeft en regelmatig op de bank ligt om zijn rug even wat rust te geven.

Spelen

Spelen
Gisteren is Siep’s halfbroertje Toeter voor het eerst in onze tuin geweest. En dat was feest. De broertjes hebben zeker wel een uur met elkaar gespeeld. Het was zo grappig om te zien. Maar toen Boris ook naar buiten ging was het over. Toeter vond hem eng en gromde vervaarlijk. Maar er gebeurde verder niets. Boris vond het prima dat Toetie in de tuin was. Hij was zelfs erg geïnteresseerd. Afwachten hoe zich deze relaties verder gaan ontwikkelen.

Een beetje verwend

Een beetje verwend
Mensen zonder huisdieren zullen hiervan griezelen. Onze Siepie ligt als wij eten meestal in zijn mandje op tafel te slapen. Althans zo lijkt dat. Hij houdt ons echter strak in de gaten, want hij mag altijd, nadat wij gegeten hebben, de yoghurtbakjes uitlikken. Hij is namelijk dol op yoghurt en vla. Vanavond was hij een beetje lui. Languit liggend werden de bakjes uitgeslobberd. Koning Kat!

Held

Held
Hier zit dan onze held (op sokken). Zojuist heb ik buurhond Didi weer naar huis gebracht. Zij kwam vanavond op proef om te kijken of de katten met haar overweg zouden kunnen. Wat schetst mijn verbazing.... onze Siepie was doodsbang voor haar. Na een kleine achtervolging door Didi zat hij zelfs bovenop onze 2,5 meter hoge boekenkast. En onze Boris? Onverstoorbaar. Hij heeft de hond eerst een poosje zitten observeren en ging daarna rustig ergens liggen. Wat kun je je toch vergissen. Maar al met al toch wel heel vervelend, want nu kunnen we deze zomer niet op Didi passen, als haar baasjes met vakantie gaan.

Lente? Het lijkt wel zomer

Lente? Het lijkt wel zomer
De winter is voorbij en het is weer tijd voor gelummel in de tuin. Het lijkt wel alsof de lente is overgeslagen en we meteen aan de zomer begonnen zijn. Siepie en Boris hebben het erg warm.

Even voorstellen: .....Toeter!

Even voorstellen .....Toeter!
Sinds december 2010 woont twee huizen verderop ook een Thai-siamees. Het is Siepie’s halfbroertje Toeter, een jong van Siep’s ‘tante’ en vader. En het grappige is, dat het net lijkt of Siepie en Toeter weten dat ze familie zijn. Ze zijn namelijk onafscheidelijk. Aanvankelijk was Siep niet weg te slaan uit de tuin van de buren, nu komt Toeter met Siepie mee. Ze zitten dan gezellig samen op ons schuurtje, maar Toetie durft nog niet bij ons in de tuin te komen.

Mooie ogen

Mooie ogen
Onze Boris heeft mooie ogen, maar onze Siep ook. Ogen zo blauw als Vergeet-me-nietjes.

Stevig

Stevig
Onze Siep is behoorlijk aan de maat. Hij houdt van zijn eten en dat is goed te zien. Maar nu het weer wat beter wordt en Siep meer naar buiten gaat, zal hij wel weer wat afvallen. Het is wel nodig!!!!

Intrigerend

Intrigerend
Iedereen verbaast zich erover dat Siepie vaak zo vlak voor het vuur in de open haard gaat zitten. Op de foto hierboven zit hij er nog redelijk ver vanaf, want meestal zit hij op het tegelrandje. Wat een gek beest is het toch, dieren horen bang te zijn voor vuur.

Vriendschap

Vriendschap
Vanochtend zat buurkater Joris op ons schuurtje. Siepie ging er als een speer op af, maar zonder enige agressie. Heel even zaten ze neus aan neus. Wel heel voorzichting, want je weet nooit helemaal zeker of je niet een haal krijgt, maar zonder dikke staarten, slow-motion-bewegingen of gegil. Helaas was ik te laat met mijn camera voor dit bijzondere moment, maar ik kon wel een plaatje maken toen ze nog een beetje om elkaar heen bleven draaien. Ik kon duidelijk merken dat ze elkaar kennen en eigenlijk wel aardig vinden.

Zon

Zon
En als dan eventjes het zonnetje schijnt, moet je daar natuurlijk uitgebreid van genieten.

