Kattenbelletje

Erg moe

Erg moe
Vandaag kreeg ik bij toeval deze foto onder ogen. Wat een wereldfoto. Hoewel niet nieuw, want je ziet achter Boortje onze oude Thai nog liggen, wil ik hem hier toch laten zien. Hij is zo grappig. En wat waren het toch goede vrienden. Ik ben nog steeds benieuwd of het ooit zo zal worden tussen Boris en Siepie. Ze hebben geen hekel aan elkaar, ze spelen heel veel samen, maar bij elkaar slapen is er absoluut nog niet bij.

Verdrietig

…..Vanavond is gebeurd waar we al lange tijd bang voor waren. We moesten onze oude Thai laten inslapen. Het ging niet meer. Hij was te ziek. Thai kon bijna niet meer lopen en at vrijwel niks meer. Wat zullen we hem missen.

Gezellig

Gezellig
Vanochtend was het dan zover dat we Siepie in de mand vonden bij Thai. Hij was er zelf in gaan liggen. De afgelopen tijd heeft Siep steeds in zijn mandarijnenkistje op tafel geslapen, maar daar begint hij een beetje uit groeien.

Met Thai gaat het trouwens steeds slechter. Als hij uit de mand komt waggelt hij als een dronken kat door het huis. Morgen gaan we weer met hem naar de dokter. Ik houd mijn hart vast.

Brrrrr....koud

Brrrrr....koud
Lekker de hele dag tegen elkaar aan liggen vlak voor de verwarming. Tussendoor snel even eten en plassen en zo, dan weer snel in de mand. Dat wordt nog wat volgende week. Er worden temperaturen van -15 C verwacht.

Dierenarts

dierenarts
Deze week naar de dierenarts geweest met Thai. Hij had een ontstoken oog en ik wilde meteen eens laten kijken naar zijn stijve gewrichten. Tja dat werd een dilemma. Niet wat betreft zijn oog, want dat is simpel te genezen met antibiotica. Nee, de gewrichten zijn het probleem. Een pijnstiller zou een extra belasting zijn voor Thai’s slechte nieren. Maar waar kies je voor: kwaliteit of kwantiteit? Wij hebben gekozen voor kwaliteit. De tijd, die Thai nog bij ons heeft moet zo pijnloos mogelijk zijn. En ik kan nu al merken dat hij zich een stuk beter voelt dan begin van de week.

Tandjes

tandjes
Regelmatig gaan onze katten voor het schoonmaken van hun gebit naar de dierenarts. De laatste jaren blijken er bij Thai steeds tanden en kiezen los te zitten, die er dan uit getrokken moeten worden. Inmiddels heeft Thai nog maar 1 hoektand. En dat ziet er gek uit als hij tegen je miauwt of als hij gaapt. Met name het gapen levert een probleempje op, want als zijn kaken weer op elkaar klappen zit meestal zijn wang tussen zijn ene overgebleven hoektand. Hij moet dan wat mummelen om zijn bekkie weer normaal te krijgen.

Thai en Boris

2
Mijn hart huilt als ik mijn oude Thai-tje zie. Hij is dit jaar 15 jaar geworden. Ons oude sokkie wordt mager en steeds stijver. Hij heeft duidelijk last van zijn gewrichten. Hij slaapt veel in de tijdschriftenkist. Zijn grote vriend Boris, onze Maine Coon, ligt graag bij hem en houdt hem dan lekker warm.