Interessant

Interessant
Gisteren heb ik een nieuwe koffiezetmachine gekocht. Het is zo’n ‘ouderwets’ filterapparaat met allerlei ‘nieuwerwetse’ snufjes. Zo zit er op de machine een houder waar koffiebonen ingaan, die per keer vers gemalen worden. Siepie vindt het apparaat hoogst intrigerend. Hij gaat er gezellig bij liggen en houdt de machine tot het moment dat de koffie klaar is nauwlettend in de gaten. Hierboven kun je hem zien tijdens de eerste keer doorspoelen zonder koffie. De keren daarna, toen er echt koffie gezet werd, herhaalde dit zich. Alleen had er voor hem geen koffiemolen op hoeven zitten. Daar schrik je je een bult van.

Een beetje ziek

Een beetje ziek
Siepie voelt zich vanavond ellendig. Hij heeft waarschijnlijk buikpijn, want hij heeft al een paar keer overgegeven. Nu ligt hij als een dweiltje in de mand. Hij ziet er zo zielig uit en ik kan niets voor hem doen.

Kouwelijk

Kouwelijk
Onze Siepje vindt de winter met zijn kou en nattigheid maar niets. Hij gaat regelmatig een kwartiertje zijn poten strekken buiten, maar ligt nu het liefst voor de kachel. En, al heeft hij normaal gesproken een prachtig aansluitend fluwelen vachtje, als hij het koud heeft dan lijkt hij net een egeltje.

Aandacht

Aandacht
Ik wilde een verhaaltje schrijven over Siep en zijn grote behoefte om steeds in het middelpunt van alle aandacht te staan. Ben je iets aan het doen, dan moet ie daar perse bij zijn. Heel gezellig, maar vaak ook heel lastig. Zit je bijvoorbeeld de krant te lezen, moet ie precies voor je neus gaan zitten, boven op de krant, zodat je niets meer kunt lezen. Ik had er een foto van gemaakt, maar helaas was dat zo’n rooie ogen-foto geworden. Peet zou de foto voor me bijwerken; kijk hoe ik hem heb teruggekregen!!!!

Normaal

Normaal
Het is weer back-to-normal. De onrustige feestdagen en het griezelige vuurwerk zijn weer voorbij. Het weer is nog niet zo dat het lekker is om naar buiten te gaan, dus dan maar gezellig in elkaars armen in de mand.

Oudejaarsdag

Oudejaarsdag
Oudejaarsdag is voor huisdieren de vervelendste dag van het jaar. Onze Boris ligt om de haverklap in allerlei donkere hoekjes te schuilen en Siepie ligt met grote schrikogen in zijn mandje te wachten tot het overgaat. Je zult zien, op nieuwjaarsdag hebben ze weer praatjes voor tien, alsof ze helemaal niet bang geweest zijn.
2011: we gaan er weer een fijn jaar van maken!

Verveling


Het is ook geen wonder dat je je als kat in huis moet uitleven op de kerstboom, want buiten is er geen doorkomen meer aan. Siepie verveelt zich te pletter: geVervelingen bezoekjes aan de buren, geen water drinken uit de vijver. Siep kan hooguit een stukje heen en weer ploegen door de tuin. De sneeuw komt tot aan zijn buik. En Boris? Ondanks zijn dikke vacht waagt hij zich niet verder dan de mat voor de keukendeur.

Overpeinzing

Overpeinzing
Hier zit dan de schuldige zijn zonden te overpeinzen. En dat mag ook wel, want sinds de kerstboom opgetuigd is, heeft onze Siepie iedere dag minimaal een kerstbal kapot gemaakt. Zou er met Kerst nog een versiering in de boom zitten?

Vreemd

Vreemd
Ik had al eens eerder geschreven dat onze Siep een dief is. Hij heeft een vreemde smaak, want vandaag had hij een vogel-vetbol mee naar huis genomen. (Weer geen idee waar vandaan.) Ik heb de vetbol moeten afpakken, want Siepie vond hem erg lekker en was bezig een enorme rommel te maken in zijn mandje door er stukjes af te bijten. En dat geeft veel vette kruimels.

Jekkes

Jekkes
De poten hoog opgetrokken.....een uitje door de sneeuw. Spannend, maar wel errug koud.

Beetje saai

Beetje saai
Op dit moment is het erg rustig aan het kattenfront, op het saaie af eigenlijk. Er is dus niet zoveel te melden, behalve dan dat Boris en Siepie steeds closer worden. Er wordt veel gespeeld, maar ook veel samen geslapen en geknuffeld.

Gebedel

Gebedel
Hoe komt het toch dat ik twee van die bedelaars heb? Ze krijgen goed te eten, Siepie schnabbelt er bij de buren ook nog wat bij en toch hebben ze nooit genoeg.

Niks geen schatje.....!!!!!

Niks geen schatje.....!!!!!
Siep is de laatste tijd erg lastig. Vanavond wilde hij weer niet thuiskomen en na lang en wanhopig zoeken bleek meneer weer eens bij een van de buren op bezoek te zijn. Om precies te zijn lag hij een paar huizen verderop in een slaapkamer op bed te slapen. De huiskat aldaar heeft, net als de meeste andere buurkatten, geen bezwaar tegen deze huisbezoeken en Siep mag dus bijna overal zonder enige weerstand naar binnen. Ik ben steeds meer geneigd om Siepie een tijdje binnen te houden.

Kroelen

Kroelen
Wat kan onze Siep toch altijd gruwelijk genieten van een stevige kriebelbeurt op zijn borst. Hij gaat er echt voor zitten en spint luidkeels. Het is heel schattig om hem zo te zien genieten met z’n ogen stijf dicht. Het lijkt soms zelfs of hij dan glimlacht.

Sieperdepiep Hoera

Sieperdepiep Hoera
Onze Siepie is vandaag jarig. Hij is alweer 1 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel en wat heeft ie al veel beleefd als ik het blog nog eens ‘doorblader’…

Op schoot

Op schoot
Onze neef Rens kwam een nacht en een dag logeren. Zoals alle jongens houdt Rens van gamen. Dus Rens zat op een gegeven moment met de computer op schoot een spannend spel te spelen toen Siepie eraan kwam en op schoot wilde. Plons bovenop het toetsenbord waar hij toen met zachte hand afgeschoven werd. Een beetje beledigd heeft Siep toen een tijdje naast Rens gezeten, maar die had helemaal geen oog voor hem.

Lekker warm

Pasted Graphic 1
Vandaag is het een beetje fris. Tijd om voor de eerste keer dit najaar de open haard weer eens aan te steken. Speciaal voor de katten hebben we er een krukje voor gezet en dat is dankbaar in gebruik genomen. Drie keer raden wie er het dichtst bij de warmte ligt?????

De schrik van m’n leven

De schrik van m’n leven
Afgelopen woensdagavond kwam Siepie niet thuis om te eten. Dat was verontrustend, want onze dikke siamees slaat zijn eten nooit over. Later op de avond werd ik echt panisch. Siepie was nog steeds niet thuis en reageerde ook niet op mijn geroep. Uiteindelijk zijn we maar naar bed gegaan. Om 5.00 uur even naar beneden....geen Siep. In alle vroegte een rondje door de buurt gemaakt....geen Siep. Toen hij ook na mijn werk nog steeds niet terug was, heb ik briefjes gemaakt, maar toen ik daar net klaar mee was, kwam meneer binnen. Jeempie, wat was ik blij. Iets later die middag ging de bel en stond mijn jonge buurvrouw Christa op de stoep. Ze vertelde dat Siepie stiekem bij haar naar binnen was gegaan en bij haar op zolder ingesloten was geweest in een soort kast. Hij had al die tijd geen kik gegeven. Gelukkig werd Siep uiteindelijk door de kat des huizes opgemerkt en toen door Christa bevrijd. Hoera, de vermist-briefjes konden de papierbak in!!!!

Pietje Bel

Pietje Bel
Het is iedere keer wat met onze Siep. Dan weer horen we van een buurvrouw dat onze Siepie aan zijn riempje aan een hekje hing en ze hem daar gelukkig op tijd vanaf kon halen. Vervolgens komt er een buurvrouw langs om te vragen of we Stoute Siep afgelopen weekend kwijt geweest zijn. Ze waren een weekendje weg en ze dacht dat hij wellicht ingesloten was geweest. Haar kat had in huis gevochten en er lagen plukken haar, plas en poep in huis. Wij zijn Siep echter niet kwijt geweest. Hij was juist erg huiselijk afgelopen weekend, dus ik geloof niet dat hij de boosdoener is geweest. Maar toch.... onze Pietje Bell sluit ik niet helemaal uit van deze misdaad.

Knus

Knus
Het is echt te merken dat het kouder wordt. Boris en Siep liggen steeds vaker bij elkaar. Dat gaat niet altijd soepeltjes, want zodra Siep bij Boris is gaan liggen, gaat ie zich altijd eerst een tijd lang hysterisch zitten schoonlikken. Boris wordt na verloop van tijd wat geirriteerd van dat gewiebel tegen zich aan en wil dan nog wel eens brommen. Maar steeds vaker liggen ze uiteindelijk toch lekker tegen elkaar aan te slapen. Ziet er heel gezellig uit.

Kleptomaan

Kleptomaan
Onze kleine dief kwam vandaag thuis met een mooie rode leren speelmuis. Waar heeft hij die nou weer vandaan???? Van het gehakt dat hij al eerder eens mee naar huis nam, weet ik ook nog steeds de herkomst niet.
In ieder geval vindt Siep zijn nieuwe muis helemaal geweldig. Hij heeft er heerlijk mee gespeeld.
Eerlijk gezegd, ben ik wel blij dat het een speelmuis is en dat Siep geen echte muis heeft gevangen...!

Lang leve de lol

Lang leve de lol
Er wordt nog steeds heel veel gespeeld. Het is grappig te zien hoe verschillend de katten spelen. Boris gaat rechtop zitten en springt dan boven op Siep en pakt hem dan bij z’n nek of bijt in zijn dijen. Siepie zakt juist door zijn poten en probeert Boris bij zijn keel of buik te pakken. Je kunt dat ook zien op de foto hierboven. Het ziet er vaak heftig uit, maar als ik ze daarna nakijk, is er nooit ook maar een wondje te ontdekken.

Regen

Regen
Mijn broer Arend was gisteren even langs gekomen met zijn zoontjes Rens en Joris. Dat betekent drukte in huis. De katten trekken zich dan zoals gewoonlijk terug in de tuin. Alleen regende het. Gelukkig is er dan het tuinhuisje! En dan maar wachten tot het bezoek weer verdwijnt.

Chagrijnig

Chagrijnig
Siep is een beetje grumpy. Jack Russell Max logeert alweer zo’n 2 weken bij ons en er is een soort koude oorlog gaande in huis. Siep accepteert Max nog steeds niet en zo langzamerhand verliest Max ook een beetje z’n geduld met Siepie. Siep slaat zodra Max binnen pootbereik is en Max voert schijn-aanvallen uit. Heel vervelend allemaal. Maar soms krijg ik toch een beetje het gevoel dat er ook wat show bij is. Het lijkt zo nu en dan toch wel erg veel op spelen.

Klimmen

Klimmen
Het was zojuist een heidens kabaal in de boom. Een gaai zat Siep uit te schelden. Siepie was tot bijna boven in de boom geklommen, waarschijnlijk met de bedoeling de gaai te vangen, maar die was naar de dunste takken boven in de boom gevlogen, waar Siepie net niet bij kon. Maar Siep was ver gekomen. Nu moet hij weer naar beneden klimmen. Dat wordt nog puzzelen voor Siep, maar hij is super lenig dus dat gaat wel weer lukken

Stoer (II)

Stoer2
Zo nu en dan zit er een meeuw op het schuurtje van de buren te wachten of hij misschien iets te eten krijgt. Siepie racet dan zijn kattenladdertje op en gaat in sluipstand zitten kijken of hij de vogel kan vangen. Het blijft bij wat mekkeren, want de meeuw is wel erg groot, eigenlijk net zo groot als Siepie zelf!

Dakhaas

Dakhaas
Peet’s oudste zoon Tom is timmerman en vanavond heeft hij verrotte gootklossen vervangen onder de goot aan de voorkant van ons huis. Toen we op een gegeven moment omhoog keken, stak daar een stout koppie over de rand. Siepie had ons gehoord en had op de een of andere manier kans gezien over het dak te klimmen en keek wat we aan het doen waren. Nu even afwachten of hij zelf weer naar beneden kan komen. Anders moet Peet hem straks van het dak halen. Geen leuk klusje, want dat is meer dan 10 meter hoog!

P.S. Siepie is zelf veilig weer naar beneden gekomen.

Opgestaan, plaatsje vergaan

Opgestaan, plaatsje vergaan
Als ik ‘s avonds tv zit te kijken, moet ik het niet in mijn hoofd halen om op te staan, want Siep ligt meteen op mijn plekje. En hij ligt er dan met een snuit van ‘krijg mij er maar eens uit’. En meestal laat ik hem liggen. De rest van mijn tv-programma zit ik dan heel ongemakkelijk uit.

Vervelend

Vervelend
Gelukkig gaat het lichamelijk weer een stuk beter met Siep. Hij is alweer lekker actief. Vandaag kreeg ik echter vervelend nieuws. Een achterbuurvrouw vroeg of ik al gehoord had wat mijn kat in de vakantie had gedaan. Ik had geen idee. Siepie had bij haar in huis met haar kat gevochten en een enorme ravage veroorzaakt. Onze buurvrouw nam het gelukkig nogal laconiek op. Ze heeft nu een speciaal kattenluikje waar alleen haar kat met een speciale halsband in en uit kan. Ik hoop dat Siep, nu hij gecastreerd is, wat rustiger gaat worden......

Operatie

Operatie
Onze Siep ligt op dit moment bij te komen van zijn ‘grote-kater’-operatie. Hij is vandaag gecastreerd. Wat een zielig hoopje kat is het nu. Peet en ik voelen ons gewoon schuldig dat we hem dit hebben aangedaan, maar het was nodig. Hij was de laatste tijd al erg uit-huizig en dat zou alleen maar erger worden. Nu maar hopen dat hij zich snel weer beter voelt en weer lekker ontdeugend kan zijn.

Geketend


Siepie is aan het puberen en zijn hormonen spelen flink op. Hij wordt behoorlijk uit-huizig en ik vind dat hij nu echt een riem met identificatie-penning om moet. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar dit keer ben ik onvermurwbaar. Ik heb alleen nog nooit zo’n koppige kat gehad. Hij heeft de halve ochtend gevochten om het riempje weer af te krijgen (zie het filmpje hierboven). Nu, uren later, begint hij zich eindelijk gewonnen te geven. Gelukkig maar, want ik had het bijna weer opgegeven.

Moddervet

Moddervet
Vanmiddag ben ik even bij de slager langs geweest. De achtertuin van de slager ligt in ons woonblok en ik moest even zekerheid hebben. Siepie kwam gisteren met een enorm stuk gehakt thuis. Ik wilde even nagaan of hij dat nou gekregen had of gepikt, maar de slager wist nergens van en vond het eigenlijk wel vermakelijk. Maar nu weet ik nog steeds niets. Zou een van mijn andere buren nou geen vlees bij zijn avondeten gehad hebben???? In ieder geval wordt Siepie steeds dikker, dus hij heeft ergens een snack-adresje, maar waar?

Perenboom

PerenboomVandaag hebben we onze oude zieke perenboom gesnoeid. Alle dode takken hebben we eruit gezaagd en dat waren er best veel. De takken hebben we vervolgens klein gezaagd als brandhout voor de open haard. Onze Siepie vindt het reuze gezellig als wij in de tuin bezig zijn. Hij loopt dan ook constant om ons heen en zodoende steeds voor onze voeten. Hij vermaakt zich in ieder geval enorm.

Vet cool

Vet cool
Bij aankoop van een pak kattenbrokjes kreeg ik onlangs voor mijn vierpotige huisgenootjes een kattenspeeltunnel kado. Nou, dat viel thuis in goede aarde. Siepie heeft er de eerste dag zeker een uur in gespeeld en hij blijft het ook na twee weken nog steeds leuk vinden om er met een noodgang in te duiken en er allerlei wilde spelletjes te doen met zijn nepmuizen.

Stalker

Stalker
Siepie en Max, onze logeerhond, zijn nog steeds geen dikke vrienden. Als Max bij ons is, wordt hij de hele tijd door Siep gestalkt. Maar het is ook wel eens gezellig. Zie hierboven!

Stoer

Stoer
Toen Siepie bij ons kwam had hij al een scheurtje in zijn oor. Het ziet er best wel stoer uit, alsof hij met z’n zes maanden al een ervaren vechtkater is. Ik ben best wel benieuwd hoe hij nou aan zo’n oor gekomen is, maar daar zal ik wel nooit achter komen.

Mooi

Mooi
Is ie niet mooi geworden? Je kunt nu heel duidelijk zien hoe donker zijn snuit is geworden. Toen hij half januari bij ons kwam was alleen het deel rond zijn neus donker. En nu is dat donkere deel al tot om zijn ogen. Siep wordt niet alleen steeds mooier, hij wordt ook steeds liever. Vooral als hij slaapt..... (ha, ha).

Tuinhuisje

Tuinhuisje
Ooit had ik een konijn in de tuin, die altijd los mocht lopen. Hij had een nachthok met stro, waar hij naar believen in of uit kon. Onze katten vonden dat een heerlijk plekje om lekker in te luieren. Toen het konijn dood was en het hok weg, kreeg ik van mijn broer voor mijn verjaardag een kattenhuisje voor in de tuin. Er ligt een laag stro in en een dekentje. Het is de laatste jaren intensief gebruikt en ook onze Siep heeft het nu ontdekt als een lekker lounge-plekje.

Lekker

Lekker
Vissen eten over het algemeen niet in de periode november-mei. Ik geef mijn vijvervissen in die tijd dus ook niets, want ze eten het toch niet op en dan kan het water zuur worden. Omdat het al een paar dagen lekker weer is, heb ik vandaag geprobeerd of ze alweer willen eten. Niet dus! Alleen Siepie was geinteresseerd. Hij heeft net zolang staan hengelen tot het voer binnen tong-bereik was en hij het samen met een slokje water kon opeten. Het zijn rare beesten, die Siamezen.

Verwend

Verwend
Dit is het oude mandarijnenkistje waarin Siepie sliep toen hij klein was. Het zit nu vol kattenspeelgoed dat Siep de afgelopen maanden heeft gekregen van de ‘kraamvisite’. En ook ik kan slecht weerstand bieden aan al het leuke speelgoed in de dierenwinkel en neem regelmatig wat voor hem mee. Maar wat denk je..... Siepie speelt op dit moment eigenlijk het liefst met de plastic afsluitdopjes van onze oude melkpakken.

Handig

Handig
Siepie is een vrijbuiter. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn en hij maakt regelmatig een uitstapje buiten de tuin. Dat kan makkelijk, want we hebben kat-vriendelijke buren en een gesloten woonblok, waar de katten niet uit kunnen. Lenige Siep kon redelijk makkelijk de tuin uit, maar terugkomen was wat moeilijker. Hij moest dan een enorme sprong maken vanaf de schuur en hij landde dan met een smak op de tuintegels. Vast heel slecht voor zijn gewrichten. Om het wat makkelijker te maken hebben we een soort kippentrappetje voor Siep gemaakt. En heel leuk, hij maakt er veelvuldig gebruik van.

Wisselen

Wisselen
Siepie is aan het wisselen. Volgens internet hoort dat bij katten tussen de 3e en 6e maand te gebeuren. Siep is op een week na 6 maanden dus hij is laat. Op de foto is mooi te zien hoe dat wisselen gebeurt. De nieuwe hoektand groeit naast de babytand en, naar ik aanneem, drukt die er uiteindelijk uit. Wat is dat toch mooi geregeld door moedertje natuur. In tegenstelling tot mensenkinderen zal ons jonge roofdier nooit met zo’n tandenloos bekkie rondlopen. Maar ik heb al wel gezien dat Siep’s gebit nu al aandacht nodig heeft. Zal ik het kunnen poetsen? Dat ga ik uitzoeken.

Vriendjes

Vriendjes
Vandaag hebben Boris en Siepie voor het eerst bij elkaar gelegen, zonder dat ik daar de hand in had gehad. De afgelopen tijd legde ik ze steeds bij elkaar en dat ging dan even goed, maar dan moest een van de twee weer zonodig woest spelen en meestal had de ander daar dan net geen zin in, met alle gegrom van dien. Toen ik ze net bij elkaar vond, lag Siepie helemaal op het randje van de mand en schoof heel sneaky steeds dichter tegen Boris aan. Gaat de grote vriendschap dan nu toch beginnen?

Mmmmmmm

Mmmmmmm
In de tuin hangen het hele jaar door korfjes met pinda’s in de boom als voer voor de vogels. Daar komen sinds enige tijd ook halsbandparkieten op af. Dat ziet er spectaculair uit. En dat vindt Siepie ook. Hij zou ze eigenlijk wel eens van heeeel dichtbij willen bekijken (en proeven), maar gelukkig kan hij er niet bij en ik hoop dat dat zo blijft.

De grote wereld

De grote wereld
Ja hoor, het is zover. Siepie heeft letterlijk de grote sprong gemaakt. Hij kan eindelijk op de schutting komen en hij vindt het geweldig. Eindelijk kan hij zien wat er aan de andere kant van de schutting is. En hij probeert of hij bij het leuke lapjespoesje van de achterburen kan komen, dat steeds bij ons op de schuur zit. Maar zij is bang voor hem en loopt snel voor hem weg. Siep voelt zich koning van de buurt.

Eeuwige honger

Eeuwige honger
Omdat we zo nu en dan egels in de tuin hebben, staat er een speciaal eethuisje voor ze, waarin een schoteltje voer staat. En omdat egels vleeseters zijn, is dat kattenvoer. Het huisje is zo ontworpen dat katten er niet in kunnen, maar de ontwerpers hebben geen rekening gehouden met de SS (oftewel Stoute Siepie), want hij kan er dus wel in komen en dus eet hij zich kogelrond. Hij wordt vast een dikke siamees met een hangbuik. Maar dat heeft wel weer een voordeel: hij kan dan niet meer in het huisje komen.

Snor

Snor
Wat nou zo vreemd is, is dat Siepie’s snorharen steeds afbreken. Hij heeft hierdoor aan beide zijden, naast een paar lange snorharen, heel veel halve. Het ziet er uit alsof ze afgeknipt zijn. Ik kan me herinneren dat onze oude Thai dat ook had toen hij jong was. Heel vreemd allemaal. Maar als Siepie net zo opgroeit als onze oude Thai, dan komt het wel goed en zal hij ooit een prachtige snor krijgen.

ID-riem

ID-riem
Siepie loopt de laatste dagen steeds te kijken hoe hij op de schutting kan komen. Het lukt hem gelukkig nog niet, maar dat duurt niet lang meer. Tijd voor een riempje met ID-gegevens. Ik had al eerder een kittenriempje gekocht met een mooie penning eraan, maar dat werd een drama. Siep werd helemaal hysterisch van de penning die tegen zijn borst aan tikte. Nu heeft hij een fel-oranje riem, waarop we zijn gegevens geschreven hebben, maar ook aan die moet hij erg wennen. We hebben de riem zeker tot de helft ingekort, want zo’n dun nekkie heeft hij nog. En nu maar afwachten hoelang het nog duurt voor hij de tuin uit kan.

Lekker naar Buiten

Lekker naar buiten
Nu de temperatuur overdag wat hoger is geworden, zit Siep steeds meer in de tuin. Alles is er interessant: de vogels, de bijna vergane plantenstengels, oude blaadjes en..... VLIEGEN. Siep wordt er helemaal wild van en springt er als een vlo achter aan. Hij krijgt ze gelukkig nog niet te pakken.

Zwemmen

Zwemmen
Siepie is in de vijver gevallen. We verwachtten het al een tijd, want hij loopt steeds levensgevaarlijk over het randje heen en weer. En vandaag was het dan zover. Als een speer kwam hij naar binnen racen en heeft zich toen een uur lang in allerlei standjes zitten likken. En nu ligt hij vermoeid maar weer droog in zijn mandje bij te komen van zijn natte avontuur.

Hartverstening

Hartverstening
Siep is zich gisterenmiddag helemaal rotgeschrokken. Onze twee kleindochters kwamen enthousiast binnen. Ze waren vrolijk en er was niets bijzonders, toch voelde Siepie zich in het nauw gedreven. Hij overzag de situatie even niet meer en is toen in wilde paniek door het kattenluikje naar buiten gerend. Letterlijk door het kattenluik, want dat lag vervolgens in stukken in de tuin. Peter heeft het kattenluik weer provisorisch gemaakt. Vandaag zal hij een nieuwe gaan kopen. En Siep, die heeft de rest van de dag nodig gehad om weer tot rust te komen. De held, maar hij had waarschijnlijk een beetje hoofdpijn.

Gezellig op schoot

Gezellig op schoot
Siep is een echte mensen-kat. Hij vindt het geweldig als we thuis zijn. Hij wil graag met ons spelen, gewoon bij ons zijn of op schoot zitten. Thai en Boris deden dat ook wel, maar waren heel erg op mij gericht. Peet kreeg niet zoveel aandacht. Siepie is heel anders. Hij verdeelt zijn aandacht eerlijk. Hoeven we gelukkig niet jaloers op elkaar te zijn.

Lievelingsspeeltje

Lievelingsspeeltje
Alle speeltjes (en dat zijn er heeeeeel veeeeeel) vindt Siepie het hengeltje waaraan een gele staart met veertjes hangt het allerleukst. Het is zelfs zo dat hij het je komt brengen als hij wil spelen. Moeizaam sleept hij het hele geval (het is zeker een meter lang) met zich mee en legt het voor je neer. ‘Toe nou, speel nog even met me’. En dan moet je het wild heen en weer slingeren, zodat Siepie zijn jachttalenten kan vervolmaken.

Wat een raar beest

Wat een raar beest
Vandaag kwam Max voor de gezelligheid weer een paar uurtjes bij ons. Max is onze oude Thai en Boris gewend en er waren nooit problemen.
Maar Siep is andere koek. Hij vindt Max maar een raar beest en hij wil hem het liefst zo snel mogelijk het huis uit hebben. Siep loopt dus de hele tijd achter Max aan, besluipt hem, gaat hem strak aan zitten kijken of probeert hem te slaan. En Max probeert een confrontatie uit de weg te gaan. Hij voelt zich erg ongemakkelijk, maar lief als hij is, doet hij de kleine Siep helemaal niets. En het was zo makkelijk geweest, een hap en het probleem was opgelost.....

Plaaggeest

Plaaggeest
Onze Boris begint al aardig genoeg te krijgen van die kleine plaaggeest. Ligt ie lekker op z’n gemak in de zon, springt Siep ineens op zijn machtige buik of hangt ineens aan zijn staart. Boris is de vervelendste niet en speelt dan even met Siep, maar ja... krijg Siepie maar weer eens rustig. Hij vindt spelen geweldig en kan er niet zomaar mee stoppen.
Maar het grappige is dat Boris Siepie wel steeds opzoekt, dus Boortje zal het toch wel leuk vinden.

Beetje druk

Beetje druk
Zo moeilijk is het nou om onze Siep te fotograferen. Hij staat geen seconde stil. Heb ik hem eindelijk mooi in beeld, als ik afdruk is ie alweer op weg naar iets anders. Alleen als hij slaapt kan ik prachtige opnamen maken van hem, maar ja op een gegeven moment heb je wel genoeg van dat soort foto’s. Dus vanaf nu ga ik voor de actiefoto’s. Dat wordt spannend!

Gezellig

Gezellig
Vanochtend was het dan zover dat we Siepie in de mand vonden bij Thai. Hij was er zelf in gaan liggen. De afgelopen tijd heeft Siep steeds in zijn mandarijnenkistje op tafel geslapen, maar daar begint hij een beetje uit groeien.

Met Thai gaat het trouwens steeds slechter. Als hij uit de mand komt waggelt hij als een dronken kat door het huis. Morgen gaan we weer met hem naar de dokter. Ik houd mijn hart vast.

NEE, NEE, LAAT DAT, AF, NEE

NEE, NEE, LAAT DAT, AF, NEE
Als je Siepie zou kunnen vragen naar zijn naam, dan zou hij antwoorden dat hij NEE heet. Dat zeggen we namelijk zo vaak tegen hem. Nee, niet doen, nee, neeeeeee.
Siep verzint steeds ontzettend leuke dingen, waar wij dan weer niet zo heel enthousiast over zijn: in je been klimmen met zijn nagels uit, de melk uit je beker drinken, de kaas van je brood pikken als je even niet oplet of over de radiatorkast lopen en daar dan alles van af gooien. Op de foto hierboven staat Siep verbaasd het resultaat te bekijken. Ach..., het is in stukken gevallen. Nou ja, heb ik ineens dubbel zoveel speelgoed!

Beetje tv kijken

Beetje tv kijken
Ineens had Siepie het door. Er was een spannende film op tv. Gezeten op het randje van de bank heeft hij zeker 10 minuten onafgebroken gekeken. Vooral een spannende achtervolging had zijn onverdeelde aandacht. Zo nu en dan hield hij zijn kopje schuin. Het zag er heel schattig uit.

Batterij opladen

batterij opladen
Tussen het spelen door, slaapt Siepie in een klein mandarijnenkistje op de eettafel. Een lekker rustig plekje, tegen de verwarming aan. Vandaar uit kan Siep alles goed in de gaten houden, want hij is erg nieuwsgierig.
Maar het is nog echt een kleuterkat, want als hij slaapt, dan slaapt hij heel diep.

Spannend

Spannend
Omdat er voor vandaag sneeuw voorspeld was, hebben we gisteravond onze Siep al opgehaald uit Zeeland. Na een voorspoedige reis (ongelooflijk, Siepie heeft bijna de hele reis geslapen) hebben we hem aan Boris en Thai voorgesteld. Nou dat stelde niet zoveel voor. Er werd over en weer wat geblazen en toen ging eenieder weer zijns weegs. Vanochtend ging het al veel beter. Siep was met van alles en nog wat aan het spelen en Boris volgde hem op de voet. Hij wilde zelfs wel meespelen, maar voor Siep is hij nog wel erg griezelig groot.

En hij groeit, groeit en groeit maar door

En hij groeit, groeit en groeit maar door
Volgende week zaterdag 9 januari gaan we Siep halen.
Ik geloof dat ik het iedereen al, tot vervelends toe, verteld heb. Ik ben zo benieuwd hoe Thai en Boris gaan reageren. Ik hoop dat met name Boris een vriend krijgt. Onze Thai is al zo oud. Die is lekker om tegenaan te liggen, maar spelen is er niet meer bij. Dat wordt de taak van Siep

Siepie en Sofie

Siepie en Sofie
Bianca meldde ons dat Siep zijn eerste checkup en inentingen heeft gehad. Alles was goed en hij is nu de trotse bezitter van een kattenpaspoort. Het zusje van Siep heeft nu ook een naam, een hele mooie: Sofie.
Ze schijnen zich bij de fokker helemaal uit te leven in en rond de kerstboom. Wat is het toch heerlijk om jong te zijn!

Even kennismaken... Siepie

siepie1
Via de internetsite van SOK van Neocat kwamen wij in contact met Bianca en Bram van cattery Cinshi. Ze hadden twee Thai-kittens te koop. Vanmiddag zijn we wezen kijken.

En nu worden we dus de trotse huisgenoten van....Siepie!
Hij is nu nog heel klein en wordt nog lekker verwend door zijn moeder en ‘tante’. Als alles goed gaat mogen we Siep begin januari ophalen. Heel spannend. Wat zullen Thai en Boris ervan vinden. Weg rust!